Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leszczynek

Prosze o odpowiedz- kanalowe leczenie

Polecane posty

Gość Leszczynek

Czytalam poprzednie posty na temat tego sposobu leczenia zeba. Nurtuje mnie tylko jedna sprawa. Pani dentystka wiercac moja gorna trojke odkryla, ze wymaga ona leczenia kanalowego (zab mnie nie bolal wczesniej, nie byl wrazliwy na cieplo i na nic). Z tego co tam mowila do siebie zrozumialam, ze doszlo juz do martwicy. Po rozwierceniu zeba, chyba go oczyscila jakimis drutami roznymi (miazgociagami) i zalepila dziure prawdopodobnie lekarstwem, bo to nie jest plomba. jutro mam wizyte i chcialam spytac Czy ktos domysla sie na jakim etapie jestem ? Czy moj nerw juz zostal usmiercony tym wypelniniem, ktore mam w srodku trojki ? Teraz bedzie ona go wyciagac tak ? Czyli najgorsze przede mna ? ;((((((( Wzielam znieczulenie i narazie nic mnie nie bolalo, kompletnie nic, ale gdy stukam w tego zeba (ta ludzka ciekawosc) czasem odczuwam cos nieprzyjemnego.

Wsadzil ci dentysta zolte lekarstwo ?? to jestes na etapie juz wyciagniecia nerwow i juz tylko czeka cie stala plomba bo nerwy zostaly wyciagniete. Bolalo cie jak masz to lekarstwo ??

Gość leszczynek
nic nie boli (tylko jak postukam go czuje dziwne uczucie)

Gość naiwniaki
Mi zawsze jak wyciągali to ze środka, to mi pokazywali. Boli, ale tylko 2 sekundy. Ja sie nie znieczulam nigdy.

Gość leszczynek
mierzyla mi dlugosc kanalow, chyba je oczyscila roznymi narzedziami i poszerzyla, potem dala lekarstwo. ale nurtuje mnie to czy nerw jest dalej w zebie czy juz nie ma tam nerwa.

jeżeli wkładała w kanały różne druty, to najprawdopodobniej ząb juz jest odnerwiony, teraz pewnie jakieś lekarstwo odkażające założyła i następny etap to wypełnianie kanałów i zamykanie zęba, najlepiej po wypełnieniu kanału zrobic rtg i dopiero wtedy plombę założyć

Czyści si.e analy juz po usunięciu nerwów. Najprawdopodobniej mialaś martwego zęba i wyjęla Ci nerwy i nic nie czulaś. Ciesz się ;) teraz po czyszczeniu kanalów już tylko ich wypelnienie i wypelnienei zęba. A że go czujesz to normalne, martwe zęby siezcasami czuje.