Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzychu1991

łysienie pomocy

Polecane posty

Gość krzychu1991

Mam dopiero 17 lat, a już wypadają mi włosy. Gdy biorę prysznic w dłoniach zostaje pełno włosów, tak samo na łóżku, budząc się rano na poduszce jest ich około 100. Mimo tak młodego wieku :) mam już zakola :( (mają po 2cm). Od pół roku wcieram w głowe piloxidin i biorę co 3 dzień belise. Niestety żadne z tych lekarstwnie nie przynosi rezultatów. Koleżanka doradziła mi olejek recynowy, powiedziala że stosowała go do rzęs i jej pomógł. Prosiłbym o jakieś rady i czy ten olejek można stosować do włosów głowy, podobno bardzo trudno sie go naklada i jest bardzo gęsty.

Gość krzychu1991
up!!

Gość krzychu1991
byłem u lekarza, błyskotliwy doktor stwierdził że z czasem przestanie i nie ma problemu :)

Gość fdhfdhgfjg
Ja też zaczałem łysieć gdy miałem 17 lat (nawet wcześniej, 16 dokładnie). Do 20 roku szło szybko, a potem się zatrzymało (nie wiadomo czemu). Myślę, ze powinieneś zmienić dietę. Ja zmieniłem, ale nie dam głowy że to się przekłada na łysienie. Uważam, że łysienie to skomplikowana sprawa. Akurat w moim przypadku zmiania diety dała sporo (zresztą to nie tylko chodzi o włosy, ale o inne rzeczy również). Natomiast co do tych wspaniałych preparatów chemicznych, to mam swoje zdanie na ten temat. To jest nabijanie ludzi w butelke. Oczywiście mogę się mylić. dzis mam 23 lata i linia wlosow jest mniej wiecej na tym samym poziomie co przed 3 laty. A w okresie 16-20 stracilem bardzo duzo wlosow.

nio to czekaj cierpliwie, może przestaną wypadać a mi zresztą też wyłarzą włosy i to strasznie. gdy je czesze to mogłabym ich uzbierać z 10kg

Gość krzychu1991
Zapomniałem dodać że kilka lat temu miałem problem z łupieżem. Gdy zacząłem myć codziennie głowę takim śmierdzącym szamponem (chyba z dziegwi) głowę to kłopot minął, ale gdy nie myję jakieś 3 dni głowy to łupież znów powraca.

Gość krzychu1991
Zmienić dietę?? Czyli jeść dużo owoców i cos jeszcze??

no to musisz wybierać albo włosy albo łupierz i w tym szamponie musi być składnik który tak działa na te włosy niszcząco

Gość krzychu1991
Ten szampon jest ziołowy wiec szkodliwe skladniki raczej odpadają. Chyba wiem co zrobię, będę się lepiej odżywiał, a jesłi to nie pomorze to moze w przyszlosci zdecyduję sie na przeszczep hmm albo tupecik

bądź oryginalny i łysy i będzie super i się nietolerancyjnymi ludźmi nie przejmuj bo taki widocznie masz być

Gość fdhfdhgfjg
Ja bardzo mocno zmieniłem dietę. Owoce to jest faktycznie głowny składnik, ale to wszystko jest skomplikowane. Ogolnie chodzi bardziej o wyrzucenie pewnych produktów z jedzenia. Ja calkowicie wyeliminowałem: papierosy, alkohol, mleko, czarna herbate, kawe, kakao, sol kuchenna, jasne pieczywo, cuker rafinowany, prawie wszystkie rodzaje miesa (poza watrobka), zolte sery, wszyskie rzeczy typu hamburgery, pizza, frytki, hot-dogi, chipsy, cola, gumy do zucia. Nie dodaje zadnych przypraw typu vegeta itp. oczywiscie nie od razu wszystko :) ogolnie staram sie jesc duzo zasadowych produktow (warzywa i owoce). pije zielona herbate. ogolnie robie jeszcze mase innych rzeczy, to nie jest temat na jeden post. mnie pomoglo to na inne schorzenia i zmieniajac diete nawet nie myslalem o wlosach. Wlosy przestaly wypadac wlasciwie przy okazji. Zbadaj sobie moze odczyn krwi, bo u mnie po zmianie krwi na zasadową zniknelo wszystko co mi dolegało. no ale tak jak mowie, mnie to pomoglo, co nie znaczy ze innym tez. Nie jestem lekarzem, wiec nie znam sie na tym

Gość miodekjestpyszny
Technicznie rzecz biorąc, łysienie dziedziczne jest powodowane przez dihydrotestosteron (DHT), który wchodzi z reakcję z genetycznie podatnymi mieszkami włosowymi http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,lysienie_dziedziczne.html

Gość nigdy nie wiadomo.......
mój syn ma 19 lat , łysieje od około 2 . Cóz taka uroda.... mąż jest łysy od zawsze tzn. takim był gdy sie poznalismy w wieku 23 lat. Taka sama sytuacja wystepuje u brata meża i jego synów w różnym wieku ( 24- 16 ) . Moze u Ciebie to łysienie jest genetyczne? zaakceptować poprostu bo nic innego raczej zrobić nie można. Zapewniam Cie że mój mąż mimo tej łysinki to bardzo przystojny facet , nigdy mi to nie przeszkadzało . Mam tylko nadzieje że także syn spotka kobiete dla której to nie bedzie miało znaczenia , czasem mi mówi ze troszke go peszą spojrzenia .. takie życie pozdrawiam i głowa do góry

Gość kamka sexi
chyba wypadaja - nie martw się niedługo cywilizacja doprowadzi do tego że łysieć będzie każdy http://www.handsomemen.pl/Tag,Pocz%C4%85tki%20%C5%82ysienia.html

Gość Anq25
idz do trychologa, lekarza od włosów (większość dermatologów ma zero wiedzy o włosach). Wezmie próbke włosów i obejrzy cebulkę i trzon pod mikroskopem i powie co im dolega i czy można z tym walczyc czy to genetyka i nie ma sensu ladowac kasy bo nic nie pomoze.

Gość darkdarkdark
mozesz podac nazwe tego szamponu? ;)

Gość możesz tylko czekać
na postęp medycyny

idź do dermatologa który będzie w stanie ocenić czy to są zmiany hormonalne, wynik stresu czy problem związany z występowaniem jakieś choroby skóry głowy, bo tak tez może być. A może to po prostu wynik złej diety- może jesz mało zróżnicowanie, dieta nie jest bogata w witaminy A i E. Zanim się dostaniesz do dermatologa możesz sobie kupić szampon z czarną rzepą na przykład, który wzmacnia strukturę włosa i możesz suplementować brakujące witaminy Może warto zainwestować w jakiś zestaw witamin, albo nastawić się szczególnie właśnie A i E. Na suplementydiety.istore.pl mają suplementy bardzo dobrej jakości- sama korzystam, bo na pewno nie warto wydawać kasy na coś co jest tanie ale nieskuteczne. Do wizyty u dermatologa jednak namawiam.

Gość takasobiejaja
Mi pomógł lokson i biostymina :)

Gość lukasz255
Nie dziwie się, że rzadme z tych lekarstw nie przyniosło efektu.. Wszystkie te preparaty, jak już przynosza efekt to na krótko.. Jedyna pewna metoda na łysienie, jest to zabieg.. Sprawdź tutaj : www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,przyczyny_lysienia_plackowatego_rzekomego.html

Gość lysienie to najgorsza rzecz

Gość justynka171
Jeżeli wypadają Ci włosy w tak młodym wieku proponuję badanie trychologiczne. Badaja strukture włosa skóre głowy., Trycholog doradzi jakich preparatów używać by były skuteczne. NIe każda skóra głowy reaguje tak samo na te same preparaty. Takie badania wykonuje się w wielu miejscach jezeli jestes z Warszawy polecam Hair Lab przy Lanciego 19. maja tez swoja strone internetowa.