Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemyslace

roczne dziecko-co zamiast mleka

Polecane posty

sluchajcie ,mam taki problem:) moj synek za dwa tygodnie konczy roczek.z mlekiem byl problem od momentu kiedy zaczal jesc stale pokarmy-butelka dla niego mogla nie istniec.nie przejmowalalam sie tym tak bardzo bo chociaz zamiast 3 razy jadl tylko 2 razy mleko w postaci kaszy ale zawsze na pierwsze sniadanko i kolacje zjadl miske kaszy. teraz wogole nie chce jesc kaszki:(:(:( moje pytanie jest takie....czy sa tu mamy ktore maja taki sam problem czym zastepujecie mleczko i jak wyglada schemat zywieniowy takiego dziecka,co jedza na pierwsze sniadanko i czy w momecie kiedy dziecko nie bedzie jadlo mleka czy kaszy bedzie normalnie przybieralo na wadze. prosze was bardzo o jakies podpowiedzi,jak moge teraz synka karmic. z gory bardzo dziekuje:)

Mój od kiedy poczuł smak prawdziwego jedzonka też ograniczył się z mlekiem.Bywało tak że w ciągu dnia nie pił ani trochę mleczka lub cudem było jeśli wypił 100 ml. Ale zamiast mleka podawałam nabiał (jogurty naturalne lub owocowe,serki homogenizowane,twaróg,ser żółty)

Moj synek je mleko tylko raz bebiko bananowe .Zjada o 6 rano ok 170 ml i spi dalej.Na kasze nawet nie chce patrzec,jak zrobie to placze i nie je. Daje mu krowie mleko z platkami ze 2 razy w tygodniu na drugie sniadanie ,serki danio,,serek wiejski,kefir,monte.

Doświadczenia żywieniowego nie mam, ale z poradnika żywieniowego jaki mam właśnie przed nosem wynika, że od 6- 7 mies. życia można powoli wprowadzać owoce, soczki, nektary, napoje dla maluszków, warzywka i zupki ze słoiczków albo robione domowo, produkty typu Owoce&Zboża np. HIPP, kaszki mleczne, herbatki i inne. Polecam stronkę : http://www.hipp.pl/fileadmin/poradnik.pdf http://www.hipp.pl/?id=6