Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja.25.

CO TO ZNACZY ŻE SMOCZEK JEST DWUSTRONNY?

Polecane posty

Tylko tyle mi wytłumaczcie. Chcę kupić dziecku smoczek 6-18m silikonowy, o anatomicznym kształcie (czyli taki ścięty), bo takich używa od początku i nie wiem czy do innego będzie w stanie się przyzwyczaić. Znalazłam coś takiego ale nie pokazali drugiej strony smoczka, więc nie wiem czy o taki mi chodzi. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=466367885&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E

ajlepiej idz do pierwszego lepszego sklepu ze smoczkami obejrzyj jak wyglada na zywo a dopiero wtedy kup go przez internet. Wtedy bedziesz wiedziala czy o to Ci chodzi

Gość ghmhg
śmoczek dwustronny to taki którego "smok" silikonowy ma równy kształt

No właśnie o to chodzi, że obeszłam wszystkie apteki i sklepy dla dzieci i nie ma takiego smoczka jak ja chcę! Wszędzie tylko beznadziejny NUK, który nie wiedzieć czemu robi smoczki zmieniając im tylko wielkość tej końcówki co dziecko ma w buzi, ale żeby zrobić większą, szerszą tą "tarczkę" plastikową to już nie bardzo - od urodzenia do 18m są takie same, a dziecku się to wpija w policzki przecież. A jak nie NUK to Canpol Babies, który ma dobre to plastikowe ale znowu końcówka jest okrągła, a ja chcę ściętą:o A na allegro jest ten Tommee Tippee i mam nadzieję coś tu znaleźć:) Tarczkę widzę mają dość szeroką, ale nie wiem co to jest ta końcówka dwustronna.

ghmhg: aha no to dzięki za wytłumaczenie - więc nie o taki mi chodzi:O szukam dalej.

no to wiem o jaki Ci chodzi, taki wygiety ale z duza tarczka, polecam Disneya. Mój synek ma taki, bardzo szeroko sie usmiecha i szczerze mówiac te NUKa sa fajowe ale tylko faktycznie na poczatek

swinka: śliczny smoczek, ale co z tego jak za bardzo wygięty:) Już znalazłam chyba to co mnie interesuje: http://www.allegro.pl/item484542832_tommee_tippee_smoczki_uspok_c_air_6_18m_chlopcy.html Mają ten plastik prawie, że prosty więc mam gwarancję, że nie będzie się wbijał w policzki:) No i końcówka jest idealna - silikonowa i ścięta:)

własnie nie sa za mocno wygiete i nic sie nie wbija. Po NUKu synek mial slady na policzkach takie odcisniete jak zaciagnal porzadnie smoka, a przy tych smoczkach disneya nie ma nic

No i właśnie o to mi chodzi:) A ile synek ma? Bo ja szukam dla dziecka 6-18m, a ma już 11:)

Gość a nie lepiej bedzie
odzwyczaic dziecko od smoczka? ja swoja coreczke odzwyczailam w 2 dni,moze byl lekki problem z zasnieciem,ale mowie max 2 dni trwal, poczekalam az wyjda jej gorne i dolne jedynki i jak tylko wyszly wszystko sie uspokoilo,moje dziecko ma ladny zgryz , nie rusza caly czas buzia..

Może i lepiej, ale wolę mieć na wszelki wypadek. Moje dziecko od urodzenia bardzo mało używa smoczka, ale są chwile kiedy jest niezbędny:)