Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lebara

Bład przyjmowaniu tabletek a tego konsekwencje.

Polecane posty

Gość lebara

W pazdzierniku bylam w szpitalu podczas pobytu trwala 7dniowa przerwa.Niestety kolejna tabletke wziełam 9 dnia a nie 7....zapomniałam ze przerwe mozna skracać ale nigdy wydłużać..... Wyczytalam ze przez wydłużenie przerwy nie jestem zabezpieczona po czas brania tego opakowania....miedzy czasie kochałam sie z chłopakiem ale nie konczył we mnie. Teraz właśnie skonczylam te opakowanie i jestem w trakcje 7 dniowej przerwy. Ale boje się że przez moj bład krwawienia nie bedzie a bedzie dzidzius;/ Czy to jest mozliwe???

Gość jojjojj
pewnie- zrób test jak naszybciej itd bo tabletki szkodzą jeśli zaszłaś i niepowinnas zacząć brac nowego opakowania

Gość Suga_Babe
Miałam kiedyś podobną sytuację, spóźniłam się o jeden dzień (praca, studia, po prostu ledwo się na nogach trzymałam i zapomniałam jakoś, pierwszy raz od lat)z rozpoczęciem nowego opakowania, poradziłam się od razu lekarza, niestety to jest najgorszy błąd, jaki można popełnić przy braniu pigułek - największa możliwość nieplanowanej ciąży. Dla wszelkiej pewności wolałam nie kochać się przez zalecane 7 dni nawet w prezerwatywie - a co, jakby pękła?od razu powiedziałam mojemu wybrańcowi, że jest taka sytuacja, walnęłam się niestety z pigułkami i trzeba zachować ostrożność. Kupiliśmy prezerwatywy, ale i tak za bardzo się bałam.Nie chciałabym nigdy ani być w niechcianej ciąży, ani tym bardziej jej usunąć.najlepiej zrób test i idź do lekarza, przecież nie musiałaś od razu zajść w ciążę. Zalecam jednak na przyszłość większą ostrożność, ja zawsze bardzo uważnie czytam ulotki, wiem kiedy działanie pigułek może być osłabione i staram się za wszelką cenę nie zajść w nieplanowaną ciążę, najlepiej, jak dziecko pojawia się w najlepszym momencie, chociaż zdarza się czasem inaczej i pomimo tego i tak jest kochane przez rodziców - na szczęście:)