Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana89a

Pomocy, ciąża, aborcja???

Polecane posty

Gość zalamana89a

Witam Uprawialiśmy z moim chłopakiem seks i pękła prezerwatywa. Najprawdopodobniej jestem w ciąży, jestem załamana. Nie czuje sie gotowa na macieżyństwo. Wiem, że pewnie usłysze tutaj porady typu możesz urodzić i oddać. Ale dla mnie to gorsze niż usunąć, nie oddałabym nikomu swojego dziecka. Nie jestem w doskonałej sytuacji materialnej aby teraz urodzić a poza tym jeszcze się uczę i nie czuje sie na to wszystko gotowa. Jestem wściekła na tą gumkę. Zawsze używaliśmy gumek, nie pozwoliłabym sobie na ciąże a ona pękła, to jak przypadek 1 na 100. Wiem, że mnie zbluzgacie ale myśle poważnie o aborcji. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda zabieg skrobanki? Nie bede stosowała żadnych mizoprostalów itp... Panicznie boje się narkoz, czy to da się przeprowadzić na żywca? Powiedzmy tylko ze znieczuleniem? jestem załamana, nigdy nie popierałam aborcji ale teraz sama stanełam nad wyborem. Wiem, że bede miała okropne wyrzuty sumienia ale na dodatek ostatnim czasy zaczełam sie zastanawiać czy chcę spędzić reszte życia z moim chłopakiem. Nie chce aby dzidzuś przyszedł na świat i żył w nie pełnej rodzinie, i w niskich warunkach materialnych. Zawsze uważałam, że jak nie chce się mieć dzieci to trzeba sie zabezpieczać ale nigdy nie sądziłam, że ta feralna gumka pęknie akurat nam!!!!! Wiem, że ciśnie się wam wiele słów na język ale darujcie, i tak już sama nie umiem sobie z tym poradzić. Zupełnie nie jestem gotowa na ciąże, mogę sie do tego przyznać i nie wyobrażam sobie urodzić tej istotki i nie dać jej tego wszystkiego co mają normalne rodziny. Mam przerwać edukacje? przeciez z wypłaty samego chłopaka się nie utrzymamy, nie wspominając o śmiesznych zapomogach itp. A poza tym ja naparwde nie wiem czy chce spędzić z moim chłopakiem reszte życia. Ostatnio się troche między nami popsuło i uczucie z mojej strony chyba wygasa. Nie chce robić tej istotce krzywdy, wiem oglądałam różne strony, widziałam jak wyglądają częsci ciała dzieci wyskrobanych ale nadal uważam, że większa krzywde wyrządziłabym sobie i temu dziecku gdyby sie urodziło. prosze o opinie kobiet które usuneły ciąże, jakimi metodami, czy były jakieś skutki uboczne? Czy były usypiane czy nie. od zawsze panicznie bałam się narkoz. prosze nie potępiajcie mnie. ile mniej więcej kosztuje aborcja i gdzie jej szukać? Pozdrawiam i nie zyczę nikomu aby znalazł sie w mojej sytuacji

Gość zalamana89a
Przykro mi, że nie wiem nic o żadnyc postinorze, nie każdy jest chodzącą encyklopedią tak jak Ty. A jak uważasz, że zawracam Ci głowe to po co w ogóle piszesz? A teksty o głupocie możesz wciskać swojej rodzinie. Żal mi takich ludzi jak Ty, na forum wielka gęba a jakby przyszło stanąć twarzą w twarz to ciekawe czy byłabyś taka mądra. Jakim trzeba być żałosnym, żeby obrażać innych ludzi nie znając ich. Wspólczuje Ci

Gość ale zauważ że usuwając
usuwasz cześć siebie... jak usuniesz to moga Cie zjesc wyrzuty sumienia bo jednak KTOŚ tam w Tobie był... nazwy tabletki nie musialas znac, ale praktycznie każdy wie ze istnieje taka tabletka "72h po" jak sie boi wpadki... poczekaj na okres, zrob test bo moze jednak nie wpadliscie. A Wasze niedogadywanie moze byc przejsciowe, maly kryzysik, ktory moze minac

Gość roki500
Myśle że najpierw powinnaś zrobić test, i poczekać aż się potwierdzi że jesteś w ciąży. Może akurat mieliście trochę wicej szczęścia, pęknięta guma nie od razu oznacza ciążę. Więć dprawdz to a zamartwiać się będziesz później. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość a tak poważnie
Nie miałam możliwości pójścia do lekarza a jakoś nie pomyslałam o tym, że wypisza mi to na pogotowiu. No też mam nadzieje, że to tylko mały kryzys, dziś zrobie test więc bede wszystko wiedziała. Mam nadzieje, że wyjdzie negatyw bo bardzo nie chciałabym krzywdzić tego maleństwa.Ale obawiam sie, że strach przed przyszłością weźmie góre.

Gość zalamana89a
właśnie też myślałam że może mamy szczeście ale zaniepokoiłam sie gdy przypadkowo przy badaniach krwi wyszło, że mam leukocytoze co jest jednym z objawów ciąży.

Gość a co palcem chcesz sobie
zalamana powinnas sie wiecej wyedukowac za nim wskoczylas do lozka. Tak naprawde zadna antykoncepcja nie daje pewnosci a juz napewno nie prezerwatywa, ta bardziej chroni przed chorobami wenerycznymi niz ciążą:( Najpierw upewnij sie ze to ciąża a potem kombinuj co dalej. Nie wiem jak robią skrobanke i nie chce wiedziec. Ale moja ciocia raz miala cos tam robione nie skrobanka, i mowila ze przerazliwy bol jest.

Gość kolejna madra sie znalazla
amaleta iduiotko to sie doucz ze PREZERWATYWA TO FORMA ANTYKONCEPCJI jak jeszcze raz zaczniesz wypisywac komus bzdury, ze nie ma o tym pojecia :O gdzie takie buraki sieja ??

prezerwatywa formą antykoncepcji - a ty gdzie to wyczytalas? Gdyby prezerwatywy byly skuteczne to nie bylo by tyle niechcianych ciąż moje drogie! Prezerwatywa to zadna antykoncepcja w kazdej chwili moze pęknąc zsunąc sie czy nawet zostac w srodku :D:D nic nie daje 100 procentow ale np tabletki sa skuteczniejsze od tych waszych prezerwatyw!

Gość aspro
następnym razem zamiast uprawiać sex walnij sie w głowę!!!!!!albo wylej kibel zimnej wody na głowę !!!

Gość kolejna madra sie znalazla
to jest forma antykoncepcji jakkolwiek bys sobie wymyslala i ja demonizowala :O i NIE DLA KAZDEGO aborcja jest zabojstwem :O

heheheh prezerwatywa owszem jest formą zabezpieczenia ale powtarzam bardziej przed chorobami wenerycznymi niz przed niechcianą ciążą :classic_cool: dziwie sie ze piszecie takie bzdury naprawde! Prawdopodobienstwa zajscia w ciaze stosując prezerwatywe jest takie samo jak jej nie stosując bo w kazdej chwili moze pęknąc itd i nie masz na to wplywy. A tabletki zawodzą moze jedna na 100 i tu masz porownanie. Co da aborcji czy zabojstwo czy nie to juz inna kwestia. Kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu ale wlasnie po to ma te wybory czyli mase srodkow antykoncepcyjnych by nie dokonywac aborcji!!!!!!!!!!

prezerwatywa jest JEDNA Z MOŻLIWYCH FORM ANTYKONCEPCJI.... ale przede wszystkim chroni przed chorobami wenerycznymi i aids... wiec mądra Amaleto szanuj kazdego zdanie... bo na forum nie jestes najmadrzejsza:P

Gość paula0055
przypadek 1 na 100 a mi tez sie oprzytrafil pechowo ;/

Gość polejka
instrumentem zawodny jest KAZDA antykoncepcja :O bo nie ma 100% ochrony :O btw ja znam wiele par ktore przez wiele lat jechaly na gumkach i zadna nie pekla, ale to sie kupuje lepsze gumki a nie z marketu w pakiecie 10 sztuk za 3 zl :O

polejka..... brawo dla Ciebie... kazda forma antykoncepcji jest zawodna... nawet ta z tabletkami bo nie ma 100% pewnosci... a co do par... an pewno na całym świecie sa ich miliony ktore leca tylko na gumkach.. ale tak jak napisała przedmowczyni... nie takie np kupione w biedronce czy tesco..:P to tylko lezalo w pudelku gdzie jest napisane PREZERWATYWY...:o Amaleto.... sama gubisz sie w tym co piszesz ... jesli zabezpiecza... to wniosek jest prosty ze jest forma antykoncepcji... ale zawodna...- jak kazda jedna forma:D

hahahaha.... madruje sie ta co tylko uwaza sie za madra... hahaha...:P:P zamiast czytac pudelka.. zajmij sie bardziej edukacyjna lektura:P

Gość Noctua
Każda forma antykoncepcji jest lepsza niż żadna.Fakt, może prezerwatywy nie mają takiej skuteczności jak tabletki, ale co np. jeśli dziewczyna nie może brać hormonów.Dobre prezerwatywy właściwie używane i sprawdzane po dają dużą skuteczność.Przez 2 lata używałam tylko prezerwatyw i nigdy nic nie pękło ani się nie zsunęło!!

..wiesz... szanuje Twoje zdanie... ale sie z nim nie zgadzam... Ty masz swoja wiedze i teorie... a ja mam swoja... Ty dzielisz sie nia i ja sie nia dziele.... a kto i jak sie do ktorej ustosunkuje... to juz jego zdanie..:P

Gość ytr...
W razie wpadki mozna jak sie ma oczywiscie pod reka tabletki anty zarzyc ich chyba 5 sztuk, wcale po postinor biegac nie trzeba wtedy, ta metoda opisana jest na internecie. Aborcja jak wyglada ? trwa sam zabieg około 30 sekund usypiana jestes tak, ze nic nie bili jak i sam zabieg też nic nie bili bo jestes w narkozie, po wybudzeniu zadnego bólu sie nie czuje ! Embrion jest wysysany ( do 12 tygodnia) takim specjalnym urzadzeniem do tego celu. Film jednak który jest na youtube nie jest w zadnym wypadku odnoscia jak to wyglada! to co tam pokazują to sciema chyba specjalnie zapodana dla straszenia pacjentek. Po aborcji jak masz mocne psycho mozesz normalnie isc na dyskotekę , wystepuje krwawienie jak przy okresie i tyle ....

Gość polejka
ale po co dyskutowac ? wychodzisz z zalozenia ze kogos przekonasz ?? tak, sa osoby, ktore jak antykoncepcja zawiedzie pojda sie wyskrobac, nie po to stosowaly anty zeby potem rodzic dzieci, ty masz swoje zdanie inne maja swoje i tyle.

Gość do Pani twierdzącej że prezerw
atywa to nie jest zabezpieczenie przed ciążą a jedynie przed chorobami wenerycznymi---> nie wiem czemu tak się upierasz, ja słyszałam wiele opinii o tym że prezerwatywy zabezpieczają w 99%, są podobno najskuteczniejszą metodą zabezpieczenia. Sama stosuję je od lat i nigdy nic się nie zdarzyło,nigdy nie pękła, nie zsunęła się ani nie stało się nic innego co zapewne wymyślisz za chwilę. Prezerwatywa Cię zabezpieczy doskonale o ile będziesz uważać, a nie kręcić się z dupą jak szalona. A jeśli prezerwatywa chroni przed chorobami a jak twierdzisz zsunie się to co? Zarazisz się tak? Kolejną sprawą którą trzeba ci uświadomić jest fakt, że nie każdy lubi ładować w siebie ton y prochów które nie pozostają bez znaczenia dla zdrowia i często zawodzą,naprawdę baaardzo często. PS. Sorki za chaotyczna wypowiedź ale jestem wzburzona

nie jestem nia... tak jak Ty jestem przeciwna aborcji... ale to jest jej zycie i jej postepowanie... a co do dyskusji....dla mnie prezerwatywa to jedna z form zabezpieczenia a poniekad zabezpieczenie = antykoncepcja.. i tyle.. Ty to odbierasz inaczej... ja tez... i to wlasnie szanuje...a to ze pojechalam??? zgadzam sie... ale nie trzeba tak od razu zbesztac dziewczyne ktora chce postapic jak chce... nie Tobie ja osadza!!! kiedys ... byc moze bedzie zalowala swojego postepowania i swojej decyzji... ale to juz jej zycie..

Gość ytr...
"Amaleta ytr... owiedz mi jedna rzecz. Skoro aborcja jest nielegalna, to kto usypia pacjentke? przy zabiegu jest obecny anestezjolog i ginekolog? Maja zestawy do reanimacji i sale w ktorej mozna dojsc do siebie?" Nielegalna jest w Polsce ! Tak jest normalnie cały zespół operacyjny jak to powiem w tym anestezjolog i ginekolog. tak po zabiegu lezysz w niej około 2 godzin pod obserwacja mozesz kolo siebie miec najblizszych . Czyli rano jestes tam o 8 masz badania , ankiety , podaja ci leki specjalne , około 10 -11 masz zabieg a około 13 idiesz do domu - koszt 400 euro

Gość ytr...
Dlatego jak taniej tak lepiej wychodzi w Niemczech

Aborcja jest w Polsce nielegalna, więc dokonując jej narażasz się na sankcje karne. Kosztuje 1500-3000 złotych. Jest to zabieg chirurgiczny, a więc siłą rzeczy wykonywany zawsze pod narkozą. Trwa około 45 minut. Po zabiegu możesz od razu wrócić do domu. Możesz też samodzielnie dokonać aborcji farmakologicznej, zamawiając odpowiedni środki (można to zrobić do 9 tygodnia ciąży). W tym celu wyślij co najmniej 70 Euro na to konto bankowe: Bank: ABN Amro Konto bankowe: 606673903 IBAN: NL25ABNA0606673903 Kod SWIFT: ABNANL2A Na podany przez ciebie adres zleceniodawcy (tzn. twój adres) przyjdzie przesyłka zwrotna zawierająca odpowiednie środki. Tutaj możesz przeczytać na temat tego jak tych środków użyć: http://www.womenonwaves.org/set-274-pl.html

Gość zalamana89a
żałosne. Widze, że znalazły się osoby które oczywiście lepiej ode mnie wiedzą gdzie kupiłam prezerwatywy, czy w tessco czy w aptece. Dla Waszej informacji zawsze kupuje prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym i nie kosztują one 3 zł!!! Widzę nawet że jestem głupia bo jedziemy na prezerwatywach, wiecie co ludzie śmiechu warte. stosujemy prezerwatywy ponieważ nie uprawiamy czesto seksu i nie mam zamiaru stosować tabletek i ponosić skutków ubocznych dla paru chwil przyjemności. Wiecie co niedobrze mi sie robi jak to czytam. Ułożyło sie jak się ułożyło po czym chodzące encyklopedie wyzywaja mnie od głupków ponieważ nie stosuje tabletek albo nie pomyslałam o tym żeby iść na pogotowie itp. W głębokim poszanowaniu mam to co myślicie o aborcji ponieważ żyjemy W KRAJU W KTÓRYM KAŻDY MOŻE MIEĆ SWOJE ZDANIE, ale jak czytam że jestem głupia bo nie stosuje tabletek albo jestem głupia bo mam inne zdanie na temat aborcji to zastanawiam sie kim Ty do qrwy nędzy jesteś żeby w ten sposób do mnie mówić? takie epitety sprzedawaj swojemu psu albo swojej matce jeśli Ci na to pozwala i tak Cie wychowała. osoba która mnie nie zna i mnie obraża co świadczy o braku jakiegokolwiek wychowania będzie mi tłumaczyła co jest dobre a co złe. a poza tym czy ja prosiłam o porady antykoncepcyjne ?? DZIEKUJE WSZYSTKIM NORMALNYM PANIĄ KTÓRE POTRAFIĄ KULTURALNIE SIE WYPOWIADAĆ I KTÓRE STARAJĄ SIĘ ZROZUMIEĆ MNIE :) Na szczeście jest jeszcze kilka takich ludzi. A najabrdziej rozbawił mnie tekst, że prezerwatywa nie jest jedna z form antykoncepcji

Gość ytr...
zakwatrowanie odpada , jestes tam na 8 rano , o 13 jak pisalem do domu

Autorko zrób może wpirew test a później będziesz martwiła się dalej. Ile masz lat?

Gość ytr...
[777-X (teheran2008@wp.pl) Aborcja jest w Polsce nielegalna, więc dokonując jej narażasz się na sankcje karne. Kosztuje 1500-3000 złotych. Trwa około 45 minut. ] bzdura - chyba kos pomylił minuty z sekundami ! [Możesz też samodzielnie dokonać aborcji farmakologicznej, zamawiając odpowiedni środki (można to zrobić do 9 tygodnia ciąży).] Wiekszej głupoty nie czytalem - nie polecam takie cos musi byc pod opieką lekarską bowiem potrzebna jest kontrola jak wydalenia z siebie obumarlego embriona , tak potrzebne sa leki które temu maja sluzyc , na internecie jest wszystko , tylko poszukac , nie da sie samemu przeprowadzic aboircji za pomocą leków - to szamanstwo i bardzo niebezpieczne .