Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pandaa

poprostu chce schudnac....szukam kolezanek do wspolnego odchudzania

Polecane posty

Gość pandaa

witajcie chcialam zalozyc poprostu prosty topick o odchudzaniu ktory edzie dlugo istnial ja waze 95kg wiec mam duzo do zrzucenia dolaczy sie ktos?

Gość pandaa
pamietajcie razem razniej dolaczcie sie.....nie traktujcie tego topicku kolejnego ktory upadnie

ja moge dołączyc, topik na którym byłam upadł ja chce zrzucić tylko pare kilo, bardziej zalezy mi na wyrzeźbieniu sylwetki i pozbyciu cellulitu

Gość pandaa
a ile wazysz? fajnie ze doszlas do mnie nie wazne ile maz do zrzucenia czy i nie masz:)chce miec koleznaki takie do wspolnej dyskusji

waze 57 ale mam nicałe 160 cm wzrostu. Chce wyszczuplić przede wszystkim nogi bo od pasa w góre jest ok. Dlatego bardziej się skupiam na ćwiczeniach dolnych partii ciała.

a ile Ty masz wzrostu. pamietaj ze czym wicej sie wazy tym na początku łatwiej się chudnie. Więc za niedługi czas na pewno u Ciebie bdyie duyo mniej.

tzn jak zaczynam?nierozumiem pyttania poprostu zaczelam walke z kg:( a diety zadnej nie wymyslam poprostu MŻ i ruch bo potem jak schudne i zaczne jesc np cos kalorycznego czy cos pojdzie odrazu mi w kg z kilogramami..jm wszytko ale w mniejszych ilosciach

I ta dieta czili MŻ jest rzeczywiście najlepsza. Mozna jesc wszystko ale w mniejszych ilościach, nie ma sie napadów na tzw. zakazane rzeczy bo mozna je poprostu zjeśc.

juz wiele diet mialam ze same warzywa czy nie laczona a potem mialam napady na inne rzeczy...teraz juz nic nie wymyslam mź i koniec

heh to ja podobnie tylko u mnie MŻ znaczy mało zreć niezdrowych rzeczy, czyli unikam jak ognia ale zdarza sie ze cos zjem a zdrowych rzeczy sobie nie załuje :)

no ja tez ale nie bede wpadac w paranoje ze np nie zjem pierogow ruskich ktore uwielbiam maja sporo kalorii wiec nie bede jakdla 8 jak zawsze tylko np 5 powoli bede odzywaczjac organizm od duzych ilosci

witajcie dziewczyny!!!a co myślicie o odchudzaniu przy pomocy wspomagaczy-tabletek?

ja jestem po obiedzie-ryba, troche ziemniaków i góra sałatki z kapusty kiszonej. na kolacje planuje serek danone z pomidorem i papryką+bułka.

Witam wszystkich odchudzających się! :) Dołączam sie do Was, jednakże chcialabym zaproponować coś co mi pomogło. nie sa to zadne diety czy cos takiego, ale sposób na życie. aby trzymać forme i wage taka jaka chcemy miec. W kwietniu tego roku postanowilam że spadne kilka kilogramow z masy ciała. udalo mi sie to. wczesniej wazylam 63kg ( to byla moja stala waga), kiedy zaczelam sie odchudzac wazylam 58 kg i to mi odpowiadalo. niestety od kad skonczylo sie lato i wolny czas zaniedbalam swoje metody na utrzymywanie sylwetki. i musze znow wprowadzic to w zycie :)

A wiec tak, dziewczyny! Przede wszystkim tak jak ja musicie sobie ustalić godziny w ktorych bedziecie jadly posiłki. kazdego dnia powinnysmy jesc 5 posilkow dziennie w odstepie 3h - 3.5h. Moje godziny kiedy jem to: 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 (czasami zdaza sie ze jem jeszcze przed 22, bo poprostu jestem glodna). Nie chce abyscie sie glodzily bo nie o to chodzi, nawet o tym nie myslcie. Ja jestem osoba ktora lubi sobie dobrze zjesc i dlatego jak najbardziej rozumiem inne osoby pod tym wzgledem. na poczatku wcale nie jadlam mniej ( nie chcialam sie zmuszac ani robic czegos wbrew sobie a potem rzucic sie na najblizsza czekolade albo dwie) ustalilam sobie godziny i trzymalam sie tego.

Do tego wszystkiego wiadome jest ze trzeba uprawiać sport, inaczej sie nie zrzuci zbyt wiele. Najlepiej ruszac sie 2-3 razy w tygodniu. to wystarczy aby trzymac forme. Postanowilam ze bede biegac, to dobry sport, wybralam sie z psem do parku ( bo samej mi jakos tak glupio i nie umiem) ( a na inne osoby nie zawsze mozna liczyć) Poza tym od tego roku i tak mam takie postanowienie ze licze tylko na siebie. jesli cos chce osiagnac to wiem ze sama musze to zrobic i glownie ode mnie zalezy czy bede pilnowac swoich interesow. tak jest i przy odchudzaniu. a wiec wybralam sie z psem do parku ( staralam sie jak najczesciej to robic, nawet codziennie) bieganie szybko mi zbrzydlo, nie lubie biegac, zreszta dosc szybko sie mecze. Co sie dowiedzialam pozniej takie same efekty mozna osiagnac "szybkim marszem" moze to smieszne ale daje takie same efekty a nawet jest zdrowsze od biegania.

Polubilam szybki marsz, czuje sie znacznie lepiej po nim, nie mecze sie tak. jestem dotleniona, trzymam sie prosto:P ( to tez jest wazne przy wykonywaniu cwiczen, aby zachowac dobra postawe) w parku u mnie w wawie do ktorego chodze jest taka mini silownia z ktorej kazdy moze korzystac, zawsze po marszu ( ktory powinien trwac 30 min) ( nie martwcie sie, czas naprawde szybko mija kiedy sie maszeruje roznymi trasami po parku) chodze do tej silowni i sie jeszcze troche rozciagam ( w domu przed wyjsciem tez warto sie porozciagac to wazne aby nie nawabic sie kontuzji) Jedzac o stalych godzinach i maszerujac w parku, tydzien po tygodniu schodzilam z wago o 1.5 kg moze to wydaje sie malo, ale uwierzcie mi ze wiecej przez tydzien nie powinno sie tracic na wadze. jednak jesli komus bardzo zalezy to moze wiecej maszerowac, pic duzo wody aby organizm sie nie odwodnil. wiadomo wszem i wobec ze tkanka tluszczowa spala sie po 25 min wysilku fizycznego. ja najczesciej spedzalam okolo godziny w parku, byla ladna pogoda i sloneczko swiecilo, takie detale bardzo wplywaja na nasz nastoj i samopoczucie oraz na chec do robienia czegokolwiek.

na poczatekk jesli chcecie mniej jesc to dobrze przed posilkiem jest sie napic szklanki wody. jesli chodzi o sniadanie to powinno byc zroznicowane i duzo powinno sie jesc i mozna wszystko jesc ( jesli sie ktos nie odchudza) jesli sie odchudza to nie powinny sie tu znajdowac jakies bardzo kaloryczne dania. kazdy posilek najlepiej zaczac od warzyw i owocow, moze tez byc sok swiezo wycisniety. dobrze jest tez jesc ciemne pieczywo, biale jest nie zdrowe. ja osobiscie jem chleb rodzinny na prawdziwym zakwasie, jest smaczniejszy zdrowszy i nie czerstwieje po jednym dniu. czesto na sniadania w domu czy w szkole czy pracy jem LUGO, weglowodany sie uwalniaja stopniowo przez 4 godziny, wypiekane sa z pelnego ziarna i roznych zboż, pszenicy, jeczmienia, zyta, owsa. sa bogate rowniez w blonnik potrzebny bardzo kazdego dnia, sód, wit B1, E, zelazo magnez, ja osobiscie jem te kakaowe, inne sa strasznie slodkie, zreszta kakaowe sa dobre dla mnie bo lubie czekolade i lacze przyjemne z pozytecznym

jesli chodzi o godziny posilkow. dlaczego powinnysmy jesc w stalych godzinach oraz przerwy miedzy posilkami nie powinny byc dluzsze niz 3.5h?? odpowiedz prosta. organizm zabezpiecza sie przed wymarciem magazynujac tluszcz. tworza sie tkaniki tluszczowe, najwiecej na brzuchu, ktore nie podobaja sie nam. w momencie kiedy organizm bedzie mial dostarczany pokarm o stalych godzinach przestanie magazynowac i odkladac ten tluszcz dzieki czemu zachowamy ladna sylwetke. stosowalam caly ten program na sobie, czulam sie lepiej, nie tylko dlatego ze tracilam na wadze ale i skore mialam ladniejsza, bardziej promienna, i bylam dobrze odzywiona. poza tym jesli chodzi o mnie nie ma nic lepszego dla mnie jak pojscie do parku, tam zapominam o problemach, nie mysle w ogole o kolesiach, to jest ta chwila kiedy mam czas tylko dla siebie, na dodatek czuje sie jeszcze lepiej kiedy wiem ze wykonuje jakis wysilek fizyczny i sama jestem z siebie dumna ze chcialo mi sie ruszyc z domu i robie cos ze soba. przeciez nie mozna ciagle siedziec w domu ( mimo ze lubie).

jeśli macie jakies pytania to chetnie odpowiem. mam nadzieje ze jesli skorzystacie z moich wskazowek to osiagniecie swoj cel. postaram sie jeszcze napisac cos madrego jak tylko cos bede wiedziec :P Pozdrawiam