Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drutowiczz

dziewczyny proste pytanie- odpowiedzcie krotko!

Polecane posty

Gość drutowiczz

Ktore imie dla chlopczyka? Piotr czy Adam?

Gość Karolina M.
z dwojga zlego ADAM> Piotr wyjatkowo mi sie nie podoba...

Gość piotr zdecydowanie

Gość Piotrek ..
piotr

Gość do końca życia będzie
miał pretensje, że imieniny będzie miał w Wililię :)

Gość Oba ładne
ale mi bardziej podoba się Adam

Gość drutowiczz
kurcze ja sie bardziej sklaniam do Piotra choc wersja tego imienia w wydaniu PIOTR okropnie mi sie nie podoba, za to Piotruś, Piotruniu, Piotrek (jak trzeba bedzie troche pokrzyczec) podobaja mi sie. A przeciez nigdy nie uzywa sie tego imienia w formie Piotr prawda? zadna mama czy kolega nie bedzie zwracac sie do swojego synka Piotrze. W sumie z adamem tez podobnie bo bardzo podoba mi sie Adaś, ale Adam juz nie bardzo... kurde waham sie caly czas... a moze jakies calkiem inne imie podpowiecie??

Gość Karolina M.
Jan (idąc tym torem)

włąsnie sie uzywa, ty bedziesz mówila pitruś ale w szkole w przedszkolu w urzedzie twoje dziecko bedzie piotrem. Na liscie obecnosci nikt nie przeczyta "piotruś" tylko piotr. Mnie się ten piotr nie podoba, za to Adam brzmi fajnie- mesko i ładnie :) no a sktór Adaś jest uroczy :)

Gość drutowiczz
MaMani no co Ty. Myslisz ze w przedszkolu pani do 3latka bedzie mowila Piotrze poukladaj zabawki? jakos sobie tego nie wyobrazam, albo: Piotrze zjedz wiecej zupki

Gość przeziębiona
Krzyś I Krzysztof jest ładnie i Krzyś,Krzysiek,Krzysiaczek,Krynio,Krzysiu:)

Gość hdfhdsfhsdfhsdfhdsfgsafgasdfsd
mouj syn tez bedzie mial na imie wlasnie Adam, tylko nie zaden Adas :P

drutowicz bylam z córką w żłobku i tak panie sie zwracaly do dzieci- pełne wersje imion nie żadne skróty. moze to jakiś wyjątkowy żłobek był, nie wiem, ale moja córcia byla tam Marią choć zawsze jest Manią i byla bardzo zdziwiona ze panie do niej mówią Maria :) :D:D:D w sumie śmiesznie to brzmi takie poważne imiona a takie male szkraby w pieluszkach, no ale w koncu tak im nadalismy na imie :)

Gość drutowiczz
MaMani no co do tej listy obecnosci to sie zgadzam... A jak moj powiedzmy maly adas nabroii to jak mam na niego krzyczec? adamie co zes zrobil?? (oczywiscie mam nadzieje ze bede jak najmniej musiala krzyczec) w sumie wersja Adas mi sie podoba a do 20letniego chlopaka tez mam mowic adas? bo adam to takie powazne i nie ma gdzie go uzywac... kurde ale krece... to chyba dlatego ze mam metlik w glowie a porod tuz tuz i trzeba dac jakies imie

Gość drutowiczz
MaMani Fajne masz dzieciaczki, Mania jest śliczniutka, a maluszek spi sobie ale napewno tez kazda jego minka potarfi rozwalic ;)

Gość drutowiczz
kliknelam w Twoja stopke i dlatego zobaczylam. Fajnie ze masz parke, a celowaliscie tak czy to przypadek, ze macie chlopczyka i dziewczynke, a moze mieliscie jakas metode planowania plci?

Gość Oba ładne
Ja do wszytskich znajomych Piotrów mówię Piotrze i właśnie podoba mi się ta podstawowa wersja- nie podobają mi się zdrobnienia typu Piotruś, Piotrek. Przede wszystkim musisz wybrać imie- które będzie służyło nie tylko malutkiemu synkowi, do którego mama się będzie zwracała pieszczotliwie, ale także dorosłemu mężczyźnie :) Kurna ja jakoś lubię te podtawowe formy imion czyli piotr, Adam, Franciszek, Jan, Krzysztof, Tomasz. I kiedyś rzeczywiście rzadko je stosowałam- a teraz są ciągle w użytku.

Gość drutowiczz
a do dwuletniego Adama jak bys wolala zeby przyszedł? Adamie chodz do mamusi? takie blahostki, no ale juz cale zycie bede musiala uzywac tego imienia wiec musze cos odpowiedniego wybrac i tak sobie w myslach mowie jak bede do niego mowic i czy ladnie i nie drazni hehe

Gość zdecydowanie wybieram
Adama :)

Gość eklllerka
oba brzydkie:O wymysl jakis ladniejsze

Gość Oba ładne
dzieciństwo ma swoje prawa i pewnie do takiego malucha wołałabym Adasiu nie Adamie. Ale w szkole wolałabym żeby zwracano się do niego Adamie. Mam w rodzinie dziewczynę- teraz to już dorosła kobieta. Ale każdy mówił do niej zdrobniale. Ma na imię Milena ale każdy wołał ją Milenka, Milusia i wiesz, ze ona obrażała się jak ktoś zwracał się do niej podstawową formą? Traktowała to jak przezwisko :D I jak poszła pierwszy raz do szkoły to wróciła obrażona na nauczycielkę bo mówiła do niej Milena a nie Milusia :D Dlatego uważam, ze dzieci trzeba oswajać z tym jak się nazywają zeby później nie były zdziwione :)

Gość drutowiczz
eklllerka To jakie lepsze? Chyba jestes z serii tych mamus co chca skrzydelek doprawic dzieciom przez jakies wymyslne imiona typu krysin, tymon, olivier. Wydaje mi sie ze te imiona sa w miare oki, a Ty jakie bys mi zaproponowala (tylko zadne wymyslne)