Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christine

czy przechodząc na protestantyzm muszę podpisać akkt apostazji?

Polecane posty

Gość Christine

i jakie inne formalności muszę załatwić, bo postamwnowiłam wystąpić sekty katolickiej

Gość taka jedna i juz
hehe dobre, heeheh musisz podpisac krwia przyzeczeinie

Gość salamandrrra
a dlaczego? Ksiądz ci podpadł? :D

Gość Christine
hahaha, pytam poważnie

Gość Christine
nie podoba mi się polityka kościoł, ich zakłamanie i hipokryzja do kwadratu. Chcę wyznawać prawdziwą wiarę.

Gość salamandrrra
Protestantyzm jest dla ciebie prawdziwą wiarą? Czy po prosty mało jeszcze o nim wiesz? :D Wszedzie są ludzie którzy na ogniu cudzej wiary usiłują upiec własną pieczeń Christine... Niestety :O Ja także to widzę, ale nie odeszłabym zrobiłabym takiej zamiany ze względu na Maryję :)

Gość Christine
Ja wierzew Boga i Chrystusa. Maryja była wspaniałą kobietą,ale tylko czlowiekiem. Katolicy łamią zasady chrześcijaństwa modląc się do niej i do innych świętych. To Ty sobie poczytaj Twoja wiara jest przekłamana...

Gość salamandrrra
to Twoje zdanie Christine... Ja kilka razy doznałam Jej opieki.W takiej formie, że pewnie byś się zdziwiła, że to możliwe... Nie odwraca się od kochającej Matki

Gość Christine
Nie odwracam, ale mam pewiem problem. Przez jakiś czas zastanawiałam się czy wrócić na łono kościoła, czy przerzucić się na inną wiarę. Po prostu brakuje mi spotkań z innymi wierzącymi, a z życiu jest tak,że płomień przygasa, jak nie posycasz. Ale nie zgadzam się z paroma naukami kościoła i co ja mam robić?

Gość ale macie problemy
jakbyscie poznali jeszcze inne religie, to dopiero zacżelibyscie skakac od jednej do drugiej. Co to za roznica - i tak kazda ludzie opracowali.

Gość salamandrrra
ateistka: zmień lekturę z Nietzsche'go na Faustynę Kowalską, może zmieni ci się pojęcie grzechu ;) Christine: sądzę, że lepiej być dobrym protestantem niż złym katolikiem ;). Na pewno znajdziesz swoją drogę... Ja jestem katoliczką, ale mój chrzestny jest protestantem :D. Jak chcesz- znajdziesz sposób :)

A po co mi Faustyna Kowalska, która ukończyła trzy klasy szkoły podstawowej i chorowała na schizofrenię. Już ja dobrze znam różnice między katolicyzmem a protestantyzmem :)

Gość ZXVNM
wcale nie chorowała na zadną schizofrenie. Niedowiarki zawsze cos wymyslą zeby oczernic tych bardziej wierzących. A udowodnij to, ze chorowała na schizofrenie! żal

Gość yyyyyyyyyy_
no to jaka jest różnica między katolicyzmem a protestantyzmem? no napisz

Czytałam wypowiedź współczesnego psychiatry. Może to nawet nie była schizofrenia, tylko cyklofrenia. W każdym razie jak się widzi diabła i zmarłych, to to są przywidzenia i trzeba się leczyć, a nie pisać pamiętnik.

KK ma głównego zwierzchnika papieża, Prot. - nie. KK wzywa świętych i Maryję, Prot. - nie KK ma Komunię św., Prot. nie wierzy w przeistoczenie, szanując słowa Jezusa "Wykonało sie" KK potrzebuje do zbawienia dobrych uczynków, Prot. wierzy, że z wiary jesteśmy zbawieni... etc etc wiele innych, wystarczy poczytać na te tematy...

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhh
psychiatrzy gówno wiedzą, nie żyliwtedy koło niej, nie znali jej, więc gówno o niej wiedzą! a kto to wogole są psychiatrzy?!!! odp: ludzie, ktorzy mają sami ze sobą problem i dlatego wybierają taki kierunek, zeby samemu sobie pomagac

Gość dorotka-
ale przeciez wielu ludzi miało objawienia, nie tylko ci ktorzy potem zostali uznani za świętych, ale takze zwykli ludzi, często dzieci. Sa tez ludzie, ktorzy mieli stygmaty, itp...

Gość ooooooooooooooooooooo
piszecie nie na temat. Lepiej odpowiedzcie autorce topiku na jej pytanie

Podstawowy materiał do rozpoznania choroby umysłowej to wyznania chorego pacjenta. Faustyna Kowalska napisała tych wyznań kilkaset stron (żeby nie było - czytałam je), więc materiału dowodowego jest naprawdę sporo. Jeśli psychiatrzy są niekompetentni, to biegli sądowi też nie (tzn. biegli psychiatrzy) i skazują nieodpowiednich ludzi. Nie wierzę w to. To ludzie wykształceni. Jest takie powiedzenie. Jak mówisz do Boga, to jest modlitwa. A jak Bóg mówi do ciebie, to juz schizofrenia. Ile w tym prawdy :) Stygmaty to też objawy choroby psychicznej.

Gość salamandrrra
Stygmaty to też objawy choroby psychicznej. Jeśli można samemu wbić sobie gwóźź do trumny to zrobiłas to tym zdaniem :O Dajcie mi pacjenta, dopasujemy chorobę psychiczną?