Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

efemeryczna

nastoletnie mamy

Polecane posty

Nie usunełaś ciąży, nie wyrzuciłaś dziecka na śmietnik ani nie zostawiłaś w szpitalu. Jesteś bardzo dzielną i odpowiedzialną osobą, to jest moje zdanie. Napewno jeszcze ułożysz sobie życie, zasługujesz na szczęście. Z całego serca życzę Ci powodzenia, i nigdydsię nie zastanawiaj czy dobrze postąpiłas, bo oczywiste jest że Tak.

Ja rodziłam od 20 do 5 rano, a wcześniej się nie bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka. Drugiego porodu bałam się panicznie, a rodziłam 1 godz i 50 min.

Arielka 25 - kiedyś na pewno sobie ułożę :) póki co moja Marcelina działa jak straszak na facetów. :P

EmiBaby99 - teraz to ja też już na poród patrzę inaczej, ale przed urodzeniem córki umierałam nie z bólu, a ze strachu :P szczęśliwego rozwiązania EmiBaby99 :*

poważnie! mam Marcelinę Hannę :) miała być Martyna, ale leżała ze mną na sali mama z Martyną. a wiadomo, że dwoje dzieci o takim samym imieniu to już tłok :P i tym sposobem właśnie jestem mamą Marcelki :)

A mi to imię tak się spodobało jakoś w połowie ciąży, i o innym już nie myślałam. A Hanna też jest mi bliskie bo moja siostra ma tak na imię.

moja córka otrzymała imię po mojej mamie - za to, że moja kochana mama zawsze mnie wspierała, chociaż jej sposób myślenia był zupełnie inny od mojego :)

ja z mamą też nie mogłam się dogadać jak byłam nastolatką, za to teraz jesteśmy strasznie sobie bliskie. Nigdy bym nie pomyślała że tak dobrze bedziemy ze sobą życ. Mama to moja najlepsza przyjaciólka, wstyd mi tylko że swego czasu tak jej dałam popalić:(

haha :) chyba wszystkie nastolatki kłócą się ze swoimi matkami. mnie się to do tej pory zdarza, choć tak wiele mojej mamie zawdzięczam... np to, że mam dostęp do Internetu i mogłam Was poznać. :) a teraz idę spać, bo jutro czeka mnie cięzki dzień :( dobranoc, dziękuję za odpowiedzi! :*

Właściwie to nie wiem dlaczego tutaj weszłam bo jak rodziłam mojego synka to miałam już skończone 24 lata (czyli do nastolatki mi daleko), ale jakoś tak fajnie mi się Was czyta:) Szczególnie spodobał mi się wątek o tym jak robiłyście test i jak zareagowali przyszli tatusiowe - trzeba było go rozwinąć (a może założymy taki topik? hmm?)

jam to jest - popieram! załóżmy! :) ja tymczasem już naprawdę muszę zmykać, bo moja mała przewraca się niespokojnie w łóżeczku :( zgaszę światło to się uspokoi. dobranoc :)

Gość Blumka
Jesteście fantastyczne!! Podziwiam Was :* Ja wprawdzie nie mam jeszcze dzidzi (mam23 lata) ale moja 18 letnia siostra 2-tyg temu urodziła córeczkę-Julcię. Dziecko to nie lada wyzwanie :) Gratuluję Wam z całego serca i oby Wasze Słoneczka dobrze się chowały :)

Gość floo
Urodziłam jak miałam 16 lat, w sumie chyba dlatego że byłam okropnie zakochana w moim chłopaku, i mieliśmy być na zawsze razem.... Mama nie zrobiła afery ale była przeciwna, na najpierw urodzeniu dziecka, potem ślubowi.... Teraz jestem po 30 stece i do tej pory żałuję że jej nie posłuchałam....

Gość klaudiaaaaaaaaa
urodziłam miesiąc po swoich szesnastych urodzinach zdrowego, dużego chłopca. dziś mój Adaś ma 5 lat. NIE ŻAŁUJĘ!!!!!

Hej! Jestem nastoletnią mamą. Zaszłam w ciąże mając niespełna 19lat. Byłam w klasie maturalnej. I z moim szczęściem termin porodu miałam na 5 maja a matury zaczynały się od 4... Myślałam że wszystko sie zawaliło, że marzenia o zdaniu matury i pięknym życiu legły w gruzach. Jednak zdałam maturę, uzyskałam nawet tytółónł technika. Jednak co z tego jak teraz siedzę w domu i ledwo wiąże koniec z końcem........... -(

ja się daje d**y to się ma !!! jesteś i będziesz dziwką i urodzisz dziecko jako dzi**a nie chciałbym mieć takiej matki bleee !!!