Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyrkaP

Jakie mleko modyfikowane POLECIŁYBYŚCIE lub nie i czy mogę wybrać sama?

Polecane posty

Gość pyrkaP

Córka ma prawie 10 miesięcy i powoli chciałabym ja oduczać piersi. Nocne wstawanie to też koszmar.. ale wracając do tematu czy mogę sama wybrać dla niej mleko?

ja bym proponowala zapytac pediatry. z doświadczenia powiem ci ze moja cócia super tolerowala bebilon i tańszą wersje czyli bebiko za to po nanie wiecznie byly problemy zolądkowe bo jest wzbogacony w żelazo i chyba jak dla mojej corki (i synka rownież) za bardzo wzbogacony :) slyszalam pozytywne opinie na temat enfamilu. ma rózne probiotykli itd ale bardzo drogie ejst. Moim zdaniem najfajniejszy bebilon ale tak jak napisalam polecam konsultacje z lekarzem.

Gość pewnie chodzi o to
ja wybrałam sama, lekarka powiedziała mi że każde jest dobre bo jakby nie było to nie byłoby dopuszczone do sprzedaży i że wszystko zależy od tego jak dziecko zareaguje na dane mleko

Gość pyrkaP
Ja Nan podawałam w szpitalu i kilka dni w domu zanim rozkręciła mi sie laktacja, chyba było ok, teraz widziałam ulotkę np. Hipp z probiotykiem. A to byłoby mi na rękę bo leczymy małą z salmonelli i taka ochrona by sie przydała a nie tylko tabletki..

Gość pyrkaP
Widze, że bebilon górą ;) A orientujecie się jakie mleko jest w kaszkach?? Podawałam jej Nestle mleczno-ryżowe i nic się nie działo a to chyba będzie coś na bazie Nan'u czy śle kombinuje??

pyrka na kazdym napisane jest ze ma probiotyki. hippa nie stosowalam wiec nic nie moge na ten temat napisac. Musisz sprawdzic ale skoro malą ma problemy zdrowotne to zdecydowanie musisz skonsultowac sie z pediatrą!

papryka w kaszkach jest takie mleko jakiej firmy masz kaszke w kaszkach nestle jest nan :)

Mnie pediatra powiedziała, że najważniejsze jest nie zmieniać mleka jak wariatka, bo tak mi się akurat umyśli. Ja zdecydowałam się od początku na Bebiko i do teraz się tego trzymam - nigdy nic synkowi nie było. Kiedyś miałam podbramkową sytuację, że za późno zorientowałam się, że brakło mi mleka, poszłam do apteki (bo tylko to otwarte), ale Bebika nie mieli. Kupiłam NAN - też mu nic nie było, ale widocznie taka cudowna "uroda" mojego dziecka, że nie reaguje alergicznie na nowości. A wybrałam Bebiko bo to jest najstarsze mleko jakie pamiętam, najdłużej na rynku, jest nie bardzo drogie, a ma przecież wszystko co trzeba:)

hehe przepraszam za znieksztalcenie nicka :D juz zmeczona jestem i czytam co innego niż jest napisane :D

a pozatym napisze cos za co pewnie mnie zjedziecie ale przeciez to mleko po ktorym umieraly dzieciaczki w chinach to wlasnie bylo mleko nan z nestle... tyle ze produkowane chinach... ale mimo wszystko "niesmak" pozostał.

A jeśli chodzi o kaszki to wiem, że w Nestle jest NAN, a w BoboVicie - Bebiko:) Tyle wiem.

Gość pyrkaP
Jutro mamy wizytę więc zapytam. W szpitalu jak mała miała biegunkę powiedzieli mi że to nie jest dobry czas na wprowadzenie mleka modyfikowanego bo może tylko pogorszyć sprawę. Ale salmonelli organizm może się pozbywać miesiące!! Nie wyobrażam sobie jej karmić jeszcze ileś miesięcy... szczególnie że pokarmu mam już mniej i w nocy częściej wstaje.

I tak długo wykarmiłaś!:) Daj sobie (i swoim piersiom) już odpocząć hehe. Teraz są takie mleka modyfikowane, że tylko brakuje w mleku smaku tego co mama zje;) Ja próbowałam karmić 3 tygodnie:P Nie wyszło mi. Za dużo zachodu, wiecznie głodny, pokarm narastał powoli, i tak był dokarmiany, a poza tym... wcale mi się nie chciało:) I jakoś żyjemy i mamy się dobrze.

Gość moje mała
moja mała po bebilonie ulewała

Gość marakena
A ja dawałam moim bliźniaczkom właśnie NAN HA i pięknie wyrosły (dziś mają już prawie 2 lata)

Gość pyrkaP
I długo i krótko, różnie mi mówią. W każdym razie ja walczyłam, żeby karmić piersią 2 tygodnie i jestem szczęśliwa, że mała na cycu była :) ale powtórki bym na razie nie chciała ;) Najbardziej boje się że nie będę potrafiła jej odstawić, to jest takie cyckowe dziecko że hej, a najbardziej po kąpieli i przed spaniem - bez piersi ani rusz poprostu musi wtulona przy "mleczku" usnąć inaczej walka i płacze w nieskończonosć

Koleżanki moje pytały się pediatry którzy zazwyczaj mówili ,,proszę kupić dowolny i wy testować na dziecku" I jak by nie było mają racje.Bo to co dobre dla cudzego dziecka nie znaczy że będzie dobre dla Twojego :) Ja działałam na własną rękę.Pierwsze mleko jakie kupiłam to Humana które sobie bardzo chwalę.A że później zrobiło się strasznie drogie i trudno dostępne kupiłam Bebiko na początku reakcja była taka że wiecznie głodny.Więc zmieniłam na Nani tu pojawiły się wymioty.

ja wybrałam sama bo tak naprwde lekarz moze zasugerowac jakie mleko ale to tylko zależy jaki przedswtiociel bywa czesto ja wybrałm Nan Active i dawałam synkowi od 5 tyg życia teraz daje nestle junior

Gość MamusiaS
Moje dziecko bo bebiko miało biegunkę i wymiotywało az wylądowalismy w szpitalu :( zmieniłam na NAN i jest ok mleczko smakuje :) i nie sie nie dzieje :)

ja sama wybralam bebiko przy pierwszym synku,bo najtansze,drugiemu tez zaczelam podawac,ale wystapila alergia i teraz musi pic Isomil