Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evanestea

mieszkanie caunsilowskie

Polecane posty

Gość evanestea

Witam! jesli na forum istnieje juz watek o tym samym temacie to z gory przepraszam, ja przegladalam w wyszukiwarce czegos na ten temat i nic z tego czego szkam -=nie znalazlam dlatego pozowlilam sobie tu napisac:) a wiec mieszkam od niedawna w Londynie ,pracowalam i zaczynam powoli 15 tydzien ciazy, jestem zarejestrowana tutaj jako samotna matka i z tego co wiem moge starac sie o mieszkanie z counsilu... i wlasnie w tym problem, kompletnie nie wiem jak i gdzie mam sie o nie starac no i oczywiscie-od kiedy? moglabym juz? Moze ktoas z forumowiczek wie cos wiecej na ten temat i moglaby mi pomoc.CZEKAM NA ODPOWIEDZI -DZIEKUJE Z GORY

Gość a to ciekawe
jak to z toba jest ? niecale 4 miesiace ciazy i juz jestes zarejestrowana jako samotna matka ? Gdzie zarejestrowana ? W Londynie , mieszkanie z counsilu, na pewno troche poczekasz, wiec lepiej wez walizki i zamieszkaj na ulicy , moze wtedy proces sie przyspieszy....

Gość matrioszka drewniana
zeby sie starac o mieszkanie z councilu to trzeba byc przede wszystkim zarejestrowanym w home office (zreszta do wiekszosci zasilkow), poza tym z nie wiem w jakim councilu mieszkasz, ale z reguly trzeba mieszkac w rejonie danego councilu conajmniej rok. najpiej udaj sie do ich siedziby i sie zapytaj, ja juz oczekuje ponad rok i jestem w band 4 wiec pewnei to zajmie kolejne pare lat :( matki w ciazy maja priorytet ale nie zawsze. ja mam znajmoych i dziewczyna byla w ciazy i coucil wogole tym sie nie przejal, ale udalo im sie znalezc mieszkanie prywatnie i council im dofinansowuje..proboj

Gość kruca fuks
Jesli nie uda Ci sie zalatwic mieszkania, to na miesiac przed porodem mozesz juz skladac dokumenty o dofinansowanie do czynszu.

Gość evanestea
piszac watek .. pomylilam sie , nie zarejestrowana jako samotna matka '' tylko self employment ''a to ciekawe'' ciekawa rade mi dalas(dales) ale ja raczej nie skorzystam... mam nadzieje ze tobie w taki sposob proces sie przyspieszyl... coz 3mam kciuki ;) matrioszka i kruca dziekuje :)

Gość futrzak
zloz wniosek o housing benefit, warunkiem jest jedank to by Twoje nazwisko widnialo na kontrakcie, jezeli nie bedziesz pracowala i wychowywala dziecko wtedy council oplaci za Ciebie czynsz, chociaz nawet jak pracujesz i mas zmale dochody tez mozna sie starac, o mieskzanie z councilu bedzie ciezko, szczegolnie w londynie jest baaaaardzo duzo oczekujacyh ale powodzenia :))))