Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd ta newiedza

Polacy nie rozumieją jak działa państwo

Polecane posty

Gość skąd ta newiedza

Dla przeciętnego polaka istnieją jacyś mityczni "oni" którzy rządzą w kraju, przeciętny polak nie rozróżnia władzy ustawodawczej wykonawczej i sądowniczej dla niego władza jest tylko jedna, i jeśli sejm coś ustali to psioczą na rząd, jak ktoś znany jest oskarżony o przestępstwo też psiocza na rząd. Czasem nawet "czwartą władze" czyli media utożsamiają z rządem. Skąd taka niewiedza?

Gość antobnio banderaso
bo jaka władza by nie była to u nas na ogół śmierdzi tym samym łajnem co reszta

Tak, tak ... Niezależny i niezawisły od władzy politycznej sąd uznał, że w recydywistę Wałęsę juniora w trakcie koljengo wypadku ogarnęła "POmroczność jasna" i .. biedulka uniewinnił. Masz poniekąd rację. Ja TEGO (m.in. co wyżej) nie rozumiem :( Ale wiem, że tak właśnie działa państwo, choć to samo państwo chce nam wmówić, iż jest inaczej :P

Gość suzikowa
A mnie w Polakach wkurza to ze sa malo przebiojowi. Ze to co rzad powie jest dla nich niezmienne, narzekaja tylko i nic wiecej. A przeciez my jestesmy spolecznoscia polska! Mozemy urzadic duzy strajk jako panstwo demokratyczne. Ale oczywiscie ludzie sa ulegli, wszytskiego sie boja i podlegaja wladzy.

Gość w Polsce potrzebny jest pucz
nowa Solidarnosc ktora rozgonilaby to cale towarzystwo!!

Gość Mócie mi Stiiiw
skąd ta newiedza Dla przeciętnego polaka istnieją jacyś mityczni "oni" którzy rządzą w kraju, przeciętny polak nie rozróżnia władzy ustawodawczej wykonawczej i sądowniczej dla niego władza jest tylko jedna, i jeśli sejm coś ustali to psioczą na rząd, jak ktoś znany jest oskarżony o przestępstwo też psiocza na rząd. Czasem nawet "czwartą władze" czyli media utożsamiają z rządem. Skąd taka niewiedza? Skąd twoja wiedza naiwniaku?

Gość gość
fShkYv5ahuSFDClITflv2f3z

Gość gość
Masz racje że jest w kraju niewiedza i dlatego żadnego puczu i rewolucji nie będzie . Prosci ludzie są zbyt ciemni żeby cokolwiek zmieniali ,bo to przerasta prostych ludzi. Komunistów obalili inteligenci przy pomocy robotników ale trzeba było nimi pokierować . Jeśli nie ma kto kierować ,bo inteligencja juź sie dorobiła kasy to już pozamiatane . W tej chwili jest podobnie jak przed 2 wojną światową . Cofneliśmy sie w rozwoju kulturowym oczywiście ,tylko kulturowym . Inteligent na stanowisku zarabia 8 krotnie wiecej od robotnika dokładnie jak w 2 RP .