Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vaniliowaaa

Konto Allegro na moje nazwisko bez mojej zgody

Polecane posty

Gość Vaniliowaaa

MAm taki problem: mianowicie moja siostra zgłosiła wniosek o rejestrację konta na allegro.pl na moje nazwisko. MImo że nie wyraziłam na to zgody i mówiłam, że ma nie podawać moich danych, zrobiła to. JUż chyba trzeci raz zawiesili jej konto bo podbijała sobie ceny na aukcjach z innego konta. Czy można jakoś anulować taką operację:) ? parę dni temu wysłała zgłoszenie niebawem pewnie przyjdzie hasło pocztą. O ile nie wpłąciła przelewem jakiejs małej kwoty zeby miec haslo i konto od razu ( podobno jest takie coś?) Czy można to odkręcić? akurat teraz też chcę założyć sobie swoje konto...

Gość zglos naruszenie regulaminu
:)

Gość Vaniliowaaa
ale jak to mogę zrobić nie mając konta na allegro.... myślałam zeby napisać do nich maila, z reguły nie odpisują ale chyba spróbuję

Gość zglos naruszenie regulaminu
a ja wygralem zycie - a jak jedna wyszła za maz ?:D to co obie maja nazwisko po mezu jednej ? mogłabys tez isc zglosic fakt na policje ale na siostre jakos nie bardzo;) heh

Gość żaden problem KONSTYTUCJA
1. zgłoszenie całej sytuacji na allegro 2. zgłoszenie przestępstwa na policji to jedyne słuszne tozwiązania

Gość Vaniliowaaa
no adres i nazwisko tak,takie samo.... ale mówiąc :"na moje nazwisko" mam na myśli imię i nazwisko prawda ...

Gość żaden problem KONSTYTUCJA
nieważne, że to siostra! jak przyjdzie do Ciebie policja i ukarze Cię za naruszenie prawa w związku z aukcjami? albo o oszustwa? to nadal będziesz zastanawiać się nad tym, jak rozwiązać ten problem? mam konto na allegro od początku jego istnienia, w razie czego napisz mi tu czy gotowa jesteś działać, pomogę

to daj siostrze w trąbę :P a zresztą przecież kod pewnie będzie przysłany poleconym więc ona nie powinna móc go odebrać bo listonosz powinien sprawdzić dowód :D przejmujesz kod i kasujesz konta a jak macie po 15 lat to zgłaszasz sprawę rodzicom :classic_cool:

Gość hmm..jakos
taaaak listonosz nie da nikomu innemu i sprawdzi dowod...w jakim ty swiecie zyjesz...jak zyje NIGDY listonosz nie sprawdzil mojego dowodu jak przychodza listy i paczki polecony byle sie tego pozbyc...ostatnio sasiadka obok wytaszczyla z dobu ogromniaste paczki polecone do mnie, zfodzila sie odebrac to jej dal i tyle...

Gość Vaniliowaaa
wiem że to siostra... niestety nie mamy za dobrych relacji :P krętaczka i chamka jednym słowem.... bede pisała chyba maila do allegro, ale pewnie oleją sprawę dziękuję za odezwę:)

A oni nie wymagają do założenia konta z pełną aktywacją ksera dowodu osobistego? Kiedyś tak było, nawet przy odzyskiwaniu zapomnianego hasła sobie wołali.

Gość Vaniliowaaa
Mamy 20 i 21 lat.....problem w tym, że: - nie mamy rodziców, sama się z nią użeram - słyszałam jak po zawieszeniu jej konta rozpaczała że musi natychmiast mieć konto i zrobila takie cos ze wpłaciła przelewem 1 zł podajże zeby miała konto szybciej czyli chyba wtedy nie przychodzi pocztą hasło? - co do poczty: jeżeli bedzie list, ona bedzie w domu a mnie nie bedzie to otworzy kopertę bez problemu:P u nas listonosz nie sprawdza żqadnych dowodów

Gość hmm..jakos
nie mozesz pozwac poczty ;) jesli nie ma na poczcie oswiadczenia ze do rak wlasnych to guzik zrobisz ;) wiem bo pracowalam na poczcie i ciesze sie ze to pisze w czasie przeszlym ;)

Gość hmm..jakos
nie slyszalam o kserze dowodu nigdy..mam konto prawie od poczatku rozpowszechnienia sie Allegro a haslo zmienialam milion razy w domu przed kompem...zadnych kser nigdy nie bylo

Gość Vaniliowaaa
no jasne że nie było .... :( zła jestem, zwłaszcza że jej 3 razy zawiesili juz konto, jej chłopakowi to samo....nie tylko na allegro kręci....a może ja tez mam prawo do tyego głupiego konta co.... planuję zamówić kosmetyki fryzjerskie do włosów, ale chyba skonczy sie na tym ze poproszę koleżankę zeby zrobila to ze swojego konta bo chyba nie mozna miec kilku kont jednoczesnie?

Jak się normalnie zmienia hasło to nie ma, ale jak się zapomni i prosi o przypomnienie to wołają. Albo wołali, bo moja koleżanka tak miała, zapomniała całkiem jakie miała hasło i kazali jej pocztą przysłać ksero dowodu żeby sprawdzić czy konto do niej na pewno należy

Gość Vaniliowaaa
dziękuję wam za porady:) mój chłopak też mówi żeby się nie cackać i jak załoga allegro nic nie zrobi to zrobić zastrzeżenie na policji, że wiem o tym koncie na które nie wyraziłam zgody.... trochę to brzmi dziwnie... ale z drugiej strony różne rzeczy się zdarzają, a znam ją wiem ze jest nieuczciwa i to nie tylko na allegro

Gość matejka
weź idź na pocztę i zastrzeż sobie, że chcesz żeby korespondencja Twoja trafiała wyłącznie do Twoich rąk,albo ,że chcesz,żeby przesyłki rejestrowane listonosz awizował i trudno, będziesz pocztę odwiedzać i odbierać w okienku.To już byś jej utrudniła odbior i zaglądanie w Twoją korespondencję. Takie zastrzeżenie kosztuje kilka złotych i jest chyba ważne 3 m-ce. Na policję też możesz pójśc, bo jak ci coś zmaluje, to co, będą ją ciągać, czy ciebie? Będziesz miała kłopoty a lepiej ich uniknąć, siostra nie siostra jak wiesz do czego jest zdolna. Takie moje spostrzeżenie małe, kart pilnuj do bankomatu i pinów.