Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nata123

jak wgloda pierwsz wizyta u ginekolgoa.?

Polecane posty

Gość nata123

jak wgloda pierwsz wizyta u ginekolgoa.?

Gość blackcat
to zależy czy jesteś dziewicą czy nie :o po za tym co lekarz to inne obyczaje :

Gość Suga_Babe
Ja byłam u świetnej Pani Doktor, miałam niecałe 15 lat, mama mnie posłała(sama chodziła do niej), żebym wyrobiła sobie nawyk regularnych badań profilaktycznych i wiedziała, jak ważne to jest dla kobiety.Pani Doktor była bardzo miła, wiedziała pewnie, że się bardzo denerwuję, zaczęła delikatnie pytać, czy miałam jakieś kontakty z chłopcami, więc zgodnie z prawdą powiedziałam, że nie. Powiedziała mi, jak wyglądać będzie badanie, czemu ono służy, rozebrałam się za parawanikiem i weszłam na fotel. Standardowo jako dziewica byłam badana przez odbyt (nie było aż tak nieprzyjemne, jak można sie spodziewać), miałam też pobrany wymaz na cytologię (cieniutkim patyczkiem, więc praktycznie nic nie poczułam).Miałam wtedy bardzo bolesne miesiączki, więc zapisała mi środki przeciwbólowe. Miałam jeszcze zbadane piersi i na koniec zalecenie, żeby przyjść na następną wizytę za rok. Generalnie życzę każdej dziewczynie, żeby przy pierwszym kontakcie z ginekologiem trafiła na tak ciepłą, subtelną i profesjonalną osobę.