Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna 1991

Włosy, pomocy!

Polecane posty

Gość luna 1991

Cześć, mam pytanie. Kiedyś miałam grube, gęste, puszyste i długie włosy, zniszczyłam je wizytą u fryzjera. Teraz są rzadkie, krótkie i oklapnięte. Czy jest szansa, że będą takie jak kiedyś, czy juz nie? Nie mam żalu do fryzjerki, zrobiła to, co chciałam, ale nie spodziewałam się takiego efektu (cięcie i cieniowanie). Liczę na waszą pomoc dziewczyny:))

Gość gina_deville
no chyba tylko czekać aż odrosną, może idź do jakiegoś innego fryzjera i spróbuj to naprawić, na tyle, ile się da

po to jest cieniowanie itp aby zmniejszyć ilość włosów nie martw sie odrosną i znów bedziesz miala takie jak dawniej

Gość luna 1991
Dziękuje wam bardzo dziewczyny:) A może jakieś sprawdzone sposoby na lepszy porost i umilenie oczekiwania?:)

Gość luna 1991
Halo, czy jest tam ktoś z podobnymi doświadczeniami?

ja od niecałego miesiąca biorę Capivit Piękne Włosy i już widzę różnicę w tempie wzrostu. Wcześniej odrosty miałam widoczne po około 1-1.5 miesiąca, teraz musiałam zafarbować po 2 tygodniach.

Gość luna 1991
ja narazie biorę skrzypovitę, ponoć świetnie wpływa na wzrost, lecz jeśli nie pomoże spróbuję capivit:) dzięki wielkie!

Gość oihdgipdhmf
Bralam skrzypowite przez kilka miesiecy, wlosy nadal mocno wypadaja, w ogole nie rosna szybciej, strasznie sie lamia i ogolnie totalna masakra. Nie wiem juz co mam brac, zeby polepszyc ich stan. Robilam badania na tarczyce itd, wszystko mam w normie, odzywiam sie tak jak zawsze, sama robie soki w sokowirowce z roznych owocow i warzyw, pije je codziennie, wiec spozywam witaminy, a stan wlosow sie ciagle pogarsza:(

Gość luna 1991
Skrzypovity nie można brać kilkia miesięcy pod rząd, trzeba robić przerwy. A ja po dwóch tygodniach chyba widzę efekty, tak mi się przynajmniej zdaje:) Do Kocura: właśnie o to mi chodziło, żeby włosy zamiast 1cm miesięcznie rosły 2,3cm;)

Gość Czerwoniutka
Mam podobny problem Prubuje różnych kremów szamponów itp narazie jeszcze nic

Gość oihdgipdhmf
Robilam przerwy. Bralam chyba z 3 miesiace, potem miesieczna przerwa i znowu bralam jakis czas. Teraz biore Vitapil, ale tez jak na razie nie widze roznicy. Wlosy mi sie coraz bardziej przerzedzaja. Juz niedlugo bedzie mi widac przeswity;/

Gość luna 1991
Nie wiem, jak Ci pomóc :/ Tu chyba domowe sposoby nie pomogą. Wielu ludzi chwali odżywkę wax, jast dla ludzi po chemioterapii, więc powinna Ci pomóc. Ja od niedawna używam olejku rycynowego ale nie wiem jakie daje efekty. Pozdrawiam gorąco!

Gość luna 1991
A mi do pełni szczęscia brakuje jakiś 10cm;) No, wystarczy 8. A potem omijam fryzjerów i nożyczki szerokim łukiem:D

to moze ja sie wypowiem, zawsze mialam cieniasy.. przedluzylam i zaczely mi strasznie wypadac, w dodatku po ciazy tez nie byly zbyt mocne, balam sie ze w koncu nic nie zostanie, zaczelam brac zwykly skrzyp w tabletkach(najlepiej pic wywarz ziola skrzypu zalanego wlasnorecznie w domu), bralam skrzypowite, revalid, obecnie silica, wszystko pomaga podobnie, oprocz tego co 2 -3 dni robie odzywke przed myciem wlosow, 2 lyzki nafty kosmetycznej, kilka kropel olejku rycynowego, kilka kropel cytryny(moze byc bez, bo wysusza wlosy-polecana dla blondynek) to wymieszac i nalozyc na wlosy przykryc recznikiem, tzrymac conajmniej pol godziny, umyc wlosy szamponem bez silikonow(najlepiej jakis ziollowy. joanny lub radical), na to odzywaka wax i znow pol godziny pod recznikiem :) czasem tez jak mi sie nie chce robic odzywki to wcieram w skore glowy sama nafte ok godzine przed myciem .. oprocz tego polecam pic pokrzywe, mozna tez pic drozdze(maja okropny smak wiec mozna amiast zalania wrzatkiem- uzyc goracego mleka, dodac miodu), jedzenie cebuli surowej tez dziwla korzystnie na wlosy, ich wyglad, jeszcze nie probowalam bo nienawidze cebuli :( wiem, duzo tego, ale czego sie nie robi... aha, i duzo osob stwierdzilo ze mi sie polepszyly wlosy, mam jakies takie .. gestsze.. sama widze ze juz nie wypadaja tyle co wczesniej, ale wazna jest systamatycznosc.. jak macie pytania to poszcie :)

Gość oihdgipdhmf
Dziekuje bardzo za wasze odpowiedzi, milo, ze ktos zainteresowal sie moim problemem:) Mam do was pare pytan. luna 1991 - ta odzywke Wax mozna dostac tylko w aptekach? Ile kosztuje? To jest pelna nazwa produktu? blondi1041 - gdzie dostane nafte kosmetyczna, olejek rycynowy, pokrzywe do picia? W sklepie zielarskim?

henna wax treatment lub wax (polski odpowiednik)- l`biotica, ale wystarczy w aptece powiedziec wax a farmaceuta juz wie o co chodzi :) najwieksze opakowanie kosztuje 15-22zl zalezy czy trafisz na promocje, ale na allegro tez jest. http://allegro.pl/item479618387_odzywka_do_wlosow_treatment_wax.html nafta w aptece okolo 5 zl, olejek tez okolo 2,50zl, pokrzywa w aptece lub zielarskim..

Gość luna 1991
Ja osobiście odżywki wax nie używam, ale dużo o niej czytałam. Taniej go kupisz w aptece niż na allegro, koszt przesyłki to ok. 7 zł:) trzymam kciuki za wasze włoski:D

Gość oihdgipdhmf
22 zl to nie majatek, wole kupic w aptece, jakos nie mam zaufania do allegro. Zreszta wydalabym nawet 100zl i wiecej, jakbym wiedziala, ze to na pewno pomoze moim wlosom;):P Szkoda tylko, ze takiej pewnosci nigdy nie ma. Dziekuje bardzo za wasze odpowiedzi, w najblizszym czasie udam sie do apteki i rozpoczynam kolejna walke o wlosy:D:P

Gość lilllo
a jak sprawdzić , ile włosy urosły? Mierzyć je, czy co?

Gość oihdgipdhmf
jest jeszcze ktos na tym forum?

Gość lilllo
ja ciągle jestem i czekam... no więc skorzystam z okazji i zapytam co lepsze: szampon ze skrzypu czy z rzepy? chodzi o porost szybszy

ja moge dodać od siebie że również jeden fryzjer totalnie zniszczył mi włosy... poszłam na czesanie, upięcie oryginalnej fryzury na ślub koleżanki. fryzura moze była super ale wlosy po niej zupełnie zniszczone, popalone prostownicą... to była masakra. już jakiś czas walczę o odzyskanie swoich włosów, choć w połowie a na żelazka do włosów nie mogę patrzeć.. lubię miec proste włosy ale używam do tego kosmetyków nivea a nie jakiś wynalazków na kabelku :)

Gość ugsd
Lilka a jakich dokladnie kosmetykow uzywasz? Moje wlosy strasznie sie pusza i nie wiem jak sobie z nimi poradzic. Nie sa ani proste, ani krecone, takie siano-fale:P Uzywam prostownicy, bo kosmetyki nie pomagaja. Nivea ma chyba jeden srodek do prostowania, ale z tego co pamietam to na opakowaniu jest napisane, zeby uzywac go suszac wlosy na szczotke:> Ja w ogole nie umiem sie poslugiwac ta duza okragla szczotka, wolalabym kosmetyk, ktory nie potrzebuje wspomagaczy, tylko sam prostuje wlosy.

Gość ugsd
Lilllo, ja mam wlosy farbowane, wiec po odroscie widze ile mi urosly. Srednio centymetr na miesiac.

wiesz ja obecnie po tej traumie fryzjerskiej nie sięgnęłam do tej pory po prostownicę. używam tak jak pisałam kosmetyków Nivea właśnie z serii do prostowania włosów. ale z tego co piszesz to ty nadal uzależniona od kabelka :) wiesz co ten balsam prostujący ma w składzie coś takiego jak olejek babassu, dzięki któremu włosy sa takie wygładzone, on tez chroni przed zgubnymi skutkami wysokiej temperatury, myślę że jak nie potrafisz rozstać się z prostownicą to balsam choć w pewnym stopniu się nimi zaopiekuje :) ja używam własnie połączenia suszarka + szczotka a to też dość wysoka temperatura więc mije sumienie jest choć troszkę spokojne :) wiesz ja czasami nie mam czasu na to aby stac z suszarką i szczotką, moj synek jest dosć absorbującym dzieckiem :) więc zdarzyło mi sie nałożyć tylko balsam i wyczesać. efekt też był. najważniejsze dla mnie że się nie puszą i nie sa przylizane, jest akurat :)

Gość luna 1991
hej, dziewczęta, pora ożywić te forum:) wydaje mi się, ze moje włosy rosną, z czego się bardzo cieszę:) najbardziej mnie wkurzają pocieniowane końcówk b są takie rzadkie i proste... chciałabym, żeby jak najprędzej odrosły, żebym je mogła ściąć i mieć wreszcie fale na całej długości:) Marzy mi się fryzurka jak Shakira:P Kiedyś taką miałam... trzeba czekać Dalej, dalej, dzielcie się poradami:P

Gość lalulula
hej dziewczyny tyle sie tu naczytalam ze chyba wytapetuje sobie sciany tymi przepisami bo tez walcze o te drogie centymetry, w kazdym razie ciezko idzie zwlaszcza na kreconych bo malo widac uplywu tego czasu. od siebie polecam bardzo bardzo zwlaszcza na zgestnienie wlosow szampon garniera- neril, wlasciwie mozna dostac w kazdej aptece i jest super dzialajacy

Gość lilllo
szczerze mówiąc, bardziej mnie kręcą domowe, naturalne sposoby... :)