Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Icek94

Jak ludzie zyli jak nie bylo internetu ?

Polecane posty

Gość Icek94

Nie pamietam czasow kiedy nie bylo interentu i dlatego pytanie to kieruje do starszych od siebie. Jak zyliscie kiedy nie bylo neta ? Ja nie wyobrazam sobie jak mozna bylo funkcjonowac bez tego wynalazku. Np. leci w radio jakas piosenka ktora mi sie podoba a nawet tytulu nie podali. Wpisuje w google fragment utworu i za chwile slucham go na np. youtube, po 20 minutach mam na dysku caly album a po godzinie cala dyskografie zespolu. Bez neta to byloby nie do ustalenia Np. potrzebowalem informacji o pewnym niewielkim miescie w Australii. W encyklopedii sucha infomacja ile mieszkancow i jaki przemysl. Dzieki internetowi poznalem cala historie miasta, zobaczylem zdjecia, obraz satelitarny, obraz na zywo z kamerek i wszystkie potrzebne mi informacje. Nawiazalem kontakt z mieszkancem. Jakikolwiek problem komputerowy rozwiazuje wpisujac go w google - zawsze ktos na jakims forum mial podobny i moze przeczytac pomocne rady Wszelkie informacje potrzebne do szkole zdobywam w internecie Ba, nie tylko do szkoly - wszelkie informacje potrzebne do zycia tam zdobywam. JAK WYGLĄDAŁO ŻYCIE BEZ INTERNETU ? ? ?

Gość kjdshsdhg
jak nie bylo neta to czytalo sie ksiazki, ogladalo tv, wiecej wychodzilo z domu, mialo wiecej znajomych w realu, tak mysle...

Gość ja jestem rocznik 88
i tez nie pamietam;) odkad siega pamiecia zawsze internet, na poczatku modem hah:)

Gość kjdshsdhg
ja jestem z 84 roku i z netem tak na co dzien mialam do czynienia dopiero na studiach ;) wczesniej tak jak juz pisalam, glownie czytalam ksiazki. jak mialam neta w domu to juz ksiazki mniej, czesciej jakies glupoty w necie. a teraz znowu wrocilam do ksiazek bo net juz mi sie nudzi powoli i traktuje go tylko jako narzedzie pracy, a nie siedze na nim caly dzien jak keidys.

mam 22 lata i pamiętam czasy gdy nie było internetu a w gry grało się na amidze :D to były czasy.. ahh wymienianie się dyskietkami, poznawanie znajomych, a teraz, wszystko można mieć nie wychodząc z domu

ja jestem z 81 i z internetu zaczelam korzystac dopiero na stdiach, wczesniej to byly encyklopedie, bibioteka, pozyczanie ksiazek i materialow od znajomych

A ja jestem z \'87 i internet mam odkąd byłam w gimnazjum, chyba w 1wszej klasie, to miałam jakieś 13 lat:) Co robiłam przedtem to nie pamiętam:o Ale ludziska czytali jakieś Bravo albo inny chłam. A teraz każda wolną chwilę przed kompem. Szczerze mówiąc jaK czasem nie ma prądu to kiepsko, nie można sobie miejsca znaleźć:P Ale nawet teraz jak mam net non stop, to czytam książki- czy to w autobusie. Kiedyś idąc chodnikiem i czytając coś, wlazłam na jakiegoś chłopaka:o Tak więc na wszystko mam czas, nawet jeśli dostęp do netu jest prawie wszedzie:)

Gość cwirek nr 3
jak zwierzęta :D

Jak nie było internetu, to przed klasówką albo pisaniem jakiejś pracy teoretycznej szło się do biblioteki lub księgarni i nabywało książki. Potem się je segregowało w stosikach w pokoju. Encyklopedia i słowniki w jednym stosiku, w innych stosikach fachowe książki. Potem analizowało się fachowe książki, żeby zaznaczyć zakładkami co będzie do wykorzystania. Potem na podstawie napisanego szkieletu przepisywalo się fragmenty książek mniej lub bardziej dosłownie;) Obecnie jak się uczę, to mam notatki i jeden podręcznik, jak czegoś nie rozumiem - odpalam googla.

Gość tez sobie mysle ze
bez internetuto jak bez reki. nie umiem sobie wyobrazic tego jak to bylo kiedy neta nie bylo :o

Gość kjdshsdhg
a jak z komorkami? ja np. nie mam komorki i jakos zyje

Gość baa jak bylam mala to
nie bylo w Polsce takze telewizji. Czytało sie ksiazki, słuchało radia, rozmawiało. Zbieranie literatury fachowej pochlanialo bardzo wiele czasu niestety. Ale tez wiazalo sie z emocjami mysliwego na polowaniu.

właściwie bez internetu było bardzo fajnie. Tęsknię za tymi czasami:D czułam się wolna. a teraz.. też nie jest źle, bo można posiedziec na kafe:D