Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez wychowawczego

do mam które nie maja urlopu wychowawczego..

Polecane posty

Gość bez wychowawczego

Jezeli nie nalezy mi sie wychowawczy to moge sie starac o jakas pomoc np. z MOPSU?

Gość bez wychowawczego
tak przepraszam chodzi mi o zasiłek wychowawczy zle to sformuowałam :)

no właśnie bo ja na wychowawczym nie byłam i nie jestem - wróciłam od razu po macieżyńskim do pracy więc ci nie pomogę. może wyjdź na stronę internetową mopsu w twojej miejscowości, lub może mają jakąś infolinię.

Gość sevellle
no mnie wlasnie tez to interesuje. wychowawczy mi nie przysluguje, a do pracy wrocic tez nie moge - nie mamy z kim dziecka zostawic :-(

Gość zzzzzzzfvhdfhfd
nie ma nic, zasiłki możesz mieć ewentualnie jak samotna matka albo rodzinne jak mało kasy, nie ma zasiłku takiego jak na urlopie wychowawczym, Tych dupereli uzbiera się jakieś "aż" 100 zł :/

Gość bez wychowawczego
dziekuje za odpowiedzi .. ja tez nie mam z kim dziecka zostawic . mysle o jakiejs pracy w domu ..zawsze kilka groszy wpadnie .

A może w grę wejdzie praca na pół etatu w czasie urlopu wychowawczego? Np. w czasie, gdy tatuś może być z dzieckiem?

Zasiłek wychowawczy jest wypłacany przez MOPR więc skoro Ci nie przysługuje to nic nie dostaniesz. Ja przez przeszło rok byłam na urlopie wychowawczym i otrzymywałam zasiłek wychowawczy ale przerwałam to i wróciłam do pracy. Dla mnie te 400 zł miesięcznie nie były warte ciągłych upokorzeń ze strony MOPRu i Urzędu Skarbowego (jak trzeba było załatwić wszystkie zaświadczenia o zarobkach, itp.) Oni myślą że wszyscy co otrzymują zasiłek to jakieś nieroby bez wykształcenia albo jakaś patologia :(

Zasiłek wychowawczy jest wypłacany przez MOPR więc skoro Ci nie przysługuje to nic nie dostaniesz. Ja przez przeszło rok byłam na urlopie wychowawczym i otrzymywałam zasiłek wychowawczy ale przerwałam to i wróciłam do pracy. Dla mnie te 400 zł miesięcznie nie były warte ciągłych upokorzeń ze strony MOPRu i Urzędu Skarbowego (jak trzeba było załatwić wszystkie zaświadczenia o zarobkach, itp.) Oni myślą że wszyscy co otrzymują zasiłek to jakieś nieroby bez wykształcenia albo jakaś patologia :(