Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaaaaaaaaaaaa

OKULARY DO PRACY PRZED KOMPUTEREM - PYTANIE

Polecane posty

Gość miskaaaaaaaaaaaa

WITAM:) chce sobie kupic takie okulary, duzo czasu spedzam przed monitorem, wystarczyly 2 lata aby zepsuc troche wzrok, nie chce tego stanu pogarszac, czy warto wiec zaopatrzyc sie w okulary tego typu? prosze o opinie, pozdrawiam :) PS. nie wiem czy dobrze podalam nazwe tych okularow wiem ze sa jeszcze polaryzacyjne itp... nie wiem ktroe bardziej sie nadają prze monitor i tv...

nowe płaskie monitory nie psują wzroku jak te stare z wypukłym ekranem. oko traktuje obraz na nowym monitorze jak kartkę. problemy ze wzrokiem pojawiają się przez to, że pracując przy komputerze nasz wrok nieruchomieje na długi czas i rzadko mrugamy co powoduje wysuszenie. proponuję okulary z antyrefleksem i kropelki nawilżające :)

Gość miskaaaaaaaaaaaa
dziekuje Mea za odpowiedz:) monitor mam nowy ale telewizor stary... a filmy tez sobie lubie poogladac;) nie wiem cze lepsze beda antyrefleksyjne czy polaryzacyjne...

Gość po co pytasz na forum
polaryzacyjne to są niby te które wyostrzają kontrasty i kolory, to takie okulary dla kierowów do pracy przy komputerze to są okulary z powłoką antyrefleksyjną

Gość miskaaaaaaaaaaaa
ale przeczytalam na jakims forum ze polaryzacyjne sa lepsze i zglupialam:o w ogole komus okulista odradzał stosowanie okularów tego typu:/ nie wiem, moze po to zeby miec wiecej pacjentów;)

Gość emulee
ja tam nie uzywam:P