Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garylka11

1000 zl za urodzenie dziecka od MOPSU,jak z tym jest?

Polecane posty

Gość garylka11
nie nalezy mi sie zasilek? he smieszne,nalezy mi sie i nie obchodzi mnie ze ktos pracuje za 800 zl bo ten ktos nie bedzie mnie utrzymywal,patrze swego tylka i nie mam zamiaru byc tolerancyjna wobec panstwa,jakie one jest wobec nas? bede brala ile tylko sie da,a mi netto wychodzi na reke 1400 zl za rok 2008 a w 2007 dochody moje byly 1000 zl netto wiec jeszcze mniejsze ,rodze w grudniu wiec za ktory rok mam przedstawiac dochody za 2007?

nie chodziło mi o to, żeby krytykować akurat twojego męża, że nie pracuje za 800 zł. Tylko ogólnie wiem, że niektórzy biadolą, że nie mają pracy ale do żadnej nie idą bo im mało. A co do dochodów to tak, składasz zdaje się za 2007, bo za 2008 jeszcze się nie rozliczyłaś.

A jeśli ja urodzę bliźnięta to dostanę 2 tys becikowego? Chciałam też spytać o ubezpieczenie w PZU mam indywidualne, opłacam składkę 90 zł na miesiąc, czy z pzu dostanę jakies pieniążki dla dzieci?

Tak, za każde urodzone dziecko dostaniesz 1000zł, więc za 2-2000:) A z PZU jak najbardziej dostaniesz kasę i zdaje się, że też podwójnie-ale pewna nie jestem. Musisz z umowy wyczytać jaką masz stawkę za urodzenie dziecka. A pieniążki PZU wypłaca tego samego dnia, w którym zaniesiesz akt urodzenia:)

Gość ja dostałam
becikowego 1000 a z tytułu urodzenia dziecka 1500

Kurczę ale w umowie nie mogę nic na ten temat znale źć, obawiam się że jak jestem ubezpieczona w pzu indywidualnie to nie dostanę kaski za urodzenie dziecka.

Gość Myszka350
Bierz bo karzdemu sie nalezy...tobie tez...nie przejmuj sie wypowiedziami innych:) trzeba korzystac ile sie da... panstwo nie patrzy czy my mamy na podatki wiec korzystajmy z zycia...

Gość sympatyczna133
witam, ja tez mam taki problem. oboje z mezem pracujemy za najnizsza sr. krajowa, wiec jak myslicie nalezy nam sie ten drugi tysiac bo nie wiem jak to obliczyc na reke jest chyba 82cos zl razy 2 i dzilic na 3 prosze sprawdzcie mi to, dodam ze mam umowe do konca marca tylko a dzidzius bedzie za mna juz w ta srode.

Gość sympatyczna133
a dodam ze w tamtym roku bylam na stażu 6 miesiecznym 470zl co miesiac a maz na umowie tez z najnizsza ale nie bylismy malzenstwem jeszcze co myslicie.prosze o pomoc:0

Gość marysiamariamarysia
bardziej opłaca ci sie urodzić i jak dziecko umrze, to dostaniesz i za urodzenie, i za smierc, wiecej zysku, za smierc jest naprawde dużo, tego ci życze, i po co te kłopoty

Gość sympatyczna133
ty sie dziewczyno ogolnie dobrze czujesz?? twoja wyoiwedz swiadczy tylko i wylacznie o tym ze nie masz zilonego pojecia jezeli chodzi o niktore tematy,a jak nie masz o nich pojecia to sie nie wypowiadaj po co tu wogole weszlas, nie wiem sprawilo ci przyjemnisc to co napisalas. a i jescze jedno nigdy nikomu nie zyczy sie smierci ani matce ani dzieku wiesz, bo takie cos sie moze bardzo szybko odwrocic i bedziesz gorzko plakala a narazie zapisz sie do psychologa bo sadzac po twojej wypowiedzi masz zabuzenia emocjonalne, a na dany watek nie masz nic do powiedzenia.

Gość nata.s
mój facet nie pracował i nie pracuje ani w 2008, ani teraz zresztą to inna bajka, liczę się tylko ja i mój synek, który rodzi się za miesiąc; pracuję za 680 zł netto, ale na 3/4 etatu, czy dzieli się dwie osoby na cały etat czy tylko te moje marne grosze, które teraz mam za 3/4 etatu? jakby nie było 1000 zł to pieluchy na 3 miesiące dla mnie proszę o pomoc!!!

Gość mima1212
Witam, Urodzę Synka w grudniu 2009 roku więc z którego roku mam przedstawić zaświadczenie o zarobkach które potrzebne jest do zasiłku rodzinnego??? Bede wszystko załatwiać dopiero w styczniu 2010 czy więc moge przedstawić z 2009 roku???

Gość wiem coś na ten temat
Rodząc w grudniu 2009 będziesz przedstawiać zaświadczenia z 2008 roku, bo ja w kwietniu tego roku (2009) przedstawiałam z 2007 roku. a to się jako rok rozliczeniowy liczy. A swoją drogą, kiedy odbierałam becikowe, to stał w kolejce pijsk, który wszem i obec wygłaszał, że idzie po kasę na dyskotekę, że wyszedł właśnie, a obok stała matka z 2 dzieci. wodać był, że mają niewiele na życie. Wolę dać matce niż pijakowi-kryminaliście!!!!

Gość ewkaa27
ja dostałam 1000zł becikowego,1000zł jednorazowej zapomogi i 500zł od prezydenta tez zapomoga oraz zaiłek rodzinny w przeciagu 2 miesiecy od urodzenia.korzystaj jesli mozesz

Gość patologia sie mnoży
za te zasilki kupcie slowniki ortograficzne, marginesy spoleczne :O

Gość mima1212
Dzięki za pomoc, no niestety nie dostanę drugiego tysiąca jak tak ani zasiłku rodzinnego bo w 2008 jeszcze pracowaliśmy.A co jaki czas skłąda sie o zasiłek rodzinny???

Gość Kongaaagość
Zalóżmy ze przekroczy ktos dochód nawet o 5zl czy powinna przyjsc decyzja odmowna? Czy poprostu nic nie przyjdzie?