Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boję się boję

proszę o pomoc pocałowalam wczoraj chłopaka z języczkiem boję się ze mam grzech

Polecane posty

Gość ze tak ze nie
autorko, pozalunek to wyraz milosci, i nikt nie zakazuje praktykowac go przed slubem heh, i nie kazdy pocalunek musi prowadzic do podniecenia, czy grzesznych czynow lub mysli.

boję się boję - mam dla Ciebie dwie uwagi. Wisi mi czy to prowokacja czy nie bo wiem że niestety takie problemy jaki przedstawiasz nie są wcale rzadkością. UNO - Był sobie taki jeden gościu nazywał się św. Augustyn. To on stworzył coś co jest podstawą nauk KK jak to określasz. KK wykorzystuje jego nauki z początkowego okresu. A on u schyłku życia odkrył że jego nauki nie mają żadnego znaczenia. Powiedział jedno zdanie "Kochaj i czyń co chcesz" (i mimo to jest nadal świętym) . Jak nie wierzysz to poszukaj w jego dziełach. DUE - Bardzo gorliwie i dużo módl się za tych wszystkich którzy Cię tak wychowali. Za tych jak to ich nawałaś "wysłanników Boga" zwłaszcza i za rodziców. Módl się ile tylko potrafisz. Obawiam się że za krzywdę jaką Ci zrobili takim wychowaniem w piekle już grzeją smołę. Więc módl się by Bóg potrafił im tę krzywdę wybaczyć.

a sumienie - to ono nie pozwala mi się całować...to jego słucham....byłam u spowiedzi...już więcej tego nie zrobię przed ślubem...czuję się oczyszczona:):):)

Gość ateistka nielubiąca boga
w sobote, do 16 poszłaś do spowiedzi?? ciekawe...:/

był to 1009875 odcinek serialu pt: \'Całusem do piekła\'....jaką pokutę otrzyma Bojownica-dziewica za przypadkowe wpadnięcia na swojego chłopaka w tramwaju zobaczycie już za tydzień. A już za chwilę \'Święci chodzą po wodzie\' - o tym do czego zdolny jest człowiek dzięki wstrzemięźliwości prześlubnej. Zostańcie z nami, na żywo tylko w TVN.

lady :D hehe

tak poszłam - mieszkam niedaleko kościoła u nas zawsze jest o tej porze spowiedź. lady stonehenge - denerwuję mnie Twoje uwagi, jeśli chcesz to mozesz sie całować raz z jednym raz z drugim jak tak Ci sie podoba, niektóre się szanują

Gość a co...
a niby dlaczego nie mogla isc w sobote 16 do spowiedzi?

boje się boję - tak pewnie zrobię jeśli żaden normalny facet nie doceni moich wartości, a chciałabym ci powiedzieć, że takowe mam i nie są one bynajmniej z tych w twoim stylu:)

biedne dziecko, no ale nic, ważne że ja ni eam takich problemów i jestem szczęśliwa :)

Gość ze tak ze nie
heh przypomina mi sie wypowiedź pewnego duchownego, ktory powieedzial cos w stylu 'pocalunek, to nic zlego... tylko dlaczego zawsze musi wygladac i brzmiec jak pąpa ssąco-tłocząca' hehe:D Autorko... zalezy jak podchodzisz do pocalunku. moim zdaniem to jedna z form wyrazania milosci, ktora jak juz wczesniej powiedzialam... moze pozostac tylko tym wyrazem, nie musi prowadzic do niczego wiecej.

Boję się - za tego też się pomódl, dołączył się do listy.... Kocioł numer 7, za koksem po prawej.

Gość kasienkka
hehehe no chyba sie nie szanujesz, skoro calujesz sie przed slubem:)Sama spowiedz nie wystaczy. Gdzie pokuta?????

haha \'na żywo - tylko w telewizji Trwam \' bardziej by tam pasowało:)

Gość To oczywiście prowok
He he ! Ale wy jesteście głupi! Ktos napisał sobie, bo sie nudził, ze w KK jest napisane coś o całowaniu z języczkiem. Stuknijcie się...

chyba nie jest tak dokładnie napisane, ale ogólnie jest o tym że nie można się podniecić przed ślubem no a chyba nikt mi nie powie że na niego buziaki nic a nic nie działają he???? ale tak czy inaczej uważam że to brednie - najwazniejsze to żeby mieć dobre serducho:)

Głupia, nie głupia. Ja mam przyjaciółkę którą też tak "hodowano". Wmawiali jej że grzech to przed ślubem, a jak wyszła za mąż to wmawiali że grzeszy bo odczuwa z tego przyjemność. Teraz odsiaduje dożywocie bo któregoś dnia nie wytrzymała tego poczucia grzechu i zabiła swojego męża. Oczywiście Ci wszyscy pobożni którzy ją do tego popchnęli chodzą wolno. Ale Szef im to zanotował. Kotły już się grzeją.

Gość ludzie to mają porąbane

ten się śmieje kto sie smieje ostatni - popatrzcie na no z innego punktu widzenia - jak tyle wytrzymamy i nie będziemy dążyć do okazji do grzechu, to będziemy dla siebie na pewno wierni po ślubie, jak on pojedzie gdzieś na delegację to nie będę się martwiła o to że mnie zdradzi, jak bede w ciąży to nie bedzie chodził na boki itd,przez to właśnie że teraz się powstrzymujemy i kształtujemy swoje charaktery i nie martwcie sie o nas nie zerwiemy ze sobą bo się kochamy i wiele możemy przetrwać, zreszta mój chłopak się zgadza na taki układ on też jest z katolickiej rodziny. będziemy się lekko przytulać, trzymac za ręce i całować ale krótko żeby nie było podniecenia .....ah.....jak mi lekko na duży

Gość i jest dobrze D
Nie no ale najważniejsze że wszyscy są szczęśliwi :) Przekonywanie utra - katolików do zmiany zdania poglądów jest stratą czasu. Jeśli dwoje się takich dobierze to ok :P, trzymajcie się za paluszek, chodźcie za rączkę, dotykajcie ustami ale bez języków, tylko uwaga bo jak coś za bardzo to Twojemu chłopakowi może stanąć :P Ja w takim związku bym nie mógł być :) Mylenie chemii z miłością też nie jest dobre, chemia się skończy a was nawet nie wiążą wspaniałe wspólne przeżycia Miłość rodzi się z chemii z pożądania z wzajemnych silnych przeżyć, kiedy już znamy dobrze danego człowieka i nam z nim dobrze znamy jego wady zalety, to stabilność, przywiązanie

Gość koszmarna dziewczynka z Ciebie

Gość paranoja...
a twoj chłopak tez ma takie poglady jak ty?? Z iloma dziewczynami sie całował przed tobą??