Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daleko na wschodzie

Ruminacje w nowej chacie

Polecane posty

Gość Daleko na wschodzie

"Polegają na niekończących się rozważaniach co do właściwości dokonanego wyboru, wątpliwościach związanych z treściami np. religijnymi, niepewności związanej z wcześniej wykonaną czynnością np. czy na pewno zakręciłem kran?, czy zamknąłem mieszkanie?, czy nie spotkałem pewnej dziewczyny?" 5 miechów w nowym mieszkaniu a ja po 2 razy sprawdzam okna drzwi kran gaz prąd itd >> obsesja czy jak ?? schodzę na dół i zastanawiam się, czasami wracam czasami mówię sobie że oszalałam i idę przed siebie. Kiedy mi to przejdzie?? macie jakieś pomysły... mieszkałam u rodziców, z facetem i nie miałam takiej obsesji, sprawdzałam ale tak bardzo się nie zastanawiałam. A teraz jak mieszkam sama .... tak mam i wkurza mnie to z lekka.

Gość jakajaka
to sie nazywa nerwica natręctw

Gość Daleko na wschodzie
oki ale jak z tym walczyć, nie chce tego uczucia. pomyślałam sobie że może dlatego że jestem introwertykiem i korzystam z pamięci długoterminowej, po prostu nie pamiętam. postanowiłam zamykać drzwi raz jedną raz drugą ręką i po zamknięci łapie za klamkę. było ok przez jakiś czas i znowu powróciło.

Gość Daleko na wschodzie
tzn jak nie dać rady ... nie jest tragicznie chcę tylko by stan ten się nie pogłębiał,