Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maMa synka....

Napiszcie mi proszę.....

Polecane posty

Gość maMa synka....

Co dajecie jesc w ciagu dnia swoim ok 8 miesiecznym dzieciom,chyba zamało urozmaicam jedzenie synka ale niemem pomysłu co mu dawac

moje dziecko od siódmego miesiaca wcale nie jadło mleka podstawą były gotowe dania z bobo vity,wyrósł na zdrowego chłopaczka,ma ładne,zdrowe zęby baaardzo rzadko choruje:) a lekarze zarzucali mi ,że jestem okropna matką gdyż nie karmię go mlekiem ale jak miałam to zrobić skoro wcale nie miał ochoty na mleko:)

Mój w tym wieku nie miał jeszcze zębów więc ta dieta nie była jakaś super wypasiona . Ale oprócz mleka była zupka z mięskiem ,warzywa gotowane,deserki ,kaszki .

Gość maMa synka....
moj tez własnie niema ani jednego zabka i boje mu sie dlatego dawac jakies nowosci ,On przez cały dzien pije mleko raz mu daje obiadek w południe wiec jedno karmienie mlekiem odpada ,troche soczku ale soczek go niesycie wiec itak musze dac mleko,i jeszcze deserek zjada ładnie to w sumie tylko 2 karmienia mlekiem odpadaja ,niewiem czy niezaduzo tego mleka ? I ostatnio do deserku zaczełam mu wkruszac po 1 ciasteczku zHippa

spróbuj wprowadzac własnie te nowe dania ze słoiczków gerber ma też całą game tych produktów na pewno znajdziesz coś co posmakuje małemu:)

Dokładanie. Zębów maluchy nie mają ale mają ostre dziąsła że tak powiem :D One są tak zmielone te zupki i dania że się nie obawiaj.Ja małemu dawałam.

Gość maMa synka....
daje mu albo obiadek albo zupke ze słoiczka,i ciagle te same po 5 miesiecu bo te po 6 maja juz wieksze kawałki a on niema zebow boje sie ze moze zakrztusic takim kawałkiem

moj synek jest troszke starszy,ale juz od jakiegos czasu podaje mu taka papke (choc ma juz 8 zebow) : do startego soczystego jablka wkruszam dwa ciasteczka dla dzieci,lub biszkopty,albo troche platkow kukurydzianych.to sie fajnie w tym jabluszku rozpuszcza i takie bezzębne dzieciatko moze spokojnie zjesc . moze sprobuj takiego czegos:-)mnie to samej smakuje:-)

nie jestem mega doświadczoną mamą gdyż mam tylko jedno dziecko ale mojemu synkowi pierwszy ząbek wyrósł w 9 miesiącu a od siódmego mymłał:) różne rzeczy własnie m.in ze słoiczków,przecież jednym czy dwoma ząbkami raczej i tak nie pogryzie dokładnie

To że nie ma ząbków nie znaczy że ma nie poznawać nowych smaków :) Wiesz co ja robiłam? Mój akurat pierwszego zęba dostał jak miał przeszło 11 miesięcy. Kupowałam zupki i drugie dania w słoiczku odpowiednie do jego miesiąca.A żeby się nie krztusił (bo i tak bywało) to po prostu po wyjęciu ze słoiczka dania dodatkowo troszeczkę rozgniatałam widelcem wg potrzeby mojego dziecka.

Gość maMa synka....
dziekuje ,jak sie obudzi to sprobujemy bo mam w domu 8 słoiczkow takich po 6,7 miesiacu,tylko czekały na ząbki

A ja dodawałam mojemu do tych dań gotowych w słoiczkach na zmianę kaszę kuskus, jaglaną, jęczmienną bo to straszny głodomorek był i jeszcze ścierałam mu jabłko banan na tartce i dodawałam płatki ryżowe a później ryż gotowany.

moja ma teraz prawie 9 ale je to samo co jadla jak miala 8...a wiec:) sniadanie - mleko 180ml drugie sniadanie - musli/owsianka ( z dodatkami owocow - jablko,gruszka,brzoskwinia,ananas,mango,banan,maliny,jagody) obiad - mix - do wyboru - ziemniaki,marchewka,por,cebulka,jajko,kalafior,brokul,groszek zieony,fasolka szparagowa,buraki,kurczak,indyk,ryba,pomidor,makaron,ryz,kasza gryczana, deser - owoc, kromka chleba z maselkiem, ciastko owsiane kolacja - mleko sobry sen wsio:)

to ze dziecko nie ma zabkow nie oznacza ze musi jesc samo mleko i kaszki. dziecko ma uczyc sie rzuc nie dasz mu kotleta zeby gryzl ale kawalek zeby sobie pomemlal czy tam possal(ten kotlet to tylko przyklad) . moj synek ma prawie 9 miesiecy i rano dostaje mleko potem jakas kaszke albo owsianke tylko scieram mu do tego jablko. potem dostaje jakies danie lub zupke ale wszystko oczywiscie wlasnej roboty.do takiej zupki mozesz wrzucic wszystko. potem jje deserek jakis. no i po kapieli mleko.w miedzy czasie dostaje soczki herbatke czy jakis kompot(ostatnio ze sliwek bo ma poroblemy z wyproznianiem). jak my jemy obiad to maly tez dostanie po troszku a to kartoleka makaronik czy kawalek mieska. on nie gryzie tego ale juz ladnie nauczyl sie przezuwac.trudno zeby dziecko na mleku jechalo ciagle.

Gość maMa synka....
dałam mu pół słoiczka duzego gerber indyk w pomidorach i zjadł ,troszke robił dziwne minki jak to zuł ale wazne ze zjadł: Princpolo........... jak robisz kisiel A te kaszki i owsiaki,musli to jakie dajecie niewidziłam musli dla dzieci tylko kaszki np z nestle .Jaka to firma ,poszukam czegos takiego

maMa synka.... ja kupuje Cow&Gate, tyle ze ja mieszkam w Uk to normalne musli..pomieszane rozne kasze, platki owsiane, ciemny ryz...

Gość maMa synka....
kurcze to u nas niewidziałam czegos takiego szkoda

W garnku gotuje soczek owocowy.Trochę zimnego soku odlewam by wymieszać z mąką ziemniaczaną.Jeśli chcę mieć jakieś owoce to drobniutko kroje np jabłko,jagody itd .Do gotującego sie soku wrzucam owoce i wlewam po woli rozprowadzony sok z mąką .Oczywiście cały czas mieszam.