Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzciemi

pytanie o gabaryty soczewek kontaktowych

Polecane posty

Gość powiedzciemi

Kupująć soczewki, sprawdza się średnicę oraz promień krzywizny. Mam pytanie- kupiłam soczewki i jak je założę, to widzęostro, wszystko jest ok oprócz tego, że po bokach (czyli po lewej stronie lewej soczewki i po prawej stronie prawej soczewki) mam lekką mgłę. Czym to jest spowodowane? Za mała średnica, zła krzywizna?

Gość powiedzciemi
Fiellmann, ostatnio przeczytałam, że ludzie tam pracujący to w większości zwykli ludzie po szkoleniu, a nie okuliści, więc nie wiem. W każdym razie sama nie wybierałam.

Gość najlepiej aby soczewki
dobieral okulista bo poza ich wielkoscia i dobiera sie je pod wzgledem wady, a poza krotkowzrocznocia i dlugowzrocznascia jest jeszcze np. astygmatyzm itp. wiec mysle, ze w 100% moze pomoc tylko okulisty. napewno cos jest nie tak ze soczewkami.

sorry mialo byc dalekowzrocznoscia

Gość beaaaaaaaa
nie znam się na tych krzywiznach ale coś masz nie tak.Ja noszę i po bokach widzę normalnie

w kobiecych gazetach jak avanti sa podane przykladowe zestawienia roznych ubran

Gość powiedzciemi
Może mam po prostu za małe soczewki?

Gość powiedzciemi
ile kosztuje badanie u okulisty?

Gość moze jestes za glupi/a
SOCZEWEK NIE DOBIERA SIE POD WZGLEDEM WIELKOSCI TYLKO W ZALEZNOSCI OD TEGO JAKA MASZ WADE WZROKU! MOZE Z TWOIMI OCZAMI JEST COS NIE TAK TZN. MASZ POCZATKI JAKIEJS CHOROBY

wizyta u okulisty kosztuje ok 40zl taka zwykla, z nauka zakladania soczewek i zestawem gratis ok 60zl przynajmniej u mnie w miescie. mysle, ze ktos zle dobral si poprostu soczewki, albo promien krzywizny jest zle dobrany, albo masz jakas wade, ktorej tam nie wybadano. czy badal cie okulista w tym salnie czy zwykla ekspedientka na komputerze? bo zadzra sie tak, ze komputerowe badanie nie daje 100% wyniku.

Gość powiedzciemi
Badałam u nich wzrok 2 razy w odtępie półrocznym i 2 razy wyszła mi taka sama wada, więc pod tym względem jest ok. Miałam badanie przy takim urządzeniu, że patrzyłam na coś w oddali, a później takie dłuższe badanie, ok 15 min trwało, miałam zasłaniane raz lewe, raz prawe oko i miałam mówić czy lepiej widzę na tle zielonym czy na czerwonym itp. JEŚLI SOCZEWKA MNIE UCISKA TZN ŻE MA ZŁY PROMIEŃ KRZYWIZNY CZY ZA MAŁĄ ŚREDNICĘ?