Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karollcciaa8686

soczewki kontakt dlaczego dostalam taka duza moc??

Polecane posty

Gość karollcciaa8686

witam nosze okulary -3,0 ale bardzo pogorszyl mi sie wzrok i slabo w nich widze, soczewki dostalam -3,75 jedna zgubilam i musze teraz zamowic przez internet jak myslicie moge zamowic o mocy -3,5?? a okulary -4??

Gość karollcciaa8686
???

Gość Mamailkaaae
a nie mozesz isc do optyka? soczewki mozna kupic wszedzie, nawet w rosmanie widzialam

Gość karollcciaa8686
no tak tylko okulista mi przepisal moc -3,75 uwazam ze sa za mocne czy moge na wlasna odpowiedzialnosc kupic -3,5 okulary mam jak narazie -3 ale musze zmienic bo bardzo zle w nich widze

Gość karollcciaa8686
zgubilam jedna i musze kupic nowa i nie wiem czy moge tak sobie zminiac moc

Gość Mamailkaaae
kup taka jaka mialas sama nie zmieniaj , no chyba ze byla za mocna... Ale lepiej isc do okulisty

Gość karollcciaa8686
no bo czytalam opinie ze soczewka nie moze miec takiej wysokiej mocy tzn wyzszej niz okulary i sie zmartwilam za 2 tyg ide do okulisty wiec moze wtedy jej powiem. uzywam na zmiane raz soczewewk raz okularow i sie boje ze pogorszy mi sie wzrok... :(

Gość karollcciaa8686
up

powinnas nosic takie jakie przepisal ci lekarz. sama mozesz zmienic, bo nikt ci nie zabroni. tylko po co? aby pogorszyl ci sie wzrok jesli soczewki beda za slabe? przed dobraniem soczewek mialas napewno badane oczy wiec na jakiej podstawie te szkla dostalas... jak masz watpliwosci to idz do lekarza i powtorz badanie.

soczewki zawsze mają inną moc niż okulary bo się je nosi bezpośrednio na oku, a nie w takiej odległości jak okulary. poza tym - nie sadzisz ze okulista zna sie na tym lepiej niz Ty?... kup co CI wypisali i nie kombinuj.

Gość karollcciaa8686
no tak macie racje poprostu naczytalam sie ze bede miala zepsuty wzrok...

Gość Mamailkaaae
wzrok niestety i tak zawsze leci w dol jak sie ma minusy... do okolo 20 roku zycia

Gość galinka
ja mam soczewki -4.25, a okulary -4.5, więc 0.25 dioptrii różnicy Poczekaj te 2 tygodnie i powiedz okuliście, ze masz wrazenie,m ze soczewki masz za mocne. Swoja droga, jak nosze soczewki, a potem zakładam któregoś dnia okulary, to mi siekreci w głowie - uczucie podobne do tego, jak okulary sa za mocne. Moze to przez to, ze raz nosisz jedno, raz drugie. Ale nie wiem

Gość karolcciaiai8686
ja mam 23 to co juz mi sie nie pogorszy??

pogorszy pogorszy tyle ze mniej lawinowo. mniej komputera to bedzie lepiej :)]

Gość dlldldldld
Owszem pradwopodonie ci się pogorszy, chyba że będziesz trzymać się z daleka od komputera, czytać zawsze przy właściwym świetle mi mieć prawodłową dietę. Ponieważ nie będziesz - możesz uznać za pewne że ci się pogorszy. Pocieszenie - po 40 zaczyna lecieć w drugą stronę czyli na plus, co znaczy że ci się poprawi.

Gość karolcciaiai8686
niestety pracuje po 8 godzin dziennie przy komputerze :(