Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pink_sin

Jak poznać czy jest się w ciąży? oczywisci pomijajac test!

Polecane posty

Infantylizm (w medycynie) - nienormalne pozostanie na poziomie dziecięcym rozwoju narządów lub psychiki. Przyczyną może być choroba genetyczna, zażywanie środków psychoaktywnych (alkohol, narkotyki, leki) lub też przebyte choroby lub urazy. Infantylność to także pejoratywne określenie szczerości i ufności. zanim uzyjesz słowa poznaj jego znaczenie :) A co do moich odpowiedzi to mysle że aby dowiedziec się o objawach ciąży wystarczy wejśc na odpowiedni dział

Gość mamaminusa
hahahah, witaj:) w samą pore. Już mówiłam że jestes genialna??:) nie??? no to mówie:)

Gość mamaminusa
nie no a wczym sie pomyliłam??: nienormalne pozostanie na poziomie dziecięcym rozwoju psychiki. No wypisz wymaluj.

Gość mamaminusa
długo ci zajeło znalezienie definicji:)

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
Proponuje inną definicję OGÓLNĄ a nie MEDYCZNĄ:) Infantylizm, zatrzymanie rozwoju fizycznego lub psychicznego na poziomie rozwoju dziecka, nieproporcjonalnym do wieku. Cechy charakterystyczne dla okresu dziecięcego, głównie w sferze uczuciowej i popędowej. Egocentryzm, nierealny, życzeniowy stosunek do otoczenia, przesadne reakcje emocjonalne. Infantylizm u ludzi dorosłych może być warunkowany zarówno zaburzeniami hormonalnymi, jak i błędami wychowawczymi (nadmierna opiekuńczość rodziców uniemożliwiająca dziecku usamodzielnienie się).

Gość mamaminusa
no i trzeba było pozycje niżej też przeczytać zaraz pod wikipedią, tam jest ze słownika języka polskiego:) :o człowieku dorosłym: zachowujący się jak dziecko; świadczący o czyjejś niedojrzałości; naiwny, niepoważny

Gość ale z was cudaki
brawa dla Pjure..Od ciąży jest forum o ciąży...czytałam twoje topiki na gotowaniu pjure- normalne topiki na forum które słuzy do zadawania takich pytać.Nie widziałam tam nic o wyższości pomidorówki nad rosołem

mamaminusa no cóż znalazła sobie taka definicje jaka jej pasowała tylko, że ta definicja troszkę taka subiektywna moim zdaniem:D:)

Gość mamaminusa
a w takim razie kiedy się kończy okres dzieciństwa a zaczyna nieletniość, jest jakas granica, tak?:) tez na wykipedii przeczytałaś????

pjure🖐️ co do objawów ciąży to takich tematów jest chyba z 200 na odpowiednim forum, więc ci sie bulwersujesz mamaminusa więc oczywiście jak przedmówczyni popieram pjure

od czego jest wikipedia?? moge poczytac o infantylności, nieletnich ale również o objawach ciąży...prawda? prosze wybaczyć mi swą infantylność, mam nadzieje, że nie uraziłam Twej godności

Gość mamaminusa
aha, na tym forum można zakładac temt pod tytułem gównojady łączcie się lub ide po kebab i to jest spoko:) tam pjure sie nie udziela i nie stoi na straży poprawnosci forum, ale pytanie o objawy ciąży już jest nie na miejscu:)

a na tym forum moge zapyatc o objawy ciąży, jak rozwiązać zadanie z matmy i czy jestem ładna. kropka. proponuje zakonczyc temat bo bez sensu.

No tak ale fakt jest taki, że byłaś niegrzeczna i niekulturalna teraz zamiast wziąć odpowiedzialność za napisane słowa ty odchodzisz od sedna i wymyślasz jakieś niestworzone rzeczy zaczynasz inne wątki. Jak ci się nie podoba temat sprawa prosta NIE CZYTAJ! Myślę, że wyraziłam się jasno:)

Gość mamaminusa
co do podszywaczki to uwazam ją za bardzo inteligentną osobe i uważam ze wręcz za mało się udziela.

Moze poszła po test za rada EWA 33:D Z tego należy wyciągnąć wnioski ze moje rady były do d...:P Równieżproponuje zakończyć temat!

pjure jesli to ty to szacuneczek swoisty:) śledze podszywacza już długi długi czas:) zresztą jak połowa osób na tym forum pewnie:)

Paradoks powstałby tylko wtedy gdyby osoby infantylne którymi została nazwana EWA 33 i pjure dla słonia były jednocześnie podszywaczami:) Więc? Z twojego postu mogę wywnioskować, że...

Gość mamaminusa
co niedziele jezdze rowerem do supermarketu i kupuje 20 kilogramowy worek suchej karmy dla psa, która potem wysypuje w pokoju i zaczynam po niej chodzic w kółko wyobrażam sobie przy tym, że spaceruje po kamienistej plaży w Jastrzębiej Górze. Co 30 kroków wydając z siebie dźwięk mewy w okresie godowym.

ale powiem tak, 5 lat spędziłam na studiach na analizowaniu stylów wypowiedzi i nie uwazam aby to pjure byla podszywaczem. ALe jesli sie myle to 5 lat psu w dupe poszlo:)

:D Nie no ja idę bo muszę dom posprzątać i gotować obiad! Pozdrawiam wszystkich serdecznie. I pamiętajcie co złego to nie...kafeteriowa odpowiadzaczka:):P

Gość mamaminusa
hehehe, spoko:) jedno z lepszych:) ale i tak ten o podpaskach wymiata jak do tej pory:)