Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Z i A

Muszę przestać karmic piersia, a mały nie chce butelki. Jak go złamać?

Polecane posty

Gość mama Z i A

Ze wzgledów zdrowotnych muszę przestać karmić, a mały jak na złość nie chce pić z butelki, chyba nie smakuje mu mleko.odciaga butelke, robi krzyweminy, wscieka sie, a jak przystawie do piersi to pije od razu. Macie jakies rady,sposoby jak przejsc bezbolesnie na butelke?

Gość lady D88 88
no to sie powinno robic stopniowo,nawet kolo miesiaca

Gość mama Z i A
ja juz probuje od jakiegos czasu podawac mu mleko w proszku, zeby oswoil sie ze smakiem, ale nic, upodobal sobie piers i koniec...w nocy karmie go co godzine, spi za to bez smoczka,ale ja jestem wykonczona

Spróbuj go najpierw w ogóle do butelki przekonać podając swoje mleko w butelce. Potem stopniowo co któreś karmienie spróbuj modyfikowane.

Gość aja baja
mysle,ze jest to jakis sposob, bo kilka razy, jak musialam gdzies wyjsc na dluzej to z piciem mojego mleka z butelki nie bylo problemu

Gość Mycie okien
Nie podawaj ty butelki tylko niech to zrobi maz.u mnie tak wlasnie maly zalapal picie mleka i o cycku zapomnial.

O właśnie, przedmówczyni ma rację. Dzieci czują zapach matki i jej mleka, gdy ona podaje butelkę.

Gość mleko modyfikowane
jest gęstsze niż mleko matki, więc może nie radzic sobie z jego wypiciem, jeśli ma za małe dziurki w smoczku - to mogłoby tłumaczyc fakt, dlaczego Twoje pije z butli, a modyfikowanego nie. Może sprobuj kupic większy rozmiar smoczka.

Gość A gdzie ona napisala....
... ze maly pije jej z butelki???

Gość mleko modyfikowane
sorry - myślałam, że post autorstwa "aja baja" to post autorki - a właściwie, to po co się czepiasz... zgryźliwośc tu niesamowita...

Ja też miałam z tym problem. Ostatecznie po 2 miesiącach mi sie udało. Głównie dzięki butelceTommee Tippee, której smoczek przypomina pierś. I podawałam małej przed snem, jak już była przysypiająca, wtedy zamieniałam pierś na butlę. Z każdym dniem było łatwiej, aż w końcu sie udało. Też miałam problemy zdrowotne i ryczałam, że nie mogę sie leczyć, bo dziecko umrze z głodu. Na szczęście w ciągu tych 2 m-cy ja doszłam do siebie, mała nauczyła sie pić z butli i teraz karmię ją naprzemiennie. Ma prawie 9 m-cy :)