Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka.M Ratunku

Odpisze ktoś?

Polecane posty

Gość Kaśka.M Ratunku

nie mam okresu od sierpnia ostatnio wspolzylam w pazdzierniku nie wiem czy obliczyc od ostatniego wspolzycia zaplodnienie czy po 2 tyg !! prosze o napisanie cos konkretnego bo juz nie wiem ;/ mam ciagle upławy straszne codziennie musze 2x zmieniac bielizne teraz zaczelam używac wkładki ale i tak nie pomaga ;/ piersi staly sie ciezke bardzo czesto mam tak ze boli mnie kręgoslup nie mam ostatnio apetytu na mieso tylko slodycze i sledzie prosze was o pomoc nie piszcie ze mam zrobic test bo klamia

Gość no przeciez to ciąza
bankowo zrób rano tescik BOBO test i daj znac powodzenia

Gość Kaśka.M Ratunku
katarzyna po to aby ktos wkoncu odpisal najpierw trzeba miec ten teścik zeby rano zrobic a trzeba robic naczczo :) chyba jednak wole poczekac do 8grudnia kurde nawet teraz kregoslup boli :( piersi mi sie zrobily pelniejsze bylas w ciąży?

Gość andora
Kochana, nie zakładaj kilku takich samych topików. W jaki sposób mamy ci pomóc, skoro nie chcesz robić testów, bo kłamią? Czego oczekujesz? Że powiemy ci, żebyś położyła się przed monitorem z uniesioną pupą oraz rozłożonymi nogami i zbadamy cię wszystkie ginekologicznie? No nie da rady, doprawdy. Nikt ci ciąży nie potwierdzi - zrobi to test z krwi i ginekolog. A jak tak strasznie panikujesz, to trzeba było się przy tym sporadycznym seksie zabezpieczyć. Od sierpnia nie wiesz co się z tobą dzieje, a do ginekologa idziesz dopiero w grudniu. Co można ci doradzić i napisać? Być może jesteś w ciąży, a być może masz tylko zaburzenia hormonalne.

Gość andora
Na teścik nie sikasz na czczo Kochana, tylko sikasz pierwszym porannym moczem, dokładnie środkowym strumieniem. Chyba w życiu testu nie robiłaś.

Gość Kaśka.M Ratunku
robilam test i zawsze sie robi na czczo przeciez na opakowaniu nawet pisze wlasnie chodzilo mi o poranny mocz mozesz mi napisac cos o tych zaburzeniach?

Gość Kaśka.M Ratunku
andora tylko ze ja niewiem juz sama ale nigdy nie mialam roztępow teraz tak mi wywalilo ze zrobilo sie ich 4 ;/ mam sznyty jak po operacji po lewej stronie mam jeden od pępka az do dolu brzucha i kilka malutkich ktore są bardzo szerokie a po prawej stronie jest jeden jasny tez szeroki ale brzuch ciągle miekki tzn jak siedze a jak stoje to sie twardszy robi

Konkretnie ci coś napisać? Do lekarza idz!!!- dosyć konkretnie?:) 1) brak okresu 3 miesiące- powód do niepokoju ( rozregulowanie hormonów- efekt wielu dolegliwości lub ciąży) 2) piersi- nabrzmiewają pod wpływem hormonów m. in. w czasie ciąży ale przecież nie tylko 3) rozstępy- na pewno żaden wyznacznik ciąży- faceci też je mają i w ciąży raczej nie są co? to po prostu efekt wahania wagi i rozciągania się skóry 4) poranny mocz możesz zebrać do kubeczka i poczekać na otwarcie apteki ( na czczo być nie musisz do badania poziomu hormonów) 5) po przeczytaniu tego co napisałam idż się zarejestrować do lekarza. Moja diagnoza: możliwa ciąża lub jakieś schorzenie. Zalecenia: pójście po rozum do głowy. Dr. Emi

na testach pisze teraz ze mozesz robic o kazdej porze dnia..ja robilam koło o 18 i normalnie pokazało ze jestem w ciąży...od razu widac bylo dwie kreski...nie trzeba robic rano

Gość ANNA PANNA
Test nie koniecznie robi się na czczo, ale najlepiej byłoby, aby był to poranny mocz, wówczas stężenie hormonów jest najwyższe. Ja robiłam test w południe, na pewno nie był to mocz poranny i test normalnie wyszedł, dwie kreseczki :) . Także leć do apteki i testuj. UZYWAŁAM testu Quick VUE, gdzie piszało, że do badania można użyć moczu zebranego o każdej porze dnia, jednak próbka pobrana rano zawiera najwyższą koncentrację hormonu hCG.

Gość Kaśka.M Ratunku
dziewczyny zrobie test w srode

Gość amelka_22
czemu w srode?? nie meczy Cie ta niepewność? Ja bym na Twoim miejscu juz dawno zrobila. Idz do apteki, po co to odkladac?!

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
najpierw trzeba miec ten teścik zeby rano zrobic a trzeba robic naczczo Dzisiaj kupujesz jutro rano robisz skoro tak bardzo chcesz naczczo, nie kumam tego, co to jakąś date ważności ma test że musisz czekać na otwarcie apteki i mieć "świeży" ??

Ja bym się zainteresowała brakiem miesiączki już w pierwszym miesiącu, ale autorce się ogólnie nie spieszy:)

Gość Alexxxxa
Jeżeli ostatnią miesiączkę miałaś w sierpniu i jesteś w ciąży, to obecnie jest to koniec pierwszego trymestru lub nawet początek drugiego. Wobec tego nie musisz mieć do testu porannego moczu, bo przy tak zaawansowanej ciąży test pokaże 2 kreseczki w każdym wypadku.

Gość Kaśka.M Ratunku
zrobilam test są 2 cudowne kreseczki jutro idę prywatnie do lekarza dziwczyny mialyscie racje to ciąża

Gość kasia495
kaśka m. no to gratulacje:) my z narzeczonym się staramy:):) a skąd jesteś?

Myślę, że autorka sobie żarty robi? Koniec pierwszego trymestru, kiedy najbardziej na płód trzeba uważać, dbać, a ona test robi i siedziała 3 miesiące na forum zamiast lekarza odwiedzić. Po prostu nie wierzę, ze to możliwe.