Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eddccvvx xxx

czy mozna byc chrzestnym dziecka gdy nei chodzis ie do kosciola?

Polecane posty

Gość eddccvvx xxx

wierze w boga cale zycie bylam wychowywana jak katoliczka ale nie naleze do osob proaktykujacych a tym bardziej biegajacych co niedziela do kosciola zostalam poproszona o bycie chrzestna obawiam sie teraz spowiedzi

Gość eddccvvx xxx
czy spowiedz rodzicow chrzestnych jest obowiazkowa ?

Gość eddccvvx xxx
?

zalezy od księdza jak ci wyda zaświadczenie bez spowiedzi to nie musisz

Gość eddccvvx xxx
a to jest mozliwe by wydal zaswiadczenie bez psowiedzi? i mampytanie czy do tej psowiedzi to sie idzie jakos wczesniej czy pzred samym chrztem?

Gość eddccvvx xxx
caly problem tkwi w tym ze nie chodze do kosciola od paru lat kiedys pare lat temu jak bylam ostatnio u spowiedzi i powiedzialma ze chyba z rok nei chodzilam do kosciola to ledwo dostalam rozgrzeszenie boje sie ze jak powiem ze nei chodze do kosciola a ksiadz spyta od jakiegoc zasu a ja powiem ze od paru lat to moga byc problemy

Gość seven weeks
hahaha :D I mas zteraz głupia idiotko problem ! Nie lepiej było poświęcić tę godzinkę raz w tygodniu na kościół ? Dobrze Ci tak leniu jebany

Gość eddccvvx xxx
to nie jest smieszne naprawde teraz nei wiem co robic

Gość z parafii musisz mieć zaświad
czenie że jesteś praktykująca. jeśli Twoja parafia jest duża to ksiądz sie nie kapnie. ale do spowiedzi musisz pójść. przystępujesz do komuni z rodzicami dziecka i nie ma innej możliwości.

Gość to tylko sztampa
możesz się wyspowiadać mówiąc, że ostatni raz byłaś na wielkanoc u spowiedzi i chodzisz do kościoła - to raz kartkę dostaniesz a do komunii też możesz iść - twoja sprawa, a nie reszty ludzi

nie potrzebujesz isc do spowiedzi. kartke dostajesz w kancelarii a nie przy konfensjonale. to nie tak jak przed przystapieniem do slubu, ze musisz ksiedzu podac kartke do podpisu po spowiedzi. ale w kancelarii musisz sie przygotowac na pytania dotyczace twojej praktyki religijnej, bo ksiadz musi miec jakies podstawy do wydania zaswiadczenia. wiem, bo miesiac temu sama bylam chrzestna.

Gość nie spowiadam się nikomu
A masz bierzmowanie? Bo jak nie, to raczej ci się nie uda taki dowcip. A jak dłużej nie chodziłaś, to się najwyżej wyspowiadasz albo okłamiesz. Ksiądz w tej 1 opcji poburczy, da ci pokutę i podpisze. w tej drugiej nie będzie burczał i podpisze.

Gość eddccvvx xxx
bierzmowanie mam miasto w ktorym mieszkam to jedno z wiekszych wiec parafii jest tu cala masa

Gość eddccvvx xxx
nawet jesli dostane zaswiadczenie bez spowiedzi to i tak by pzrystapic do komunii musze do spowiedzi isc i dostac rozgrzeszenie nie chce isc do spowiedzi i nie dostac rozgrzeszenia

Gość eddccvvx xxx
poza tym skoro daja chrzest dziecku ktorych rodzice nie maja zadnego slubu nawet cywilnego to chyba nei powinnam sie martwic

Gość pierwsze słyszę
o konieczności spowiedzi. Zarówno chrzestni, jak i my (czyli rodzice) nie spowiadaliśmy się przed chrztem naszego dziecka. Komunii też nie przyjmowaliśmy. Ślub mamy tylko cywilny. Powinno być dobrze.

Gość przecież nikt się nie kapnie
że przystąpiła do komunii bez spowiedzi. Większosć zresztą tak robi :D

Gość eddccvvx xxx
to co w koncu z tym zaswiadczeniem?

Gość mój luby
musiał mieć tylko zaświadczenie o bierzmowaniu i wsio :)

Gość eddccvvx xxx
ale jak to bedzie wygladalo jak rodzice i jeden z rodzicow chrzestych pojdzie do komunii a ja nie?

Gość zjesz opłatek i po bolu
chyba ze nie zjesz. co kogo obchodzi twoja komunia. to ttyklko twoja, wyłacznie twoja sprawa. nie pekaj

Gość zdxfcb
a mnie zastanawia po co chcesz być chrzestną skoro nie praktykujesz? czy Ty wiesz jakie obowiązki niesie za sobą bycie chrzestną?? przecież w razie braku rodziców to Ty własnie masz zadbać o wychowanie dziecka i o zadbanie o jego wiarę!!!! a jak osoba niepraktykująca ma to robić?

Gość eddccvvx xxx
chyba chodzi o to by wychowac czlowieka na ludzi a nie o to by wciskac mu na sile ze ma byc katolikiem

Gość eddccvvx xxx
A CO MIALAM POWIEDZIEC NIE BO NIE?

Gość eddccvvx xxx
to mieli wziac na chestnych jakas babcie? bo nie oszukujmy sie dzis ciezko o ludzi mlodych praktykujacych naprawde i moze jestem lepszym czlowiekiem niz ci co siedza co tydzien w pierwszej lawce

Gość eddccvvx xxx
wiara to nei tylko latanie do kosciola

Gość eddccvvx xxx
a jak wy ludzie dbacie o wiare waszych dzieci? myslicie ze jak poslecie je na religie albo zmusicie do pojscia do kosciola to juz o to zadbaliscie? bo napewno 99% nie robi nic ponadto

zdxfcb już nie bądź taka jadowita, ja Cię jeszcze bardziej zaskoczę, bo jestem chrzestną jako ateistka. Jeśli braknie mojej chrześnicy rodziców to przyjmę ją jak swoją córkę, wychowam na dobrego człowieka i wcale jej nie muszę mydlić oczu religią, bo sama ma rozum i jak przyjdzie na to pora, to zadecyduje, czy chce należeć do KK czy nie.