Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśkax2

zespół aspergera

Polecane posty

Gość mamuśkax2

mam wstępną diagnozę dla mojego syna 6 l. - zespół aspergera. Może ktoś ma na ten temat jakieś wiadomości - coś do przekazania??

Gość mamuśkax2
proszę o doświadczenia rozterki zw. z wychowaniem "niegrzecznych" dzieci

Gość hkkhkhhk
"niegrzecznych"? Twój syn kobieto ma łagodniejszą postać autyzmu. Wyrazy współczucia. Dobrze będzie, jak wyrośnie z niego Rain Man a nie osiedlowe dziwadło bez pracy na zasiłku.

Gość mam takiego chłopca
w klasie do takich dzieci trzeba sposobem tzn przede wszystkim dużo tłumaczyć, spokojnie, chwalić...nie mozna dać się wyprowadzić z równowagi mój uczeń we wrześniu nie znał liter, teraz już wiele pamięta, robi choć wolno postępy...kiedy nie słucha mówie stanowczo, próbuję wyjaśnić o co jemu lub mnie chodzi i dlaczego coś warto zrobić lub nie

Gość mamuśkax2
mój syn lubi sie uczyc (jak mu się chce) Lubi być chwalony. Stara się, jeżeli się go chwali. Bardzo ładnie rysuje. ma bogatą wyobraźnię. Wg mnie Nie mażannych braków, jak na swój wiek. Matrwi mnie jedynie jego wg mnie trochę zbyt mała sprawnośc fizyczna. Sepleni. daje mi w kość między ludźmi. Wtedy jest ciężko. Zdarza się, że obrywa klapsy (solidne), np w przebieralni. jeżeli chodzi o przedszkole jest nadwrazliwy. Wszystko za bardzo bierze do siebie, nie lubi jak mu dzieci przeszkadzają. Często jest w takich sytuacjach agresywny. Większość rodziców już mi się na niego skarżyła.

Gość mamuśkax2
hkhhkh cur... sama nie wiem, bywa ciężko. Prawie wszyscy mi mówią żjest rozpuszczonym bachorem.

Gość mamuśkax2
będę podnosić ten temat,może ktoś sięzainteresuje podjęciem dyskusji

Gość isisss
takie dzieci mają często wybitne zdolności w jakimś kierunku, przeważnie manualne , plastyczne itp. jest to związane z pewnymi zmianami w funkcjonowaniu mózgu , niestety kosztem tego , że takim osobom trudniej jest nawiązać kontakt z otoczeniem

Gość isisss
jest taki świetny film dokumentalny o ludziach z zespołem aspergera, jeśli uda mi się go znaleźć gdzieś w necie to wyślę linka, bo warto jak najwięcej się dowiedzieć

Gość mamuśkax2
dzięki isis. Bedziemy sie diagnozowaćw styczniu, a na razie cieprpimy. Proponują mi klasę terapeutyczną, chociaż chłopak jest mądry

Gość Annah 6
Witaj mój syn też ma podejrzenie zespołu aspergera, ma prawie 5 lat, chętnie z Tobą porozmawiam,ale może prywatnie? Podaj proszę maila, albo numer gg pozdrawiam Ania

Gość mamuskax2
podaje ci meila: zofiarudnicka@wp.pl