Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaskost

Bardzo proszę o ponoc

Polecane posty

Gość adaskost

szanowni internauci prosze was powiedzcie ile kosztuje zlozenie pozwu o rozwód , bez orzekania o winie i bez podzialu majatku , w jednym z miast na śląsku..napiszcie prosze jak sie to odbywa co zalatwia gdzie pojsc jakie dokumenty porosze pomozcie:(

Gość DKMG
z tego co wiem 600 przy czym jak wszystko kończy się na 1 rozprawie to 300 zwracają a pozostałe 300 do podziału po równo po 150

pozew składasz w sądzie, w okienku zaraz przy wejściu...zorientujesz się napewno gdzie. Wzory pozwów dostepne są w internecie. Skłądając pozew musisz mieć parę załączników.. odpis aktu małżeństwa i ewentualnie odpisy aktu urodzenia..dodatkowo formularz o dochodach..ale to dadzą Ci w sądzie.. albo zostaniesz poinformowana.. Opłaty dokonujesz w znakach sądowych.. do kupienia z reguły w kiosku w sądzie. ile to kosztuje?... juz nie pamiętam ile płaciłam..jakoś niedużo.. zawsze możesz zapytać w okienku. na sprawę czeka się ok. 2 miesięcy..trwa 30 minut w porywach.. luuuz ;)

Gość adaskost
dkmg..dzieki za info...napisz cos wiecej...jak wiesz co do dokumentow..dzis moje urodzinki nawet sie nie odezwala....nie mam juz sil walczyc prosic sie..skonczyla sie kasa skonczyla milosc :(..poradzcie prosze ... pisze wniosek chodz kapia lezki ale juz dluzej nie wytzymam jutro wziolem urlop na zadanie...chce to skonczyc nie mam juz sil

złożenie pozwy wcale nie kosztuje tak duzo! koszty sądowe tj. sprawa tyle może kosztować...moja kosztowała 300 zł. Ale poprosiła sąd o umorzenie opłaty ze względu na trudną sytuację materialną. nic sie nie martw.

Gość adaskost
adios ..zaswiadczenie z pracy tak ..o dochodach ...to konieczne jesli rozwod jest za porozumieniem stron...?

Gość adaskost
adios bije sie o jedno calkiem sporo zarabiam ..ale dzieki mojej "ukochanej mam potworne dlugi " nie chcialbym zeby pewne zeczy wyplynely.....co musze miec na poczatek.... jesli chodzi np. o akt urodzenia jak skladam wniosek czy wt=ystarczy moj?

Gość DKMG
piszesz w zasadzie cokolwiek wzory masz w necie co dodatkowo musisz dostarczyć to już dci w sądzie powiedzą, wszystko zależy od tego jak się przedstawia sprawa ale w tym przypadku to wystarczy dołączyć odpis aktu małżeństwa w końcu musisz mieć jakiś papier że jednak jesteś w związku:P

ja coś takiego dostałam..ale ze względu na ustalenie alimentów na naszą córkę...dali mi formularz tam w sądzie.. jednak jeżeli nie macie dzieci to prawdopodobnie nie bedzie to konieczne. najwazniejsze -pozew - w paru kopiach.. chyba 2 wystarczą -odpis aktu małżeństwa - skrócony - oryginał -prośba o zwolnienie z kosztów sądowych -podanie nazwiska 1 świadka (do niego zostanie wysłane wezwanie na rozprawę) -opłata w znakach sądowych dołączana do pozwu -odpisy aktu urodzenia dzieci (jeżeli macie)

Gość DKMG
adaskost no tak jak zwykle baba wyprała konto i se poszła:P

opłata sądowa za rozwód jest stała - 600 zł. Można najpierw wystąpić o zwolnienie z opłaty, ale to trwa. Opłatę można wnieść na konto i przy składaniu pozwu załączyć potwierdzenie wpłaty. Załączniki to odpis aktu małżeństwa - aktualny, 27 zł w USC, dostaje się go od ręki, Odpisy aktów urodzenia dzieci, jeśli są, mogą być stare. Zaświadczenie o dochodach konieczne. Wiadomości aktualne, sprawę mam za tydzień w jednym z miast na Śląsku. Pozdrawiam :)

bywa bywa :) Twój akt urodzenia nie jest potrzebny..tylko dzieci - jezeli macie..a jeżeli nie - to nawet lepiej bo bedzie prościej... jeżeli nie orzekacie o winie to luz..jezeli wina byłaby po twojej stronie - mogłaby zarzadac alimentów od ciebie dla siebie.

Gość DKMG
adios z tego co wiem w takim przypadku wystarczy odpis aktu małżeństwa a w razie konieczności do sprawy mogą kazać uzupełnić dokumentacje więc może złożyć sam pozew a potem uzupełniać papiery z tym że zapłacić musi z góry

Gość adaskost
kalambaka 600 przezyje...dmg.. bylem potrzebny jak byla kasa ale bylem glupi..ktos pisal wczesniej ze potrzebny jest swiadek..czy w przypadku bez orzekania o winie tez jest potrezebny

Gość adaskost
adios nie po mojej stronie.. a co do druczkow o zaswiadczeniu o zarobkach..sa jakies sadowe czy wystarcza te z pracy

Gość DKMG
przyda się ale konieczne to nie jest

nie potrzeba w ogóle świadków, jeśli nie chcesz orzekania o winie. W pozwie piszesz - dowód: przesłuchanie stron. A propos tego, co ktoś wyżej pisał - pozew nie zostanie przyjęty bez tych załączników.

Gość adaskost
strasznie sie fajna sprawa zajmuje w urodzinki nie ma co...ale dziekuje wam serdecznie za kazda rade i wskazowke strasznie mi ciezko

Gość adaskost
mimo ze zawsze chcialem naszczescie nie mamy maluszkow bo tylko by cierpialy...a swoja droga ciekawe gdzie i z kim sie dzis bawi moja pani :(

tak - ja orzekałam bez winy i był potrzebny. jego zeznania potwierdzają trwały rozkłąd pozycia pod każdym aspektem. bierzesz kumpla albo kuzyna albo kogoś z rodziny innego i już. Składając pozew pani w okienku powiedziała mi od razu o wszystkich brakujących dokumentach. potem jeszcze ganiałam z tym formularzem o dochodach.. no bo ustalałam alimenty od razu.

Gość DKMG
kalambaka wszystko zależy od sądu znajomy ostatnio zanosił to pozew przyjęli i kazali dostarczyć załączniki w ciągu 14 dni akurat w jego przypadku chcieli tylko akt małżeństwa

adios - świadek jest potrzebny, jeśli nie ma zgodności pomiędzy stronami... ale może to różnie w różnych sądach chcą... pozdrawiam:)

Gość adaskost
kalambaka dziekiza mila wiadomosc jest mi cezko pracuje w malej firmie niezniosl bym n raz uzalania sie nea demna bo odrazu by wszyscy wiedzieli

Gość adaskost
kalambaka zdradzisz miasto?

Gość DKMG
adaskost bierzesz zwykłe zaświadczenie o dochodach nawet na firmowym druczku

Gość adaskost
kalambaka nie chce bbo po co co to da tylko brudy wyciasgac i pokazywac jaki gluupi bylem

no, możliwe - ja leciałam z sądu do USC po aktualny odpis aktu małżeństwa, bo nie było mowy o przyjęciu pozwu bez tego... ale chyba i tak lepiej mieć wszystko od razu, jeśli komuś zależy, żeby to szybko przeciąć? a nie męczyć się? mnie zależało:) pozdrawiam:)

Gość adaskost
dkmg tak zrobie...wiem ze wszystko wyjdzie na jaw ale nie mam sil zeby tak wszystko naraz juz i tak mam dosc klopotow a tak przynajmniej przez te 8 godzin w pracy dychne psychicznie chodz troszke