Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuczka moja nuczka

czy lekarz wcisnal mi kit??

Polecane posty

Gość nuczka moja nuczka

mam pytanko, poniewaz od ponad 2 lat zazywam euthyrox 50 i 75 na tarczyce (hashimoto). bylam ost u lekarza pierwszego kontaktu i poprosilam o recepty. nie pamietalam czy na wczesniejszych receptach mialam zaznaczone "P" czyli przewlekłe. lekarka tez nie pamietala jak mi to pisała. wkoncu wystawila normalnie, czyli lek za normalna cenę, bez "P" i uzasadnila ze tylko osobom po operacji tarczycy moze wystawiac recepty z zaznaczeniem że przewlekle. czy ktos o tym słyszal, od kiedy sie to zmienilo??? bo mi sie teraz jednak wydaje ze chyba mialam jako przewlekłe, przeciez nie choruje tydzien, a jest to choroba ktora leczy sie cale zycie prawie zawsze.

Gość nuczka moja nuczka
uppppp

Gość KTOSSSS
ja mam guzki na tarczycy i tez lekarka powiedziala ze bede brala letrox do konca zycia i nie dostaje go na znizke place 100 % ale podobno przy niedoczynności czy nadczynnosci lek jest na znizke

Gość nuczka moja nuczka
no wlasnie juz sama nie wiem ale dzieki za odpowiedz

Gość zle mi sie sni
nie wiem ile kosztuje na znizke ale ja za opakowanie place jakis 8 zl

Gość nuczka moja nuczka
no to raczej masz te leki na znizce

dziwne obyczaje u waszych lekarzy ................od wielu lat leczę się na tarczycę i jeszcze nikt nigdy nie odmówił mi recepty z literą P ...........przecież wiadomo że leczenie tarczycy trwa latami . To co piszecie w głowie mi sie nie mieści ...................

Gość glinka567
podnosze

Gość tylko przy niedoczynności
Niestety lekarz ma rację, tobie nie przysługuje refundacja. Jedynie niedoczynność tarczycy jest wpisana na listę chorób przewlekłych. http://www.wykazlekow.pl/?do=refund To czy masz lek przepisany na "P" czy nie, nie zależy od tego jak długo masz brać lek, ale od tego czy twoja choroba jest wpisana na listę chorób przewlekłych.

Gość e_wka
Niestety, lekarz ma rację. Literka P przysługuje tylko ludziom po operacji tarczycy. Sama jestem właśnie taka "beztarczycowa" ale uważam, że NFZ bardzo źle ten przepis wymyślił. Przecież każdy chory na tarczycę - to chory przewlekły...! :D

Gość NFZ ma rację
NFZ ma za mało pieniędzy, żeby wszystkim refundować leki, bez przesady, Euthyrox jest taniutki w porównaniu z innymi lekami. Ja miesięcznie wydaję 300 zł na leki, muszę je brać do końca życia, bo inaczej umrę, a żaden z nich nie jest refundowany :).