Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iga2008

żywienie w 11 miesiącu

Polecane posty

Każdy je inaczej. Naprawdę kaszka tylko raz dziennie? Mój synek ma tylko 2 dolne zęby i je tak: ok. 7:00 mleko 210 ml z kawałkami grahamki lub innej bułki ok. 10:00 owocowy deser z twarożkiem, jogurtem czasem z kaszką ok. 13-14:00 obiadek - papka mięsno-warzywna z żółtkiem lub bez ok. 17:00 mleko 210 ml z herbatnikami ok. 20:00 kaszka ma mleku lub wodzie 210 ml do tego parę chrupek na spacerku pije straszne ilości, głównie mocno rozcieńczone soczki (wody nie chce), generalnie wydaje mi się, że jest pulpetem, tylko co go tak tuczy? Może z tych ciasteczek zrezygnować? A czy macie pomysł, co dać do rączki komuś, kto bardzo chce jeść sam, ale wszystkim twardym się dławi, bo nie pogryzie? Pozdrawiam.

Mój 11 miesięczny syn je tak: 6-7 120 ml mleka 13.00 zupa taka jak dla nas (dosyć gęsta) Po obiedzie już nie chce żadnego konkretnego posiłku aż do wieczora. Zjada tylko czasem jakiś owoc (najczęściej jabłko lub banan), lubi bardzo danonki lub inny serek homogenizowany. Uwielbia słodycze ale staram się mu ich nie dawać ok.21 150 ml mleka i śpi do rana Mój syn po zjedzeniu zupy nie chce juz nic więcej jeść, czasem skosztuje od nas drugiego dania ale najczęściej wypluwa. Nie lubi próbować nowych potraf, zazwyczaj nic mu nie smakuje, trochę mnie to martwi no ale cóż może z czasem zacznie jeść konkretniejsze rzeczy

Gość pytająca mamusia
mój prawie roczniak je tak: 7-8 mleko z kaszką 10 zazwyczaj daje mu małą kanapeczkę z masłem i czasem pasztet z indyka własnej roboty 11 obiad, albo zupka i drugie w mniejszych ilościach, albo samo drugie w większej, wszystko mniej niz częściowo zmiksowane 14 deser - kisiel,budyń,ryż na mleku, mieszanka świeżych owoców - zależy 17 jogurt albo kasza manna na mleku z bananem, albo owoc w łapke i do tego jakaś kanapka, albo jajecznica na parze 20 - mleko z kaszką waży 12 kg i jest długi jak słup telegraficzny :) pije soki własnej roboty lub przeciery marchewkowe, ale nie pije dużo

Moj jeszcze niema 11 miesiecy ale raczje wiele schemat sie nie rozni:) 5.00 130-160 ml mleka z kaszka samego mleka nie wezmie do ust 9.00 jak robie obiad dwudaniowy to tu dostaje zupke 250 ml a jak jest jednodaniowy to jest sinlac z owocami okolo 200-230 ml wszystkiego 13.00 drugie danie sloiczek 190-220 gr lub sama zupa 250 ml 17.00 grysik z owocami, lub jogurt naturalny z owocami 21.00 mleko jak rano. Pije wode lub soczek jablko-mieta nic innego nie tknie i tak niedawno zaczal pic bo w ogole nie chcial ogolnie 120-200 ml ale dzisiaj przez upal az 300 wypil co dla niego to wyczyn:) no i w miedzyczasie jeszcze chrupki kukurydziane, kanapek nie chce

Gość mój ma 11 miesiecy
i je wszstko co my. Już od dawna potrafi świetnie gryść kawałki i nie je papek. 7- mleko 200 ml 10-11- kanapka z wędliną/ dzemem/ pastą jajeczną/ tuńczykiem/pomidorem/jajkiem 13.30-14.30- to co my mamy na obiad ale tylko 1 danie 16.30-17- deser owocowy/naleśnik/racuch z jablkami 19.30- kaszka/grysik

Gość wrzesniowa mamuska
moja córka dziś kończy 10mies i je 9 - 10 (dopiero wstaje) - mleko (cycuś) 12 - kaszka na wodzie zje ok 100ml 14 - zupka (sama gotuję) 16 - deserek (słoiczek zje pół) 19 - jogurt/kaszka 21 - cycuś W nocy cycuś na zawołanie, między czasie zje chrupki biszkopty rodzynki kawałek owoca na co ma ochote jestwybredna

Gość milena25
Moja Misia ma 11 miesiecy i jej schemat zywienia wyglada nastepujaco; 7.00 mleko modyfikowane 210 10.00 kanapeczki np. z pomidorkiem, wedlinka badz owoce z ryzem i jogutem naturalnym, kisiel, jajecznica z pomidorkiem itp 13.00 mleko modyfikowane 210 miedzy mlekiem a obiadkiem zjada jakis owoc; kiwi,banan, brzoskwinie, gruszke itp. 17.00 obiadek; zupka badz II danie (zupki: rosolek, pomidorowa, krupniczek, ogorkowa, kapusniaczek. II dan; rybke, kurczak z jabulkiem, spaghetti, filet w jajku itp.) 20.00- 21.00 mleko modifikowane Misia ma osiem zabkow wiec dan jej nie miksuje. Wzrostem dogonila 2 letnie dzieci, jest wysoka od 9 miesiaca chodzi. Jest zywym dzieckiem pelnym energii. Zawsze wszystko zjada z apetytem, butle wypija do konca i mimo tak urozmaiconego menu jest zgrabna. Zaznacze tez ze duzo pije... pije herbatki hippa i te inne, kawe zbozowa czesto do sniadanka, a soki wyciskam ze swiezych owocow.

Gość gośćmama synka
moj 11mies ,ma 2zeby je rano ok.5 mleko 150 lub 180ml, ok.8 rano weka z maslem i bialy ser ,zolty,jajko,jaajecznica,rzodkiewka do serka bialego,pomidor ,ogorek.potem ok12,13 zupa ,potem za 2,3 godz drugie danie,potem kaszka zbozowa z 180ml/ew ntualniw na spiacku ok.22,23 mleko mniejsza porcje.