Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoginka

praca B-

Polecane posty

Gość yoginka

Dziewczyny, jestem w trakcie szukania pracy. Mam na oku dwie propozycje.Jedna z nich to praca w firmie prywatnej, a druga to praca w Urzedzie Skarbowym.Sęk w tym, że jeszcze nie doszło do rozmów o finansach.Tzn wiem juz, ze w firmie prywatnej moge dostac "na reke" 1800 na dzien dobry.W urzedzie jeszcze o tym nie rozmawialam.Sęk w tym, ze musze do poniedzialku dac odpowiedz w tej firmie prywatnej czy jestem chetna. Pomozcie dziewczeta, ile w takim Urzedzie mozna zarobic? Wie ktos moze?

Gość tworekk
oj pewnie w urzędzie mniej.zależy też jakie syanowisko

Gość iolki
w urzędzie mniej a konkurs w urzędzie wygrałaś?

Olej urząd. Pewnie kiepsko płacą i jeszcze będziesz siedzieć w tonach papieru :( Postaw na prywatną firmę ;) Jeśłi mnasz 1800 na start, to nie tak źle :) Tak po nie-dziewczęcemu sugeruję tylko ;)

Gość yoginka
byly eliminacje, testy, rozmowy, test z jezyka ale co dziwne nikt mi sie nie pytal ile ja oczekuje tam dostac pieniazkow.No i tak po koleji rozne osoby odpadaly, a ja szlam dalej, teraz mam miec ostatnia rozmowe w przyszlym tygodniu to podejrzewam ze ten Facio w koncu powie ile oferuja. No ale nie orientujecie sie ile to moze byc tak mniej wiecej? Tam jakies premie sa, to moze w sumie wyjdzie wiecej niz w tej prywatnej firmie..?No kurcze sama nie wiem...

Gość może jeszcze
szansa w repasażach

Gość yoginka
Tak, jestem po rachunkowosci

No to na początek powinnaś dostać koło 2 tys. To jest państwówka, tutaj liczy się wykształcenie i staż. Powiem Ci szczerze, że może i płaca będzie mniejsza niż u prywaciarza, ale pewniejsza i stabilniejsza. Regularne godziny pracy itp ;) raczej zapomnij o zostawaniu po godzinach, chyba, że będzie czegoś nawał. A sam fakt, że pracujesz w Urzędzie Skarbowym przyda Ci się w życiu, zwłaszcza, jeśli mieszkasz w małym miasteczku :P :classic_cool:

Gość yoginka
2 tys brutto czy netto?A tam sa chyba jakies jeszcze dodatki, premie czy cos takiego. Co jaki czas i w jakiej wysokosci?

yoginko ja nie wiem.. mówię ci tyle, co "ludzie gadają" :) ale może poradź się kogoś bardziej zorientowanego w temacie ;) pozdrawiam i życzę udanych wyborów!

Gość yoginka
dzieki wielkie, no wiec mam twardy orzech do zgryzienia.Gdyby jednak ktos moze cos jeszcze wiedzial-oczywiscie najlepiej ktos kto sam pracowal/-uje w US, to wskazane porady, za ktore wszystkim dzieki ogromne.:)

Młoda jesteś, nie bój się wyzwań ! W US wejdziesz może na spokojny etat, ale też w stare układy. Rozwój zawodowy i kariera zapewne dużo wolniejsza i trudniejsza niż prywatnie, gdzie być może będziesz robić wszystko (lepiej dla Ciebie !), a W US dadzą ci pewnie jakąś okrojoną działkę i nic poza tym. Nie szedłbym na państwowe. Na dodatek do "znienawidzonej" skarbówki ;)