Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kkikaaka

Niewregularny okres.

Polecane posty

Gość Kkikaaka

Hej mam 17 lat moj okres rozpoczal sie hm mniej niz 2 lata temu mam stalego partnera od poł roku.. Nie bylam jeszcze u ginekologa. Moj probelm jest nastepujący : Moje miesiaczki sa nadal nieregularne mysle ze powinny od czasu pierwszej miesiaczki sie uregulowac raz mam dobrze ale na nastepny miesiac spoznia mi sie kilka tygodni a gdy juz ja dostane jest ona bardzo bolesna. W odleglosci od jednej do drugiej miesiaczki mam biala wydzieline z pochwy czy to waszym zdaniem wszystko normalne ? Prosze o madre i konkretne rady :)

Gość kobieta111
nie martw sie jak bylam w Twoim wieku mialam podobnie... jednak tak czy siak polecam Ci wizyte u ginekologa - to na prawde nie takie straszne, na pewno Ci nie zaszkodzi, a pomoze...

Gość Kkikaaka
aha czyli niczym powaznym to nie grozi :) ?

Gość kobieta111
a ile to jest kilka tygodni??? 2,3 tygodnie??

Gość Kkikaaka
tzn ostatni okres dostalam regularnie ale poprzedni 2 tygodnie za pozno iii moj cykl trwa od 35 do 40 dni to chyba za duzo .. ?

Gość kobieta111
wiesz ja nie jestem specjalistka, jednak wiem, ze w takim wieku to nic co powinno budzic wieksze obawy (nigdy jednak nie wiadomo). Wiesz... wiele rzeczy moze wplywac na to, ze Twoj okres sie spoznia, czasami wystarczy stres, przeziebienie.... A co do wydzieliny to nigdy nie wiadomo, w czasie dni plodnych jest czms naturalnym, jesli zas zauwazasz jakies niepokojace objawy, moze to jakas infekcja. Na prawde polecam wizyte u ginekologa. Jesli juz zaczelas wspolzycie to powanie wybierz sie do ginekologa... spokojnie mozesz sie sama umowic, albo popros mame, siostre o pomoc...

Gość Kkikaaka
co do mamy hm ona chyba nie jest swiadoma tego ze juz wspolzyje wiec musze sie wybrac z kims innym ;)

Gość kobieta111
a tak nawiasem mowiac.... wizyta jest konieczna w Twojej sytuacji, wiesz co moze sie stac gdy wspolzyjesz, w takiej sytuacji Twoj organizm powinien byc przygotowany na ewentualne przyjecie dzidziusia.