Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nupelkowa

odzwyczajiłam moją 18mies córcie od smoczka w ciągu 2 dni

Polecane posty

Gość nupelkowa

nareszcie moja córeczka śpi bez smoczka co za ulga juz nie musze sie martwic ze zapomniałam go zabrać gdy idziemy na spacer czy gdzie kolwiek nareszcie smoczek w koszu.

Gość Gratuluję
Ja odzwyczaiłam mojego syna od picia mleka w łóżku z niekapka również w ciągu dwóch dni :) a butelka i smoczek poszły równie gładko :)

Gość kapsys-nica
fajnie że wam się to udało! ale każde dziecko jest inne i wiem z obserwacji że są dzieci które kochają smoczki i te które bardzo, bardzo, bardzo kochają smoczki!:) Odzwyczaić te drugie od smoka to o wiele trudniejsza sparawa. Nie mówię niemożliwa, tylko potrwa to znacznie dłużej!

Gość mój syn ma uczulenie
ze smoczka,buzia wokół ust cała obsypana, w nocy jak sie przebudzi i nie może go znaleść to wyje jakby go ze skóry darli, nie mam pojęcia jak sie z nim pożegnać,chowam go w ciągu dnia,daje tylko na wieczór,ręce rozkładam, załuje w dodatku że kupiłam mu taki slikonowy z wypuskami z nuby, mamusie nie kupujcie tych smoczków dzieci niesamowicie się do nich przywiązują no i w dodatku te uczulenia,co ja mam robić???

Gość a co palcem chcesz sobie
to nie jest uczulenie tylko to od sliny ma podraznioną skore, ma smoka i sie slini i taki tego efekt. Nie wazne jakiego smoczka bys miala bylo by tak samo bo smoczek utrudnia polykanie sliny. Skoro w dzien mu nie dajesz to na noc tez nie dawaj. Troche konsekwencji i bedzie dobrze. Wazne jest by maluch sam wyzucil smoczka. Jesli jest na tyle duzy ze rozumie gdzie smietnik to smilo mozesz sie z nim zabawic w pokazywanie niemowlakow ze smoczkami w gazetach i potem dzieci w jego wieku na zdjeciach bez smokow i mu poiedziec ze smok juz jest beeee. Kilka razy bedziesz mu powtarzac i zrozumie, mozesz tez np przeciąć smoka i wtedy zle mu sie bedzie ssalo zobaczy ze zniszczony i najprawdopodobniej sam odda. Niech sam do smieci wywali a w zamian za to kup mu np jakąś zabawke.