Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0000000000000000000

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość 0000000000000000000

mam obliczyć ile w ciągu jednego dnia jest w domu zużywanego prądu. tylko jest problem taki, że nie wiem ile kosztuje 1Kw prądu... szukałam w google i podane są wartości od 0.36 do 2.85(!).... LoL! i jeszcze proszę sprawdzić czy sposób rozwiązania prze zemnie zaproponowany byłby dobry(Proszę tylko os sprawdzenie, a nie o rozwiązanie zadania) 1. sprawdzę jaką mają moc urządzenia u mnie w domu (Powinno gdzieś pisać, chyba zapisane w V ????) i pomnożę to przez czas jaki pracują. 2. Zsumuję wszystkie wartości 3. Pomnożę przez cenę prądu czyli pomnożę ilość KW razy godziny i wyjdzie mi w kilowatogodzinach???? tak??? i co z tym zrobić??? to już będzie wynik?? pomóżcie....

Gość 0000000000000000000
a i z urządzenia zczytać ile V czyli wolt, czy ile ma w czyli wat??? ale chyba wat, bo żeby wyszła kilowatogodzina...

Gość 0000000000000000000
pomocy!!!!!!!!! i upam upuje

Gość 0000000000000000000
upupupup

Gość AIM
Hehe nie ma tak prosto. 1 - pobór prądu jest w W lub kW 2 - jak zsumujesz wszystkie odbiory mnożysz razy 24 (bo tyle godzin ma doba) wychodzi liczba kWh zuzytych w ciagu dnia 3 - po co Ci cena kWh, masz obliczyc zuzucie energii czy cene zuzytej energii? 4 - z tym sumowaniem i mnożeniem przez 24 to nie tak do konca bo przeciez wszystkie urzadzenia nie pracuja cala dobe: światło nie jest zaświecone całą dobe, lodówka też nie pracuje cały czas itp.

Gość AIM
A tak poza tym to gdzie takie zadania dają tzn która klasa

Gość 0000000000000000000
3 gim. a ja to chciałam najpierw KW jednego urządzenia razy czas w jakim pracuje., później wszystko zsumować... czy tak nie byłoby prościej/????