Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KREDKAniebieska

PRAWIE WSZYSCY MAJĄ PRACĘ PO ZNAJOMOŚCI

Polecane posty

Gość KREDKAniebieska

Czy jest wśród was ktoś kto pracuje nie po znajomości za biurkiem ???

Gość toyota0000000
a co w tym złego? jak ktoś wypełania swoje obowiązki dobrze i sumiennie, to czemu nie?

Gość KREDKAniebieska
Współczuję Ci. Mnie też to denerwuje, tzn ja mam pracę, nie po znajomości, ale nie za ciekawą, chciałabym zmienić, ale to szukanie tej pracy przeraża mnie i zniechęca. Jest tak ciężko.

Gość KREDKAniebieska
Jest w tym bardzo duzo ZŁEGO. Bo ludzie starają się z tym pisaniem CV i LM, przechodzą po 5 etapów rozmów, w języku polskim, potem w angielskim, potem czekają miesiąc na odpowiedź, a na koniec okazuje się, że wybrali kogoś po znajomości, a ta cała rekrutacja to był taki pic na wodę, by pokazać, ze firma niby sprawiedliwie wybiera i że kadry dobrze funkcjonują. Normalnie szlak trafia człowieka.

Ja mam zdobytą o własnych siłach, ale przyznam, że kilka lat temu miałam pracę załatwioną przez bliską osobę

Gość dreejejeed
a ja mam i to nawet nie za biurkiem:P ale żałuję ze przez kogos mam tą prace

Gość KREDKAniebieska
A długo czekaliscie na odpowiedź, ze zostaliście przyjęci ? I zadowoleni jestescie z tej pracy? Przynajmniej pocieszajace jest to, że są jednak takie osoby.

Gość KREDKAniebieska
A czy miał ktoś z was podobne doswiadczenia do moich szukając pracy??

13:56 KREDKAniebieska Czy jest wśród was ktoś kto pracuje nie po znajomości za biurkiem ??? ja swoja zdobyłem własnymi umiejetnosciami ,wiedza i doswiadczeniem. :D

mi powiedzieli ze zadzwonia, na co na bezczela wyrąbałam że muszę wiedzieć z ciągu dwóch dni bo mam inną poważną ofertę i musze odpowiedziec. i za dwa dni już do wzięcia nie będę. zadzwonili tego samego dnia :P ale fakt, że ja się na to stanowisko nadawałam jak mało kto - mówiąć szczerze choc nieskromnie...

Gość do amaleta
'zagranica' kotku!

Gość KREDKAniebieska
Więc trzeba walczyć i szukać, może w końcu znajdę taką, z której będę zadowolona :-). Uparta jestem, szybko się nie poddam. Bo obecna praca niestety nie spełnia moich żadnych wyobrażeń.

tego samego dnia dostalam odpowiedz, zreszta sama rozmowa trwala 15 minut i w zasadzie bylam prawie pewna, ze dostane ta robote. Uwielbiam moja prace, co prawda jest stresujaca, ale satysfakcje mam ogromna. :)

Gość KREDKAniebieska
Właśnie teraz, gdy mam pracę, będę bardziej stanowcza na tych rozmowach. Nie mam zamiaru znów miesiacami czekać na odpowiedź. Albo mówią, że jeśli będzie negatywna, to też poinformują i oczywiście tego nie robią.

Gość ja jestem po znajomości
ale jak sie okzazało po paru latach, wyszli na tym całkiem dobrze, przyjmując mnie, bo po ogromnej kontroli, jaka u nas ostatnio była, prawie cała nasza jednostka dostała po tylłkach, oprócz mojego działu oczywiście. prostowałam, prostowałam i wyprostowałam wszystko co trzeba i dalej prowadze tak, aby nikt nie mógł sie przyczepić. lubie moja pracę, ale co jakiś czas znajdzie się ktoś kto wypomina, jak ja dostałam. Wiem, że robię naprawde wiele pozytecznego i mam to gadanie w nosie. a poza tym, nic nie trwa wiecznie. uczyłam sie wiele lat, kosztowało mnie to duzo kasy, nerwów, wyrzeczeń ale jestem dobra w swoicm fachu i co mnie więcej obchodzi

Gość KREDKAniebieska
A jeśli można spytać, jakie studia skończyliście?

Gość KREDKAniebieska
Właściwie to nie jest wina osób, które mają pracę po znajomości, tylko firm, a raczej kadr, które robią te wszystkie ceregiele a i tak juz mają kogoś na to stanowisko po znajomości.

Gość KREDKAniebieska
Znam przypadek, że w firmie pośrednictwa pracy przy osobie poszukującej pracy, dziewczyna oficjalnie powiedziała, że ma propozycję pracy i już z góry rezerwuje ją dla kuzynki, która właśnie do niej zadzwoniła i szuka pracy.

Gość KREDKAniebieska
GDZIE TU PROFESJONALIZM? i etyka? Moze ona tą pracę też dostała po znajomości.

Gość KREDKAniebieska
też się liczy :-)

Gość Tadek Wafel
Ja. Sam walczyłem jak lew!

Gość KREDKAniebieska
Nie mam nic do pracy nie za biurkiem, tak spytałam o tą biurową, bo akurat takiej ja szukam i mam najwięcej doswiadczeń z taką pracą.

Gość Tadek Wafel
Zapomniałem dodać, za te 1200 brutto :D