Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna...........

Książeczki mieszkaniowe

Polecane posty

Gość anna...........

Jaką wartośc mają książeczki mieszkaniowe założone 25 lat temu. W tej chwili płaci się sumę 50 zł miesięcznie. Co można z nimi zrobic?

Gość anna...........
Bardzo zależy mi na informacji.

Gość anna...........
Może ktoś ma jeszcze taką książeczkę mieszkaniową.

Gość na książeczkę
wpłacić możesz ile chcesz, a co z nimi zrobić? Kasę dołożyć do kupna mieszkania albo wyciągnąć pieniądze ot tak sobie bez prawa do premii gwarancyjnej ale wtedy książeczki te są kiepsko oprocentowane

Gość anna...........
Czy można skorzystac z premii gwarancyjnej

Gość na książeczkę
trzeba skopiować ten link bo niestety się rozłazi :(

Gość najpierw daj do wyceny
Ja tak zrobilam ibylo ile gdy chcesz wybrac i ile jest jak kupisz mieszkanie.Jezeli mieszkania nie kupujesz to przepisz ksiazeczke na kogos,komu ufasz a kto kupuje mieszkanko i w ten sposob chociaz cos odzyskasz

Gość Anka-Malowanka
Jeżeli chcesz: kupić dom/mieszkanie wykupić dom/mieszkanie wydzielić mieszkanie wyremontować (wymiana instalacji elektrycznej i gazowej, wymiana okien) to jeżeli jesteś właścicielką książeczki dostaniesz: - wkład - oprocentowanie (kiepskie) _ premię gwarancyjną (sedno sprawy). Jeżeli wypłacisz w innym celu - premia leci. U mnie: wkład jest ok 13 tyś, oszczędzam mniej więcej tyle samo co TY. Z premią gwarancyjną (dałam do wyliczenia) wyszło ok 40 tyś pln. czyli warto ;) Jeżeli nie zależy Ci na mieszkaniu w tej chwili podwyższ sobie wpłatę, jeżeli zobowiążesz się do wpłaty min 200 pln miesięcznie przez dwa lata i nie ruszysz ksiązeczki w tym czasie twój kredyt mieszkaniowy w PKO bp będzie oprocentowany niżej niż standardowy kredyt.

Gość Anka-Malowanka
możesz też ją scedować na krewnych,blisko spokrewnionych (nie tracą oni premii), jeżeli jednak wyjdzie ona poza najbliższą rodzinę, to ten tóry ja kupi/dostanie nie otrzyma remii gwarancyjnej

Gość anna........
Diżkuję Wam, jesteście cudowni.