Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cooo się dzieje

Podskórny guzek obok łechtaczki

Polecane posty

Gość cooo się dzieje

Nie wiem co mi jest, dzisiaj dostałam nagłego bólu, tak jakby skurczu obok łechtaczki. Przestało boleć po godzinie. Teraz wyczuwam tam duży, bolący guzek pod skórą :( Dodam że od ponad tygodnia odczuwam ból przy oddawaniu moczu, ogólnie boli mnie pęcherz. Biorę Urinal od 5 dni i nic :( nadal bardzo boli przy oddawaniu moczu:(:( co się dzieje :(?? i co to za guzek? ;(

Gość cooo się dzieje
proszę, niech ktoś pomoże :(

Gość nie denerwuj się
ale najlepiej byłoby gdybyś jak najszybciej wybrała się do ginekologa. obejrzy cie, zleci może posiew moczu, zbada czystość pochwy. w razie koniaczności zapisze leki. cokolwiek, ktokolwiek nie napisałby ci na ten temat, to pamiętaj, że nie są to zawsze kompetentne odpowiedzi, bo my nie jesteśmy lekarzami.

Gość cooo się dzieje
ale najbardziej martwi mnie ten guzek, jest już dość duży i pojawił się dopiero dzisiaj i to tak nagle, boli :(

Gość ale jesteś nieodpowiedzialna
od tygodnia boli cię pęcherz i jeszcze nie byłas u lekarza ? na co czekasz ? samo nie przejdzie, a Urinal to suplement diety, a nie lek i nic ci nie pomoże. Czekaj dalej , aż dostaniesz zapalenia nerek i jajników.

Gość dhsldhwd
to moze byc opryszczka spowodowana przeziebieniem pecherza urinal jest za slaby na to, sprobuj furagin ale wczesniej koniecznie zrob badanie ogolne moczu

Gość nie denerwuj sie
w sumie nie słyszałam o takim przypadku, ale różne rzeczy się dzieją. a czy ten guzek-jak go nazywasz to nie jest takiduży podskórny wrzó? bo ja tak miałam kiedyś, bolał jak dotknęłam, nawet delikatnie. może jesteś zaziębiona? w każdym razie nie przejmuj się i ze spokojem umów się do ginekologa. tylko on po zbadaniu cię, rzetelnie (mam nadzieję) oceni sytuację. nilkt na forum nie powie ci co to jest.

Gość nie denerwuj się
miało być wrzód.

Gość juz niemoge
Ja też odczuwam okropny ból łechtaczki przy oddawaniu moczy i potem też, mam już z tym problem ok 4 lata. Pojawia się to nagle przynajmniej raz do roku. Byłam już u 4 lekarzy na początku wykazano mi bakterie w moczu i zażywałam Furagin, następnym razem gdy to się pojawiło dostałam antybiotyk i tak już cały czas. Rok temu znowu zaczeła mnie boleć łechtaczka ale w moczu pojawiła się krew przez 3 miesiące brałam antybiotyki i przeszło. Teraz mój problem znowu się pojawił a ja już mam dość brania antybiotyków :( i znowu za rok czekać aż się zacznie:( Nie wiem już co robić już nie mam sił na to:(:(:(

Gość juz niemoge
zapomniałam jeszcze dodać że ja również wyczuwam zgrubienie tak jakby guzek, i boli mnie 24 h czasem nawet niemoge spać tylko biegam do wc bo mam uczucie że muszę siku a się okazuje że to tylko kilka kropelek a bul jest niedozniesienia Prosze doradźcie coś!!!

Gość smerfaskr
hej ja tez tak miałam kiedys ... tak mi sie przynajmnie wydaje...tylko , że mój bolący i pokajujący sie nagle guzek po kilka dniach okazał sie "syfkiem" z typu zaskórników. wygniatanie bolało jak cholera.... miej nadzieje, że to jest to....

Gość PanGinek ;)
Jeżeli jesteś przeziębiona, to może być cysta (po przeziebieniu czasem występuje podskórny "guz" który tak naprawde jest składowiskiem martwych bakterii pokonanych przez białe krwinki, czyli tzw. ropa, usuwa się to poprzez leki lub bezbolesną punkcję igłą [miałem to na prąciu ;P] Lecz zwykle używa się leków które powodują wchłonięcie się wydzieliny a dopiero później punkcję jeżeli lek nie zadziała, nie martw się bo najpierw oceni sytuację lekarz ginekolog, nie mogę tego zobaczyć więc diagnozy nie postawię ale radzę jak najszybciej udać się do lekarza żeby to się nie okazało czymś poważniejszym. Powodzenia w wyleczeniu tego świństwa! ;)