Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pink_sin

Jak poznać czy jest się w ciąży? oczywisci pomijajac test!

Polecane posty

Gość pink_sin

zastanawiam sie czy jestem w ciazy, czy ktos udzielilby mi cennych wskazowek odnosnie tego tematu?

Gość zesralas sie w stringi
tak...trzeba podrzucic jednozlotowa moneta do gory.jak wypadnie orzel to jestes w ciazy a jak reszka to nie :classic_cool:

Gość waampirzyyca
Otwórz okno i stań w nim naga. Jeśli wiatr wieje do pokoju - jesteś w ciąży, jeśli od pokoju - nie. :classic_cool:

Gość pink.sin
o boże :( wypadł orzełek :( To w takim razie drugie pytanie : jak pozbyć się dziecka ?

Gość 7u8o99po
W książce "Faraon" jest taka metoda, aby zebrać nasionka zboża do miseczki i podlewać je moczem - gdy wzejdą to jesteś w ciąży, a gdy uschną nie. Stara egipska metoda :classic_cool:

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
-mdłości -bolące piersi -zmiany w wyglądzie piersi np. pojawiające się żyłki na piersiach -brak miesiączki -zmienne nastroje -zachcianki np. ogórki i dżem -senność, przemęczenie -częste siusianie Te objawy moga lecz nie muszą wystąpić. Zresztą czasami na samym początku kobieta nie ma żadnych objawów a nagle się okazuje, że zostanie mamusią. Najlepiej zrobić test bo tak bez testu to statystycznie ja jestem w ciąży raz na miesiąc. Mam kilka z tych objawów choc raz na miesiąc:P

oczywiście - nie pomijać testu chyba nasikac na patyczek za 15 zł to nie jest manewr ponad Twoje siły?

Gość mamaminusa
ewo ale ty przecież dzieci nie masz i nie planujesz to po co sie udzielasz??

taaak. częste siusianie spowodowane jest uciskiem ciężkiego brzucha na pęcherz myślę, że jak się ma brzuch 5 kilo, to bez częstego siusiania można się "domyśleć" ciąży

A Ty, żeby wiedzieć, jak wygląda żyrafa, musisz lecieć do Afryki?

Gość mamaminusa
ewo naprawde bezczelna jestes,

Gość mamaminusa
zyrafe zobacze w zooo a powiedz jak ty ciąże zasymulujesz zeby sie dowiedziec jak to jest?

Nie wiem czy bezczelna ale lekko agresywna w rozmowie i niekulturalna:o Sarkastyczna i ironiczna:o Nie podoba mi sie prowadzenie rozmowy z kimś kto tak nie szanuje rozmówcy po co w ogóle odpisujesz skoro i tak uważasz swojego rozmówce za idiotę?:o

Gość mamaminusa
a czeste siusianie siusianie w ciąży mądra istoto nie jest spowodowane ucisiem ciężkiego brzucha tylko powiększającą się macicą. Naprawde ewa z całym szacunkiem ale po co sie udzielasz jak pojęcia nie masz.

Jeżeli denerwuje cie, że ktoś porusza taki "banalny" tmat to po co odpisujesz Ewo? Jest na kafeterii tyle ciekawych topików nie musisz się wypowiadać akurat na tym:)

Gość mamaminusa
tym bardziej ze ona dzieci nie ma wiec w ciąży nie była, to po cholere tu pisze.

Gość mamaminusa
kolejna mądra pjure dla słonia, na gotowaniu króluje w wymyślaniu idiotycznych tematów w stylu wyższość rosołu nad pomidorową, a tutaj taka cwana.

Ale ja nie rozumie po co one w taki sarkastyczny sposób odpowiadają? Może autorka topiku nie ma ilus tam lat i nie wie pewnych rzeczy, może nie mieszka w jakimś wielkim mieście i nie ma całodobowego dostepu do aptek po test. Trzeba wziąć pod uwagę, że ludzie mieszkają również na wsiach. A nie pisać od razu: chyba nasikać na patyczek za 15 zł to nie jest manewr ponad Twoje siły? to naprawdę niekulturalne:o Zresztą ja nie wchodzę w tematy, które mnie nie interesują. A z tego co widzę zarówno Ewa jak i pjure nie odpowiedziały autorce na zadane pytanie. To po co sobie w ogóle tępicie klawiatury? Lepiej nic nie mówić!

moze powiem jak ja miałam. Pierwszym objawem i to już baaardzo wczesnym były bolące piersi. I to mocno bolące. Częste latanie na siku, niechęć do alkoholu, ból brzucha jak przed okresem. Co do złotych rad o teście. Wczesnej bardzo ciąży test może nie wykryć, o objawy mimo to już się pojawiają. Także Ewa z całym szacunkiem, ale nie masz totalnie racji.

pisze czasem na idiotycznych tematach, żeby niektórym uświadomić, że lepiej jest myśleć, niz je zakładać ale idioci zawsze znajdą zatwardziałych obrońców/obrończynie, zawsze :) co do wielkości brzucha... czy usicka duży brzuch, czy duża macica, to na jedno wychodzi, wszak macica w brzuchu jest, prawda? czy może też mam zajść w ciążę, żeby o tym wiedzieć?

Wiedziałam że się siusia często bo moja siostra tak miała:P Na początku biedna myślała, że ma zapalenie pęcherza:D bo brzuch ją bolał:D

Gość mamaminusa
żebys ty wiedziala jakie pjure wymysla tematy na gotowaniu. I ona już jest deko starszą kobietą a infantylną jak piętnastolatka. Co do ewy to już naprawde szczyt szczytów. Sama dzieci nie ma a znawca jaki.

ewo macica jest w brzuchu ale jak sie powieksza to brzuch sie nie powieksza początkowo. Wręcz przeciwnie, czesc kobiet na początku ciąży chudnie. Niestety musisz zajsc w ciąże żeby to akuraz skumać.

i rozumiem autorke ze tutaj pyta, w necie wprawdzie jest sporo informaji o tym, ale jak ja bylam w ciąży mialam objawy o których nigdzie nie wyczytałam:) no i tez zanim test zrobiłam to czytałam o tych objawach.

Ewa 33 Nikt nikogo tu nie broni mówię o kulturze języka jeśli irytuje cie że ktos "nie myśli" załóż o tym topic :) A co do czy może też mam zajść w ciążę, żeby o tym wiedzieć? Nie nie musisz.Ale musisz sie liczyć, że kobiety które były w ciąży wytkną ci błędy i nieprawdę. Nistety będa miec w tej kwestii doświadczenie i praktykę-nie teorię!

to sie tu nie wypowiadaj. kropka. Lubie z tobą rozmawiać na gotowaniu i uważam cię za osobę naprawde bardzo inteligentną, ale po co piszesz o czymś na czym sie nie znasz, no prosze cie.

Gość mamaminusa
w sobotni poranek, gdy świt jasnieje na mlecznym mglistym niebie otwieram na strychu kufer cioci Apolloni i grzebiąc w nim z namiętnościom Andaluzyjskiego kochanka wyciagamstara parasolkę kupioną na odpuście w Kwidzyniu, zakładam na głowę czapkę uszatkę pozostawiona przez radzieckiego żołnierza i energicznym ruchem otwieram parasolkę. Wybiegam tak na ulicę i zatrzymuję młode matki z wózkami pytając czy w/g nich przypominam Merry Poppins. Kiedy już braknie mi sił wracam do mieszkania, składam parasolkę, otwieram okno wywieszając radziecka flagę i krzycze na cały głos" Śmierć szkopom"