Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juh

podskorna gula na nosie-lepiej zasuszyc czy robic zeby na wierzch wylazla???

Polecane posty

potraktuj ja mascia na tradzik. nie wiem jak jest z tymi bez recepty, ale nawet ok jest akneroxid ( na recepte) smarujesz na noc, pozniej na dzien pod makijaz i po kolopocie.

mnie teraz strasznie boli caly nos,rano gula byla ale nie bolala a potem zaczelam przy niej majstrowac,nawet spirytusem sal.smarowac zeby rozgrzac to i teraz boli caly nochal :(

MaRcYcHa teraz juz nic przy tym rob,napewno boli cie bo tym spirytusem podraznilas skore,smaruj mascia z antyb,a potem jak przestanie szczypac i bolec to mascia jakas typowo na pryszcze i powinno byc ok.

najlepiej tego nie ruszac, bo to powoduje tylko bol i powiekszanie "problemu" cos na wysuszenie i troche cierpliwosci. jak jest czerwone to troche pudru zalatwi sprawe.

Gość pewien skuteczny sposób
maść z witaminą A (2zł) smarować i jeszcze raz smarować i twoja "gula" powinna się wchlonąć do paru dni, no chyba, że już za dużo przy niej pomajstrowałaś, to wtedy najlepiej wysuszyć do końca zieloną glinką P.S. Są to dwa niezawodne sposoby.

Gość ja to robie zeby wylazlo
porycze sie zbolu, ale wycisne paskudztwo. wole miec dluzszy czas slad po niz meczyc sie z tym, bo bol irytujacy. mnie do szalu doprowadza :o

Gość ja to robie zeby wylazlo
ja torobie tak, ze gniote to cos przez caly dzien (o ile mam taka mozliwosc), na drugi dzien budze sie z pryszczem idealnym do wycisniecia :)

Gość juh
no ja probowalam gniesc dusic,i tylko skore sobie pozdzieralam i taka woda byla i nie dalam rady bardziej,chyba lepiej to zasuszyc teraz bo boli jak cholera :(

Gość cytrynka i miód
a ja mam sposób !!! ;-) Okłady z cebuli ;-) Gotujemy cebulke ( albo kawałek ) potem przykładamy w to miejsce. Gula wyjdzie na pewno. Pozdrawiam

Gość przypalić i złuszczyć
- smarowac czyms z nadtlenkiem benzoilu np. brevoxylem, benzacne albo - atredremem albo -czyms z kwasem glikolowym, kwasem salicylowym o wys. stezeniu wyłazi cała podskórna boląca gula ropa, bo skóra została złuszczona i oprocz dzialania zluszczajacego te preparaty maja dzialanie takze anty-tradzikowe. jak juz miejsce bedzie czyste to nawilzac a przed tem nawilzac miejsce wokol.

Gość juh
chyba troche przegielam,bo tarlam to spirytusem i mam doslownie siny nos i strasznie boli bo dusilam i tylko skore zdarlam :(

oj nie uzywaj juz spirytusu!!!ja tez tak kiedys robilam i mialam przebarwienia na twarzy ktore bardzo dlugo schodzily,na brodzie mam ciemniejszy slad ktory chyba juz zostanie