Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loza

Napiszcie co z napletkiem waszych synów ?

Polecane posty

witam jestem ciekawa czy obciagałyscie napletek waszym syna czy sam sie obsunoł z wiekiem bo jak nie zejdzie do 3 roku zycia to czeka go zabiek

Mój syn ma 15 miesięcy i ma sklejkę. Pediatra kazała się na razie wstrzymać, ale podczas kąpieli delikatnie odciągamy.

Gość obciągnąć to można ale
raczej dorosłemu chłopu:O dziecku to raczej można ściągać napletek obsunOł?????:O i co to jest "zabieK"???:O:O:O:O:O:O:O:O Ty poważnie tak czy jaja sobie robisz?:O

Gość patrząc obiektywnie
ja cwiczylam z dzieckiem jak mial prawie trzy latka tlumaczylam mu wszystko i codziennie podczas kapieli razem probowlaismy sciagac napletek. Po jakims mc zacząl zchodzic i tak jest do dzis.

Gość obciągnąć to można ale
i synOM, synOM jeśli już nigdy synĄ :O

Chrześniak mojego męża ma 4 latka i lekarka powiedziała rodzicom,że czeka go właśnie taki zabieg, tata małego zaczął mu go ściągac po każdej kąpieli i jest już ok

Gość MamusiaSynusia
łooo Matko!!!obciągałyscie???autorko le Ty masz lat??

chamstwo zawsze musi być i niech tak pozostanie i tak się nie gniewam

ja sciągam ale tak delikatnie ile sie sam da wiecej ani troszke i taks ie strasznie boje że coś uszkodze :( pediatra mu to tak na sucho zerwala że aż mnie dreszcze przeszly- zaraz po urodzeniu jak byl taki malusi :(:(:(:( kazala mi to sciągać i mu tą bialą maź wymywac no to tak robie- delikatnie i wymywam wacikiem z przegotowaną wodą. Ech łatwiej mieć córcie :D

Gość MamusiaSynusia
chamstwo??? kobieto o czym Ty mowisz ale przeczytaj swojego pierwszego posta!!!

loza ----Kiedy urodziłam syna w czasie wizyt pediatry na oddziale,jak również przy wypisie do domu nie wspomniał o ściąganiu napletka.Na 7 dobę przyszła położna środowiskowa i zrobiła mi niezły raban że tego nie robie! Wystraszyłam się i zaczęłam ściągać (w czasie kąpieli by nie bolało) Jednak mój maluch płakał i dałam sobie spokój.Szukałam w tedy wiele informacji na stronach www i są sprzeczne informacje. Później przy okazji zapytałam się chirurga dziecięcego i on zabronił.Tak wiec dałam sobie z tym spokój.Mój ma 3 lata i wszytsko jest z tym ok.