Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karreninna

Co to?- pytanie o problem intymny

Polecane posty

Gość Karreninna

Mam od jakiegos czasu obfite upławy, brak jakiegokolwiek swedzenia, pieczenia, przykrego zapachu- tylko te uplawy. Miała, ktoras z Was tak? Co to moze byc? Vagical nic nie dal a wizyta u gina dopiero za 2 tyg... Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam :)

Gość Karreninna
moze jednak ktos wie cos o tym?;)

Gość Kasia_________
kolor, gęstość?

Gość Noctua
Upławy zawsze są objawem jakiegoś stanu zapalnego.W aptece można kupić różne środki bez recepty, np. globulki propolisowe.a lekarz powie Ci na pewno więcej jak Cię zbada.

Gość Karreninna
kolor mleczny, dosc geste ale jednolite bez zadnych grudek, nie serkowate

Gość Karreninna
wiem,ze lekarz powie mi wiecej ale on dopiero za dwa tyg. Z apteki wzielam vagical ale nie pomogl. Ale dzieki za odp ;) Chcialam wiedziec tylko, czy jakas dziewczyna miala cos takiego i co to bylo.

Gość Kasia_________
czasem śluz zamiast byc przezroczystym może mieć białawą barwe. na wszelki wypadek zrób sobie irygacje tantum rosa

Gość Karreninna
Kasia- z tym, ze ja raczej nei powinnam miec naturalnego śluzu w ogole bo biore tabletki anty ;)

Gość Kasia_________
a czemu miałabyś go nie mieć? ja też biore, już od roku i mi się zdarzają 'mokre' dni

Gość Karreninna
bo tabletki anty zmieniaja cykl i nie ma dni plodnych, nieplodnych a sluz wskazywal te dni bo tak dzialaly naturalnie hormony. Teraz hormony sa inne i sluzu byc raczej nei powinno. W ciązy nie jestem na 100% ;)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jakies zakazenia bakteriami pewnie

Gość qqq25
oczywiście ze przy braniu anty występuje śluz....

Gość Kasia_________
hmm a co bierzesz? bo ja przy yasminelle mam kilka dni pomiędzy okresami że jestem jakby bardziej mokra

Gość Karreninna
novynette do tej pory zaden śluz nie wystepowal u mnie, poza jednym razem gdy byly jakies bakterie, pomogl polseptol i bylo ok.

Gość Kasia_________
a to może w sumie przez to że yasminelle ma mniejszą dawke hormonów :P

Gość Karreninna
-Yasminelle 0,02mg Ethinylestradiolum i 3mg Drospirenonum -Novynette Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15 no nie wiem, czy tak mneij hormonow ma to yasminelle ;)

Gość Kasia_________
mi każdy gin mówił że ma najmniej Oo no ale mniejsza, dizała - to najważniejsze. bo w końcu biore już długo, od seksu z ukochanym nie stronie a dziecka jak nie było tak nie ma ;)

Gość Karreninna
yasminelle jest troche przereklamowane.. ;) mi tez gin je wciskal ale powiedzialalam, ze wole podobne ale takie, ktore sa dluzej na rynku i woadomo wiecej o nich i skutkach ubocznych. no i drogie na czym zarabiaja koncerny ;)

Gość Kasia_________
bo ja wiem... kupuje po 33 zł ; P skutki uboczne miałam wszystkie... 2 dni po przeczytaniu ulotki...xD ale potem otrzeźwiałam i ustały, ah ta potęga autosugesti : D

Gość A to
Yasminelle nie jest wyłącznie dla nastolatek? I stąd ta mniejsza porcja hormonów? Czytałam,że dla dojrzałych kobiet przepisuje się Yasmin...

Gość Kasia_________
a skąd ja mam to wiedzieć zależy jak rozumiemy słowo kobieta a słowo nastolatka : P ja mam 18

Gość A to
Przepraszam Kasiu, nie chciałam urazić;) ja jestem już po 30-tce...

Gość Kasia_________
nie poczułam się urażona ; P

Gość A to
Wracając do upławów-nie sądzę żebyśmy coś tu "wygdybały". Pewnie bez cytologii się nie obejdzie...autorko topiku-nie bierz leków na kilka dni przed wizytą u lekarza-mogą zaburzyć wynik badań

Gość Karreninna
Dzieki A to ;) Nie bede brala zadnych globulek przed wizyta. A lekarza mam takiego, ze musze z niego wszystko wyciagac... :( na badania krwi nie chcial mi wypisac skierowania wiec zrobilam prywatnie w laboratorium... ale mam nadzieje ,ze cytologie zrobi mi bez zastrzezen.. chociaz do tej pory to juz sam powienien mi to zrobic bez upominania sie.. :/

Gość A to
Niestety w państwowej służbie zdrowia na niewiele można liczyć:( z każdym skierowaniem, dodatkowym badaniem "uciekają" od nich pieniadze, które muszą na nas "wydać". lekceważą wiele naszych pytań:( ja zaczęłam chodzić prywatnie, do uznanego profesora. Kierowałam się opinią innych jego pacjentek. Płacę ale wszelkie badania są "w cenie". Dodatkowo wysoka kultura osobista i delikatne badanie. Czasem warto zapłacić niż się męczyć