Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agalondyn

Termin LIPIEC 2009 Londyn !!!

Polecane posty

Gość agalondyn

witam przyszle mamusie JA mam termin na 14 lipca:) odzywajcie sie w grupie razniej:)BUZIOLE

Gość agalondyn
tydzien temu zrobilam test i wyszlo ze pozytywny bylam w GP i potwierdzone jetsem w Ciazy teraz czekam na polozna podobno list mam dostac czy cos takiego ni czekam chociaz zastanawiam sie czy nie pojsc prywatnie bo chce wiedziec ze jest wszsytko ok z moim bablem :) czekam na wasze opinie !!!!

w takim razie GRATULACJE!!! 🌼 Ja tez mieszkam w londynie,lecz o dzidziusia bedziemy sie starac dopiero za rok:):):)

Gość aga26londyn
no ni emowicie ze jestem tu sama na lipiec w londynie :(

Gość marta_london
hej, gratulacje, ja mam termin na 2 lipca, tez londyn, pozdrawiam :)

ale fajnie :)nie jestem sama marta powiedz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic i w ogole opiowiadaj jak sie czujesz i w ogole gratulacje

ja tez jestem Aga tez 26 L:) tez Londyn:) ale wciaz sie steramy o dziecko:) moze uda si en asierpien wrzesien pazdziernik:) pozdrawiam, udanej ciazy:):)

Gość marta_london
dzieki Aga, to moja 2ga ciaza, pierwsza poronilam w marcu :( moje doswiadczenie z NHS jest dosc negatywne wiec nie chce sie tu rozgadywac o tym, jestem pewna, ze wiele dziewczyn jest zadowolonych z tutejszej sluzby zdrowia. wg moich obliczen jestem w 8smym tygodniu, ale dopiero w piatek ide do gina i dowiem sie co i jak na 100%. po poronieniu to juz jest sie bardziej sceptycznym i ta radosc jest taka ostrozniejsza, ale jestem dobrej mysli. mieszkam na beckton, wiec naleze do Newham General Hospital (wg statystyk UK - najgorszy szpital w calej Anglii, chce rodzic w PL. A Ty?

ojej przykro mi bardzo!!! to moja pierwsza ciaza w zyciu :) ja z moich obliczen jestem w 8 tygodniu :)tez tez myslalam ze niewiem czy tu czy w polsce ale jak narazie raczej chyba tutaj !!! sory ze tak zapytam ale bo od samego poczatku czuje sie super naprawde zero mdlosci centralnie spoko :)wrecz czasem obawiam sie ze moze zbyt spoko ????sory ze tak zapytam ale czy jakby ciaza byla zagrozona to bym miala jakies bole i w ogole jakies dziwne akcje???? jak teraz sie czujesz bo ja musze przyznac ze tryle sie slyszy o tych poronieniach ze czlowiek nie moze sie cieszyc nawet ... zobaczysz tym razem bedzie dobrze !!! pozdrawiam serdecznie

aga26 to dawajcie szybciutko :) swiece rob przed i po bierz folik !!! zycze sukcesu ja niewiem co to starc sie bo my pierwszy raz zdecydowalismy sie moze sprobowac i juz :) smiesznie troche ale jestesmy szczesliwi !!! buzak pozdrawiam

Gość igryska78
hej, ja tez z Londynu i u mnie jakos bedzie chyba z 7 tydzien ale trudno powiedziec bo na poczatku pazdziernika poronilam i nie doczekalam pierwszej miesiaczki i znow jestem w ciazy. W przyszlym tygodniu ide do GP, zobaczymy co powie. Pozdrawiam

Gość marta_london
Hej Aga, wiesz nie ma reguly, ponoc co 4 ciaza konczy sie poronieniem, ale fakt ja czulam sie bezobjawowo, ba! jezdzilam nawet na motorze w 9 tygodniu (poronienie zaszlo w 6tym) a dowiedzialam sie na kontroli w 12tym, lekarze mnie zapewniali, ze nie bylo w tym mojej winy, po prostu tak sie czasem dzieje, natura odrzuca slabszych. Ale brak objawow nie musi oznaczac nic zlego, ja teraz czuje sie tez dobrze, ale piersi mam caly czas napiete, a wtedy bol w piersiach minal na przelomie 6/7 tygodnia i nic nie podejrzewajac cieszylam sie, bo bolaly mnie piersi nie do zniesienia na poczatku. Ja ide na kontrole na Whitechapel w piatek do polskiego gina, nie jest jakis nie wiadomo co, no ale na etapie 9 tygodnia bedzie w stanie powiedziec co i jak, w razie komplikacji mysle, ze musialabym znalezc lepszego lekarza ;) badz dobrej mysli! polecam umowic sie na priv wizyte z ginem -£100, ale jaki spokoj umyslu! NHS dopiero po 12 tygodniach zaprasza na scan, do ktorego szpitala Cie przydzielili?

czesc no ja do St Thomas Hospital to ten obok big bena wiesz co wlasnie to jest wkurzajace ze tyle karza ci czekac kurde na to pierwsze badanie bo powiem szczerze no mam lekkie mdlosci ale to takie lekkie no i jablka mi pomagaja na to no i piersi tez mnie bola no moze nie to ze bola pobolewaja brodawki mi sie powiekszyly :) no i co tam no nie mam apetytu ogolnie jesc mi sie malo chce no ale jem jem wmuszam :)czasem takie kucie w podbrzuszu mam ale czasem mocniej czasem lekko albo nic a nic przez caly dzien jade do polski za dwa tyg wiec juz chyba poczekam i tam zrobie wszystkie badania !!! jescze kilka tyg temu cieszylam sie ze nie mam mldosci a teraz wole jak mi niedobrze i wszystko mnie boli bo chociaz wiem ze dzidzia jest w srodku :)no ale jakis tam lekki stach jest ze czy oby napewnno wszytsko jest ok !!! pozdrawiam

Gość marta_london
badz dobrej mysli, bedzie dobrze :) st thomas mysle, ze jest o niebo lepszy! moj wielki dzien jest jutro :) z objawami to roznie bywa, moja mama nie miala zadnych, nawet piersi jej nie nabrzmialy, dopiero po porodzie, kazdy organizm inaczej sobie radzi. przesylam cieple pozytywne wibracje, milego wieczoru :)

Pozdrowienia dziewczyny i bądźcie dobrej myśli. Ja jakoś dowlekłam sie do końcówki ciąży. Opieka medyczna faktycznie jest nienajlepsza ale mam nadzieję, że sam poród mi to wynagrodzi. Nikt nigdy nie badał mnie tu wewnętrznie. Miałam tylko 2 razy pobieraną krew. Na wizytach u położnej sprawdzają tylko wasze ciśnienie, jak serduszko dzieciaczkowi bije, podstawowe badania moczu papierkiem lakmusowym (czy w moczy jest białko, cukier, ciała ketonowe i cośtam jeszcze...), w późniejszych tygodniach sprawdzają jeszcze wysokość macicy. Tyle się nasłuchałam o porodachi wychodzi na to, ze w tych szpitalach tutaj jest tak jak w tych prywatnych w Polsce. Jak będę już \'po\' to dam Wam znać. Tylko ja nie mieszkam w Londynie.

czesc dziewczyny no tak tu jest no ale jakos sie rodza dziedzi tu zdrowe i cale :) wiec dobrze bedzie !!! ja jade do polski za dwa tygodnie i mam zamiar zrobic sobie prywatnie wszystkie badania i wypytam lekarza co jescze powinnam miec badane i kiedy i bede ich meczyc zeby mi to robili zmusze ich i juz :)!!! a jak nie to pojde prywatnie i tu :) :) :) marta napisz koniecznie co tak jak tam po wizycie no a kasiu ty opisz jak czulas sie na poczatku ciazy jakie objawy !!?? pozdrawiam

Gość marta_london
widzialam bijace serduszko :) jestem 'pijana' ze szczescia :)))

Gość marta_london
Dziekuje :) bardzo sie denerwowalam tym scanem. tez jade za 2 tygodnie do polski :) mam slub zaraz po swietach :)

swoj walsny slub????????????? skad z polski jestes ja Lublin :) nie moge sie doczekac 16 grudnia mam scan w polsce no chyba ze wyblagam przed samym wyjadem tutaj :) widzials swoja dzidzie juz z 2cm ma ??????pozdrwaiam buzkai

Gość marta_london
Tak, tak moj wlasny :) teraz nie wiem jak wejde w sukienke, bo juz przytylam ;) slub w Poznaniu, ja stamtad pochodze, moj mezczyzna ze Szczecina. to juz niedlugo Twoj scan, super :) ja w Polsce tez pojde jeszcze raz, bo niestety ale tutaj z NHS to roznie bywa. a'propos kolezanka w pracy tez jest w ciazy i przeniosla sie do Twojego szpitala, ale teraz chce wrocic do Newham, bo mowi ze jej kolezanka ostatnio urodzila w St Thomasie i ponoc masakra. wiesz, nie ma sie co sugerowac az tak bardzo, bo wiadomo zalezy na jakiego lekarza trafisz i porody tez sa rozne. ona rodzila bardzo dlugo i wyslali ja z midwife z powrotem do domu, zero znieczulenia, na koncu dostala tylko gaz, wyla z bolu, ale do konca staff uparl sie na naturalny porod. do porodu jeszcze dluga droga ;) ja chce rodzic w Policach, w wodzie - szpital jest objety inicjatywa rodzic po ludzku, bez nacinania krocza, w wygodnej pozycji dla rodzacej, slyszalam duzo pozytywnych opinii. A jak sie czujesz? jakies mldlosci masz? przytylas juz? ja tak i mnie to troche martwi ;) ale z drugiej strony, a co tam ;~)

co ty gadasz:) gratulacje i udanego wesela udanej zabawy :) super super !!!ale fajnie pobawisz sie troszke ostatni raz bo potem z duzym brzucholem to nie poskaczesz:) a co do szpitala to no kurcze nie fajna sprawa ale jest najblizej mnie i jak mam sie gdzies tluc daleko to nie bardzo a ten jest najblizej hmmmm no jeszce sie okaze podowiaduje sie od ludzi co i jak :) szczezre mowiac mnie nie obchodzi moga ciac zozcinac abym tylko przezyla i zeby dzidzia byla cala i zdrowa :) a hihihihi z moimi atakami nerwicy to niedam sie nigdzie do domu odeslac zreszta oni tu sa troche czasem prymitywni i maja w dupie wszystko ale nie moga kazac sie wynosic ze szpitala chybamam nadziej bo ja bym zaczela krzyczec plakac i bym niewyszla:) hihihi no a ztym gazem czy znieczuleniem to z tego co slyszlam to pisze sie plan porodu i podpisuje duzo wczesniej przed ciaza i potem robia wszystko wedlug tego i nic po za tym wiec znajoma mi radzila napisac plan porodu we wszystkich wersjach heheheh i potem i wrazie co wreczyc do konca niewiem jak to dzial no ale jescze mamy duzooo czasu zeby sie wszystkiego dowiedziec narazie sie przeziebilam i kaszle i kicham i wogole martwie sie zeby z dzidzia bylo ok bidulka tam siedzi i musi sluchac mnoje biadolenia :) pozdrawiam serdecznie