Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolekcjonistka snow

bol podczas stosunku pomozcie!

Polecane posty

Gość kolekcjonistka snow

Niedawno mialam za soba moj pierwszy raz,bol byl przeokropny!Od tego czasu kochalismy sie po 2 tygodniowej przerwie 4 razy i nadal boli!Piecze.boli i do tego uczucie parcia na pecherz!Pomozcie czy to minie?

Gość kolekcjonistka snow
nikt nie pomoze:(

Gość SAM MARIO
CHĘTNIE BYM POMÓGŁ ALE NIE JESTEM GINEKOLOŻKIEM ANI KOBIETĄ. MOŻE TO KIŁA

Nie bardzo wiem jak ci pomóc. Sugeruję kupić jakiś żel nawilżający w celu zwiększenia nawilżenia pochwy oraz poprosić swojego faceta aby nie wkładał penisa glęboko (przynajmniej narazie). Możecie też wypróbować kilka różnych pozycji - może akurat w którejś będzie cię mniej bolało niż zwykle.

Gość moze uczulenie na latex

jesli masz parcie na pecherz moze to jakas infekcja bakterujna ( a moze faktycznie masz uczulenie na lateks jak ktos wyzej to napisal- jesli uzywaliscie prezerwatyw oczywiscie) Polecam Ci kupić płyn ginekologiczny do higieny intymnej \"Lactacyd\" - do kupienia w aptece bez recepty- uzywaj zamiast zwyklego plynu do higieny intymnej. (mozesz tez od razy po stusunku sie nim umyc) Moze dodatkowo równiez Vagical? globulki dopochwowe bez recepty, ktore maja dzialanie łagodzace podraznienia i bakteriobójcze. Jesli nic Ci nie pomoze udaj sie do ginekologa.

Ale parcie na pęcherz i ból przy siusianiu to tzw. choroba miodowego miesiąca, czyli zapalenie pęcherza. Na to pomaga picie dużej ilości płynów i duża ilość witaminy C, ale jeśli samo nie przechodzi trzeba iść do lekarza po antybiotyk (do zwykłego lekarza, nie ginekologa).

Gość kuciukuciu
kup urosept albo jak niepomaga to urosal, mi ten drugi od razu daje ulge przy przeziebionym pecherzu co do bolacej pochwy a normalnie wszystko z nia ok tzn normalnie na codzien nie piecze? Jesli piecze na codzien to mozesz np zaserwowac sobie kuracje vagicalem. Ogolnie moze masz nie do konca przerwana wciaz blone tylko naderwana nie wygojona stad bol podczas stosunku??? a to co ktos radzi z zelem to tez powinno pomoc jesli to tylko kwestia tarcia:)

Gość kolekcjonistka snow
Ale mnie boli i piecze tylko podczas stosunku i czuje wlasnie wtedy takie parcie na pecherz choc w rzeczywistosci nie chce mi sie siku.Tez zel jest na poslizg tak?Tylko, ze ja jestem naturalnie bardzo nawilzona, wiec nie wiem czy jest sens stosowac dodatkowe lubrykanty.Uzywamy prezerwatyw.Ja myslalam, ze na poczatku jest to normalne, ze jakis czas odczuwa sie jeszcze bol?