Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Japanka

operacja refluksu metoda laproskopowa

Polecane posty

Witam czy mieliscie operacje na refluks ta metoda?chciałabym wiedziec czy wam pomogła i gdzie ja robiliscie?

Witam! Ja także mam refluks i słyszałam, że każda metoda pozbycia się tej przypadłości nie jest do końca skuteczna. Po operacji niestety dalej nie możemy jeść tego co teraz, w przeciwnym razie refluks powróci... także jeśli nie jesteś w stanie żyć bez np. cytrusów czy smażonych potraw - odradzam.

Nie, ale moja mama się dowiadywała, bo też cierpi na refluks. Ona chyba sobie zrobi, bo męczy się już 20 lat i ma dosyć :/

Gość miałam miałam
witam ja mialam zabieg rok temu sam zabieg nie boli ale potem jest koszmar człowiek od nowa uczy się jeść to znaczy jest się przez 3mc na diecie papkowatej , i 2 tygodnie bez kazowanych i ciepłych posiłków pierwsze posiłki wygladają np. mała łyzka papkowatych ziemniakow i zanim to sie zje to tyle czasu minie że heh a o przełknieciiu tabletki mozna zapomniec ból straszny hm.. o i o wymiotowaniu tez można zapomnieć to czas asz się ten zabieg nie pospuje. nawet jak sie zatruje to i tak nie da wymiotować nie ma szans hm.. a co psuje ten zabieg - strydy doustne - alkohol - napoje gazowan ale po mimo tylu bólu to i tak warto ja nie wiem co to są - duszności zgaga kaszel hm.. a i co jeszcze i waga leci w doł ..i to o dużo he w moim przypku mi sie to podobało :) rzołądek sie zmiejszy to i potem się nie przytyje wiec super dieta no najgorsze to te badania prze czy gaskoskopia. ph-metria itp. ale i tak warto jeżeli macie z tym problem nie zastanawiajcie się tylko od raz na stół operacyjne aa i jeszcze trzeba mieć refluks kwasny aby się zakwalifikowac na zabieg lub astme oskrzelową IV stopnie :/ hm.. jeżeli myślecie że po tym zabiegu skończy sie łykanie tabletek osłonowych typu : - controloc - omar - helicyd - polprazor to jesteście w błedzie te leki trze brać zawsze przeciesz jakoś ten przełyk trza chronic mam nadzieje że wam troche podpowiedzialam i nie wystraszyłam ale warto naprawde a jeszcze jedno przed zabiegiem lekarze i anystysolog mówi ze nic nnie bedzi boleć oni zawsze tak mówię heh dzień po operacji i wczasie nic nie boli bo jesteśmy za zastrzykach ale potem.. AŁAA ale i tak da sie wytrzymac ja wytrzymalam i ciesze sie zyciem

Czyli wydaje mi się, że jeśli ktoś ma taki refluks jak ja, to gra nie jest warta świeczki. Owszem, mam czasami bardzo nieprzyjemne dolegliwości, ale wtedy idę do lekarza, dostaję leki i na jakiś czas mam sposób. Najważniejsza w tym wszystkim jest dieta, z którą nie mogę sobie poradzić. Zero cytrusów, czekolady, smażonego, alkoholu, napój gazowanych itd...