Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAREK_2345

Kompresyjne złamanie trzonu kręgosłupa

Polecane posty

Gość MAREK_2345

Szukam osob po kompresyjnym zlamaniu trzonu kregoslupa - odcinka ledzwiowego - Sa to zlamania podobne do zlaman w przebiegu osteoporozy. Chodzi mi o wymiane informacj odnosnie leczenia i rekonwalescencji.

Gość mim83
Witam, ja miałam takie złamanie.

Gość ijateż
Kilka dni temu wróciłem z pracy na statku. Lekko nie było i zacząłem mieć kłopoty z bólami w krzyżu. Po powrocie do domu dźwignąłem szafę i wylądowałem w szpitalu na ortopedii. Okazało się że mam złamanie kompresyjne kręgosłupa lędźwiowego na odc. L2. Po konsultacjach stwierdzono, że jest to stary uraz, wypisano mnie po 2 dobach do domu i polecono abym dalej leczył się sam! Muszę poszukać jakiejś poradni neurochirurgicznej i pomyśleć o rechabilitacji. Nie wiem co mam z tym zrobić dalej. Jeszcze mnie boli ale mogę powoli chodzić. Powiedzcie jak długo to się leczy i czy daje to 100% efekty??

Gość polamana,ale szczesliwa
doznalam takiego urazy w wyniku wypadku komunikacyjnego, na wysokosci l1. po dwoch dobach zostalam wypisana do domu, ale jestem w trakcie noszenia gorsetu jewetta minimum pol roku. po wypadku, sama wstalam i doszlam do karetki, ale osobiscie boje sie wstawac i nie wyobrazam sobie chodzenia bez gorsetu. pozniej czeka nmnie dluga rehabilitacja, ale mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze/ powodzenia dla wszystkich i zycze duzo zdrowka

Gość gość
słuchajcie, gdzie najlepiej leczyć urazy kręgosłupa..?