Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacaporady

moze ktos dostał na prezent kołdre?- wejdzcie prosze

Polecane posty

Gość szukajacaporady

Witam Mam zamiar kupic kołdre antyalergiczna. Przewaznie sa z wsadem "silikonowy hollow" czy ktos wie co to za wsad, czy wygodny? Jakie poleciacie wsady w kołdrach antyalergicznych, bo zielonego pojecia nie mam co wybrac... POMOZECIE?

Gość nikt Ci nie pomoze
bo tu wszyscy wola kase w prezencie dostawac - ze mna na czele hehehe

Gość szukajacaporady
no to duzo kasy wam zycze:) Ale moze jednak ktos cos doradzi?

Gość carmenn
apropo koldry czy w uzyciu jest pk to szukaj na necie gdzies nie na takim forum. ale ja mysle ze taka koldra bym nie pogardzila do nowego mieszkanka. jeden wydatek z glowy.pod warunkiem ze ylaby to taka cienka koldra nie jakas gruba i oczywiscie duuza na duuze lozko

Najlepiej zapytaj sprzedawczyni. Przemyśl jednak sprawę kołdry - musisz na bank wiedzieć, czy sypiają pod jedną, czy pod dwoma, jakich wymiarów pościeli używają itd. Te kołdry np. w Ikei są bardzo tanie.. coś 50zł i jest kołdra.. dlatego kołdra w prezencie dzisiaj to nie to samo, co kołdra kiedyś, sztandarowy element posagu, z gęsi oskubywanych pieczołowicie przez parę lat:P

My dostalismy od mojej mamy kołdrę- super prezent, ale trafiony, bo wiedziala, ze potrzebujemy. Wlasnie jakas antyalergiczna, ale baaardzo ciepła. Postaram sie sprawdzic potem dokladnie co to za wklad. jedna podpowiedz- uwazaj na rozmiar. My dostalismy 200 na 220. Super, tylko ciezko poszewki znalezc...

My dostalismy od mojej mamy kołdrę- super prezent, ale trafiony, bo wiedziala, ze potrzebujemy. Wlasnie jakas antyalergiczna, ale baaardzo ciepła. Postaram sie sprawdzic potem dokladnie co to za wklad. jedna podpowiedz- uwazaj na rozmiar. My dostalismy 200 na 220. Super, tylko ciezko poszewki znalezc...

Gość lanua
ważne jest abyś dopasował rozmaiar kołdry do poszewek ktore już pewnie mają.

Gość do szukającej porady
Jeśli masz możliwość to zorientuj się czy przyszli państwo młodzi potrzebują takiego prezentu. Wiadomo ze prezent to prezent i należy się z niego cieszyć, ale chyba nie skłamię jeśli napisze że nikt nie lubi dostawać czegoś co już ma. Ja np przed ślubem mieszkałam poza domem rodzinnym 6 lat i miałam własną lodówkę, mikrofalę, czajnik, kołdrę, pościel, ręczniki i ogólnie wyposażenie mieszkania i ciężko było sie cieszyć jak zobaczyłam wśród prezentów coś co już miałam. A tak naprawdę to tylko siostra mnie zapytała czy to co wybrała to mi się przyda. Jakby ktos mnie zapytał to bym na pewno wymyśliła trochę nawet tańszych rzeczy które na bank mi by się przydały i z których byłabym zadowolona bardziej niż z tego co już posiadam.

Gość szukajacaporady
ja ta kołdre chce kupic dla siebie, za slubne pieniadze takze nie musicie sie martwic ze prezent nie trafiony:) Mam nadzieje, ze wy też nakupiliscie sobie kołderki albo dostaliscie i doradzicie mi ktore najlepsze.

Gość bbbbbbbbbbbbbb
Jeśli masz gdzieś w okolicy to idź do JYSK'a. Tam kupiłam fajną anyalergiczną kołdrę i ostatnio dwie poduszki. Jakieś takie powlekane aloesem, mięciutkie i dobrze się na nich śpi. I często mają promocje na te artykuły, te poduszki kupiłam dwie za 100 zł, a przedtem jedna kosztowała 139 zł :)

Pod kołdrą z wkładem silikonowym spałam - okropieństwo. ciało się poci, nie oddycha. Gdybym dostała taka kołdrę, nie użyłabym jej ani razu.Są ciepłe to fakt, ale ja akurat nie lubie jak mi jest za gorąco. Jedyne co akceptuje, to kołdry ze 100% wełny.

A propos - kupiłam kołdrę wełniana o gramaturze 550g i nawet mój mąż zmarźluch, stwierdził, że za gorąco ( co prawda w domu mamy za ciepło i na razie nie daje się z tym nic zrobić). Kupiłam drugą 330g - też jest ciepło, ale normalnie - polcecam.