Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana89a

Pomocy, ciąża, aborcja???

Polecane posty

Gość zalamana89a
Jeśli będzie trzeba to wyjade i zrobie to legalnie nie widze problemu. I tak jak słusznie zauważyła poprzedniczka, nikt nawet nie spytał dlaczego nie stosuje tabletek, po prostu jestem głupia bo ich nie stosuje. Mam się nie kochać jeśli nie jestem gotowa na dziecko? Czyli mam rozumieć że wszystkie kobiety czekały aż beda gotowe i wtedy przeżyły swój pierwszy raz, oczywiście bez gumy bo już były gotowe. Śmiech na sali

Gość zalamana89a
Oczywiście zrobie dziś test ale na 90% jestem w ciąży. Mam 19 lat, więc zapewne zaraz usłysza, że jestem za smarkata na seks

Gość zalamana89a
"nie powiedzialam ze nie stosowanie tabletek jest glupie. Powiedzialam ze glupie jest nie stosowanie srodkow zapobiegajacych zaplodnieniu " CZY TO NIE TO SAMO?

Gość dassds
Metoda antykoncepcyjna a. Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody b. Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody Metoda objawowo-termiczna a. 0,2 - 0,9 b. 1 - 7,5 Iniekcje hormonalne typu depo a. 0,3 b. 0,3 Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (P) (skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji) a.0,5 b. 1,0 Antykoncepcyjna wkładka domaciczna a. 0,6 b.0,8 Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P a.0,1 - 1,25 b.6,0 - 8,0 Prezerwatywa męska a.3,0 b.14,0 Stosunek przerywany a.4,0 b.19,0 Środki plemnikobójcze a.6,0 b.26,0 Współżycie bez zabezpieczenia a.85,0 b.85,0 To teraz sobie zobacz jaka prezerwatywa jest skuteczna... Wyskrob i życzę Ci z całego serca powikłań po, tak żebyś nigdy nie mogła urodzić i rpzekazać genu głupoty, którego najwyraźniej masz w nadmiarze.... Wyskrobać i zabić można tak, a do adopcji nie...bo to byłoby moje dziecko.....no rewelacja.

Gość ajajaiaiaia
Goraco odradzam aborcje zastanow sie nad tym co zrobisz poczytaj na forum co sie dzieje po... Jesli chodzi o infekcje po zabiegu powinnas dostac antybiotyki aby temu zapobiec. Radze sie zastanowic i to nie 2 razy.

Gość zalamana89a
spadam, nie prosiłam Was o komentowanie mojego wyboru tylko pytałam jak to wygląda "od kuchni". Wiem jedno napewno : Kafeteria to jest ostatnie miejsce gdzie można sensownie porozmawiać z ludźmi. A to że masz inne zdanie niż ja na temat aborcji nie znaczy, że masz mnie wyzywać od głupków. No cóż chamstwo, prostactwo w pakiecie.

Gość ja to nie wiem
ale co chwila jakiś temat o pęknięciu prezerwatywy. Współżyję już prawie 6 lat i nigd w życiu mi się to nie zdarzyło...ani nawet moim znajomym bliskim:-o Przecież prezerwatywy dobiera się odpowiednio do rozmiaru a nie jaka się nadarzy. Jedne są z cieńszego "materiału" inne z grubszego. Do wyboru do koloru. Są różne firmy lepsze i gorsze no i najlepiej kupować w aptece.

Gość zalamana89a
JEJKU ZROBIŁAM TEST I JEDNA KRESKA. JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA, ŻE NIE ZROBIE KRZYWDY NIKOMU. KOCHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAALE SIE CIESZE

Moja droga, test ciazowy powinnas zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki lub pare dni po spozniajacej sie miesiaczce. Jesli zrobilas wczesniej, to nie wykaze ciazy wcale.

Gość te amaleta
ale sie usmialam jak napisalas, ze stosujesz mniedzy innymi stosunek przerywany jako metode antykoncepcji :D dawno nic mnie tak nie rozbawilo jak twoje marne wywody o zabezpieczeniach. nie wiem jak smiesz pouczac innych,a sama kazesz wyciagac facetowi penisa przed wytryskiem, ze tez on nie jest bardziej oswiecony heheheh. a co do tego czym jest dla kogo aborcja to sie nie wtraca w czyjes zycie, bo nie kazdy ma moherowy beret.

Gość te amaleta
i jeszcze cos na temat gumek, gdyby byly tak nieskuteczne jak piszesz to nie polecano by och jako ochrona przed HIV, a wiele par gdzie jedno z partnerow ma HIV badz AIDS uzywa ich z powodzeniem wiele lat.' to, ze gumka pekla nie znaczy jeszcze, ze doszlo do zaplodnienia. prawda jest taka, ze czesto ludzie miesiacami staraja sie o dziecko.

co jak co, ja mogę dodać tyle, że kto twierdzi, że gumki to żadne zabezpieczenie to jest po prostu głupkiem :) nie zawsze brałam tabletki, wcześniej używałam tylko gumek, ani razu nie pękły, nie zsunęły sie, dzieci nie mam... zdarza się oczywiście, że antykoncepcja zawodzi i wtedy jest tragedia, ale cieszę się, że w tym przypadku odbyło się bez usuwania czegokolwiek ;)

Gość Suga_Babe
Dziewczyno, skoro jesteś przerażona i piszesz o tym na forum, to znaczy, że jednak wahasz się, a takiej sytuacji możesz wydać wyrok na siebie do końca życia. Nigdy nie pozbędziesz się wyrzutów sumienia... Nie słuchaj ani fanatyczek, które na dzień dobry odsądzą Cię od czci i wiary jako morderczynię, ani postępowych "wyzwolonych kobiet, które wmówią Ci, że aborcja to przecież nic takiego, bo tylko uwolnisz się od problemu. To jest TWOJE życie i TWOJA decyzja, najlepiej znajdź jakąś mądrą osobę, która będzie chciała Ci pomóc, wysłucha Cię i dobrze doradzi, może zobaczysz jakieś "światełko w tunelu"?Nieplanowana ciąża to nie koniec świata, mnóstwo kobiet sobie z tym radzi, są też takie, po których aborcja spłynie jak woda po kaczce, ale Ty do nich najwyraźniej nie należysz. Czasem wydaje się, że cały świat wali się człowiekowi na głowę, a już za miesiąc albo dwa wszystko wygląda inaczej.Poszukaj u kogoś wsparcia i nie decyduj się na nic zbyt pochopnie. Piszesz, że nie jesteś gotowa na macierzyństwo?Ok, tak samo raczej nie jesteś gotowa na aborcję, a to, że nie układa Ci się z chłopakiem nie znaczy, że nie ułoży Ci się później - z nim, albo i bez niego, z kimś innym.Jeśli teraz masz takie wątpliwości, to po aborcji może być tylko gorzej, nigdy się z tego możesz nie pozbierać. Jestem za prawem wyboru dla kobiet w takiej sytuacji, ale wierz mi, trochę latek mam, sporo widziałam i słyszałam, możesz żałować takiej decyzji do końca swojego życia. Przemyśl to dobrze, mam nadzieję i szczerze Ci życzę, żebyś znalazła rozwiązanie najlepsze dla Ciebie.Aborcji nie żałują tylko kobiety, które nie maja żadnych wątpliwości i traktują to tylko jako "zabieg medyczny", skoro coś Ci podpowiada, że jednak tego tak do końca nie chcesz, to nie rujnuj sobie życia.

Gość kochanie NIE
Nie wylizesz sie z tego, zal,smutek,lzy na widok kazdego dziecka az do konca zycia !!!!!!!!!!!!!! (Nie zartuje jestem psychologiem). lub duma z pieknych dzieci, zdrowie psychiczne,potem szczescie i radosc z wnuczat przez wiel lat ! TY WYBIERASZ

"Nie wylizesz sie z tego, zal,smutek,lzy na widok kazdego dziecka az do konca zycia" mastepna moralistka ktora usiluje wcisnac drugiej syndromy poaborcyjne.To kazde dziecko to nie plod,o czym Ty kobieto piszesz??? znasz cos takiego jak facy rozowju czlowieka?od kiedy plod 2 tygodniowy to 6 latek?

Gość adawasielwska
witam oferuję zestaw tabletek w skład którego wchodzą jedna tabletka ru oraz 6 tabletek mizoprostolu. więcej info pod nr e-mail adawasilewska@op.pl

Gość devemetalicka23
ja tam bym usunela bahora niech zyje wolnosc xp wtf co ja pacze